Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Χτύπησαν το… καμπανάκι!


 

Πέντε ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας έκαναν προσπάθεια συμβιβασμού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, προτείνοντας στο Δημήτρη Γόντικα να αποσύρει την πρόταση μομφής εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία τελικά έπεσε σε… τοίχο.


Ακόμη και ο Άρης, μια ομάδα φιλικά προσκείμενη προς τον Παναθηναϊκό που ψήφισε και την πρότασή του, ζήτησε από τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο να… βάλει νερό στο κρασί του. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, οι οποίοι ψήφισαν λευκό, όπως επίσης και οι Πανσερραϊκός, Εργοτέλης που ανήκουν στο μπλοκ του Ολυμπιακού.
Ουσιαστικά αυτές οι ομάδες χτύπησαν… καμπανάκι στον Παναθηναϊκό για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει στη διάρκεια της ψηφοφορίας. Ως γνωστόν η πρόταση μομφής των «πρασίνων» έλαβε τρεις ψήφους (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Αρης), υπέρ Μαρινάκη ψήφισαν συνολικά οκτώ ομάδες (Ολυμπιακός, Κέρκυρα, Εργοτέλης, Πανιώνιος, Ολυμπιακός Βόλου, Ηρακλής, Ατρόμητος και Πανσερραϊκός), ενώ με το λευκό που μεταφράζεται και ως έμμεση στήριξη τάχθηκαν οι Αστέρας Τρίπολης, Καβάλα, Λάρισα, ΠΑΟΚ, Ξάνθη. Από την πλευρά της η ΕΠΟ δήλωσε αποχή.
Η αλήθεια είναι ότι στη διάρκεια του ΔΣ οι τόνοι κρατήθηκαν σχετικά χαμηλοί και εξαίρεση αποτέλεσε η αποχώρηση του Παναθηναϊκού, μόλις έχασε την ψηφοφορία. Παράλληλα ο Γόντικας δήλωσε ότι δεν θα μετάσχει σε άλλο ΔΣ στο μέλλον . «Ξαναλέω ότι οι δηλώσεις μου ήταν λάθος και προκλητικές. Έπειτα από επτά μήνες πίεσης μου βγήκε το οπαδικό συναίσθημα. Άνθρωπος είμαι και ζητάω συγγνώμη. Ηταν εν βρασμώ ψυχής», απάντησε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας για να προσθέσει «ξέφυγα και το παραδέχομαι, λάθος μου είναι».
Τι γίνεται με τον υποβιβασμό
Διαφορετική άποψη έχει η Σούπερ Λίγκα σε σχέση με την ΕΠΟ. Στο ΔΣ της Πέμπτης, το οποίο για λόγους ασφαλείας έγινε στο ξενοδοχείο που βρίσκεται κοντά στο «Ελ. Βενιζέλος», αποφασίστηκε πως αν μια ομάδα υποβιβαστεί, επειδή δεν θα πάρει άδεια από την ΕΠΟ, που ελέγχει αν πληρούνται τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ, θα καταλαμβάνει τη 16η θέση της βαθμολογίας. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υποβιβάζεται η μια από τις τρεις που θα συγκεντρώσουν τους λιγότερους βαθμούς.
Η θέση της ΕΠΟ είναι αυτή που θα παίρνει… κόκκινη κάρτα από την ομοσπονδία να αντικαθίσταται με τέταρτη ομάδα από τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Το θέμα θα ξεκαθαρίσει οριστικά στο ΔΣ της ομοσπονδίας που γίνεται τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog