Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Μουρίνιο: "Δεν φταίει ο Ρονάλντο"

Μπορεί η πλειοψηφία να κατηγορεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο για τον αποκλεισμό της Πορτογαλίας από τη συνέχεια του Μουντιάλ, αλλά ο Ζοσέ Μουρίνιο βγήκε στην αντεπίθεση και υπερασπίστηκε τον παίκτη του, κατηγορώντας τον Κάρλος Κεϊρός.

Η "πρώτη" του ΠΑΟΚ


Με την παρουσία πάνω από 10.000 φιλάθλων (ανάμεσα στο πλήθος ήταν και ο γνωστός πλέον παπα-Χρήστος, ο οποίος μάλιστα βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας... κερκίδα με τον κόσμο) ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης στην Τούμπα την πρώτη του προπόνηση για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο νέος τεχνικός του συλλόγου, Μάριο Μπερέτα, καταχειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους και ακόμα και όταν άρχισε τις δηλώσεις του, εμφανίστηκε ενθουσιασμένος από την θερμή υποδοχή του κόσμου: "Με τόσο πολύ κόσμο από τις ιαχές και το θόρυβο που προκαλούσε δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε στην προπόνηση. Ηταν πολύ ζεστοί κι ένθερμοι οι οπαδοί μας κι έτσι πρέπει να είμαστε κι εμείς κατά τη διάρκεια της σεζόν. Είχα συνηθίσει στις προηγούμενες ομάδες που ήμουν να είμαστε περισσότερα άτομα συγκεντρωμένοι για τις δηλώσεις από ότι στις κερκίδες στην πρώτη προπόνηση για τη νέα χρονιά".

Στη συνέχεια ανέφερε το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η ομάδα το οποίο προβλέπει "εργομετρικές εξετάσεις την Πέμπτη και διπλές προπονήσεις μέχρι τις 6 Ιουλίου. Η πρώτη εβδομάδα θα είναι μία εβδομάδα γνωριμίας που θα έχουμε με τους παίκτες και μετά καλύτερης εξοικείωσης με την τακτική με την προπονητική μας τακτική για να είμαστε έτοιμοι στο πρώτο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να προσαρμόσουμε κάποια στοιχεία μέχρι το πρώτο ματς".

Αποχωρώντας προς τα αποδυτήρια, μάλιστα, θέλησε να ανταποδώσει τη στήριξη του κόσμου με συνέπεια να χειροκροτήσει κι αυτός.

Τη “σκυτάλη” στις δηλώσεις πήρε ο Μίρκο Σαβίνι: "Είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για τον ΠΑΟΚ μετά από μία επιτυχημένη χρονιά πέρυσι. Παίζουμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ κι αυτό είναι πολύ σπουδαίο για την ομάδα. Θα δουλέψουμε πολύ σκληρά για να είμαστε έτοιμοι στα προκριματικά".

Ερωτηθείς για την αλλαγή προπονητή και την έλευση ενός συμπατριώτη του είπε: "Το ποδόσφαιρο είναι ένα και το γήπεδο είναι ένα. Παίζουμε δύο ομάδες με έντεκα ποδοσφαιριστές. Βέβαια για εμάς τους Ιταλούς θα είναι πιο εύκολο να καταλάβουμε το σκεπτικό του νέου προπονητή λόγω γλώσσας. Το μόνο που υποσχόμαστε είναι ότι θα δουλέψουμε πολύ σκληρά για να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο πρώτο παιχνίδι για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ".

Αποθέωση από τους φιλάθλους

Στο κλίμα των ημερών, οι φίλοι του "δικεφάλου του βορρά" χρησιμοποίησαν μέχρι και... βουβουζέλες ώστε να κάνουν ακόμα πιο θερμή την ατμόσφαιρα. Οι Πάμπλο Γκαρσία, Βίτορ Βιτόλο, Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, Μπρούνο Τσιρίλο και Βλάνταν Ιβιτς είχαν την τιμητική τους στα συνθήματα. Φυσικά ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν λησμόνησε και τα εισιτήρια διαρκείας, αφού τόσο πριν, όσο και μετά την προπόνηση σχηματίστηκαν ουρές στα εκδοτήρια -μία ημέρα μετά το ρεκόρ πώλησης της Τρίτης- με αποτέλεσμα ο αριθμός των πωλήσεων να ανέβει στα 8.746 με το κλείσιμο των γραφείων αργά το απόγευμα.

Απόντες ήταν οι διεθνείς Σαλπιγγίδης, Χαλκιάς, Μαλεζάς και Κοντρέρας, ενώ ο Λίνο δεν συμμετείχε στην προπόνηση λόγω κάποιων μικροενοχλήσεων που αισθάνθηκε. Ο Κριστιάνο έτρεξε μόνος του λόγω του προβλήματος στο χιαστό που "κουβαλάει" από την περσινή σεζόν.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε προπόνηση και οικογενειακό διπλό, στο οποίοι οι φίλαθλοι φρόντισαν να δώσουν άρωμα κανονικού αγώνα με τα συνθήματα που ακούγονταν. Με τα άσπρα αγωνίστηκαν οι Κρέσιτς, Τσιρίλo, Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Παπάζογλου, Ίβιτς, Κουτσιανικούλης, Φωτάκης, Μίλιεβιτς, ενώ με τα πράσινα οι Γλύκος, Σαβίνι, Μπαλάφας, Σορλέν, Βιτόλο, Αραμπατζής, Φιλομένο, Βιειρίνια, Μουσλίμοβιτς. Στις δύο ομάδες συμμετείχαν αρκετοί παίκτες της ομάδας Νέων. Οι πράσινοι νίκησαν 2-0 με γκολ των Σορλέν και Φιλομένο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ από την πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ανακοίνωσε Κρέιτσι ο Ηρακλής


Στην Ελλάδα και τον Ηρακλή θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γίρι Κρέιτσι. Ο «γηραιός» ανακοίνωσε την απόκτηση του 24χρονου Τσέχου αμυντικού για δύο χρόνια.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του 24χρονου Τσέχου αμυντικού, Jiri Krejci, ο οποίος θα είναι παίκτης της ομάδας μέχρι το καλοκαίρι του 2012".


Tο "ευχαριστώ" του Γρηγόρη Παπαζαχαρία

Ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας, με την αφορμή της αποχώρησής του από τον Ηρακλή, προχώρησε στην ακόλουθη γραπτή τοποθέτηση:

"Μετά από εννέα χρόνια στον ΗΡΑΚΛΗ θα ήθελα από τα βάθη της ψυχής μου να ευχαριστήσω όλη την οικογένεια του Συλλόγου για την αγάπη και την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλαν, καθώς με βοήθησαν στο να αναδειχθώ ποδοσφαιρικά, κάτι για το οποίο είμαι ευγνώμων. Όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση η παρουσία μου στην ομάδα ολοκληρώθηκε και ο κύκλος μου έκλεισε. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την παρούσα Διοίκηση για το γεγονός ότι έδειξε κατανόηση στο αίτημά μου, το οποίο εκκρεμούσε από την περίοδο του Ιανουαρίου. Εύχομαι το καλύτερο στην αγωνιστική προσπάθεια του ΗΡΑΚΛΗ και του κόσμου του".
Powered By Blogger

Το αρχείο του blog