Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Τέλος καριέρας για Λαμπριάκο.


Η 7λεπτη συμμετοχή του Σταύρου Λαμπριάκου στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, για τα πλέι οφ της Superleague, ήταν η τελευταία του ως επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Πέντε μήνες πριν συμπληρώσει τα 35 του χρόνια, ο πολύπειρος επιθετικός αποφάσισε ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Ανακοινώθηκε ο Μάριο Μπερέτα από τον ΠΑΟΚ



Ο Μάριο Μπερέτα υποσχέθηκε πως ο στόχος της ομάδας θα είναι η νίκη κάθε Κυριακή και γιατί όχι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Ο Ιταλός τεχνικός ευχαρίστησε τον προκάτοχό του για την δουλειά που έκανε, ενώ υποστήριξε πως γνωρίζει το υλικό που θα έχει στην διάθεσή του.
Την παρουσία του Μάριο Μπερέτα ανέλαβε ο άνθρωπος που ουσιαστικά τον πρότεινε και τον έφερε στην Θεσσαλονίκη ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ζήσης Βρύζας. Ο παράγοντας του Δικεφάλου ήταν ολιγόλογος και απλά αρκέστηκε να πει: "Θα είναι ο κ. Μπερέτα ο προπονητής της ομάδας μας για τα επόμενα δύο χρόνια".

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ που εξέπληξε τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα Τύπου με την χρήση της Ελληνικής γλώσσας. "Καλησπέρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι προπονητής του ΠΑΟΚ. Σύντομα, ελπίζω να μάθω τη γλώσσας σας(γέλια)».


"
Ευχαριστώ τον κ. Βρύζα και τον κ. Ζαγοράκη. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι στον ΠΑΟΚ. Είναι η πρώτη μου εμπειρία στο εξωτερικό. Είμαι πολύ περήφανος που με έψαξε η ομάδα, για μια πολύ σημαντική χρονιά. Αρχίζουν οι πρώτοι αγώνες για το τσάμπιονς Λιγκ και θα προσπαθήσουμε να περάσουμε. Αυτή είναι μια σημαντική χρονιά. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που με επέλεξαν. Ελπίζω να αντεπεξέλθω».


Για τις τους λόγους που προτίμησε τον ΠΑΟΚ είπε:
«Είχα κι άλλες προτάσεις, από άλλες ομάδες από Ιταλία, αλλά δέχτηκα την πρόταση του ΠΑΟΚ, που είναι πιο σημαντική. Δεν υποβαθμίζω τις άλλες ομάδες, αλλά η πρόταση του ΠΑΟΚ ήταν πιο σημαντική.Αρκετοί με καλέσατε αυτές τις ημέρες, αλλά προτίμησα να μην απαντήσω και δημιουργηθεί σύγχυση".
Ποιο ήταν το κίνητρο για τον ίδιο να προτιμήσει την Ελλάδα και όχι την Ιταλία τόνισε:
«Το κίνητρο είναι ότι έχω να κάνω με ανθρώπους που με έπεισαν. Σημαντικά πρόσωπα, που τα εμπιστεύομαι. Αυτοί με έπεισαν. Επίσης, επιθυμία τους είναι να μεγαλώσουν την ομάδα και γι' αυτό με έπεισαν να δεχτώ».
Για την εμπειρία του σε Ευρωπαϊκούς αγώνες είπε:
«Για την εμπειρία μου στην Ευρώπη, αν δεν ξεκινήσεις ένα έργο, δεν θα έχεις ποτέ την εμπειρία. έχω την εμπειρία του ιταλικού πρωταθλήματος κι αυτή την εμπειρία θα μεταφέρω στον ΠΑΟΚ. Έχουμε έναν κοινό στόχο με την ομάδα, να πάμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι δύσκολοι αγώνες, απέναντι σε υψηλού επιπέδου ομάδες. θα είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να βάλουμε όλο το είναι μας για να πιάσουμε το στόχο μας".
Αν χρειάζεται ο ίδιος προσαρμογή: "Θα ξεκινήσουμε νωρίς, αρχές Ιουλίου, για να είμαστε έτοιμοι στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Ενδιαφέρθηκα ήδη για την ομάδα, ξέρω ποια είναι. Ξέρω Σαβίνι και Τσιρίλο, όπως κι άλλους παίκτες, είναι ολοφάνερο ότι χρειάζομαι χρόνο προσαρμογής, αλλά αυτό συμβαίνει παντού.
Για τους συνεργάτες του: "Δεύτερος προπονητής είναι ο Σκάνζι, που είναι προπονητής και καθηγητής φυσικής αγωγής. Ο γυμναστής είναι ο Λανζαρίν. προπονητής τερματοφυλάκων είναι ο Ρόκα. Όλοι έχουν δουλέψει μαζί μου στο παρελθόν. μαζί μου θα είναι και άνθρωπος που θα αναλύει τους αγώνες".
Για τη φιλοσοφία του στο τρόπο παιχνιδιού μιας ομάδας: "Η δουλειά που έκανε προηγούμενος προπονητής ήταν σημαντική και έφερε σημαντικά αποτελέσματα. Κάθε προπονητής έχει δικές του μεθόδους και τρόπους παιχνιδιού. Προσπαθεί να ακολουθήσει το δικό του τρόπο δουλειάς. Αυτό αναδεικνύεται όταν προηγουμένως υπάρχει καλή δουλειά. Ο καθένας έχει τη δική του φιλοσοφία, ο καθένας έχει το δικό του τρόπο παιχνιδιού και τον δικό του χαρακτήρα. Αυτά μπορούν να αναδειχθούν αναλόγως με τη συγκυρία».
Για την εικόνα που έχει για το ελληνικό Πρωτάθλημα είπε:
"Στην Ελλάδα αναδεικνύονται οι ομάδες οι δυνατές, που είναι ψηλά στη βαθμολογία. Παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός για παράδειγμα απέκλεισε την Ρόμα, ενώ η Εθνική Ελλάδας κατέκτησε το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα".
Για την οικονομική κρίση σχολίασε:
"Και στην Ιταλία υπάρχει οικονομική κρίση. Δεν αποτέλεσε πρόβλημα αυτό για μένα. Λυπάμαι αυτούς που θα πληρώσουν την κρίση. Εμένα, πάντως, δεν επηρέασε την απόφασή μου".
Για την φιλοσοφία που θα έχει η ομάδα του ΠΑΟΚ τη νέα χρονιά είπε:
"Προοπτική είναι να μείνει ο ΠΑΟΚ στο επίπεδο που είναι τώρα. Σκοπός είναι να κερδίσει η ομάδα ό,τι καλύτερο μπορεί. Νίκη σε κάθε αγώνα είναι ο στόχος μας. Αν καταφέρουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, ακόμη καλύτερα. Να συμπίπτει αυτή η φιλοσοφία με όλους μέσα στην ομάδα. Όλοι πρέπει να πιστεύουν σε αυτόν τον στόχο. Περισσότερο ακόμη να υπάρχει αυτή η πίστη, όταν υπάρχουν δυσκολίες. Όσο περισσότερη ενωμένη θα είναι η ομάδα, τόσο πιο εύκολα θα ξεφύγουμε από την δύσκολη κατάσταση".
Για τις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση ο ΠΑΟΚ: "Σε συμφωνία με τη διοίκηση, θα αποφασίσουμε τι κινήσεις θα κάνουμε. Μπορεί να μην χρειαστούμε και κανέναν παίκτη, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι σε καλή κατάσταση. Θα πρέπει να έχουμε δική μας φιλοσοφία ως ομάδα, να προσπαθούμε να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας στις αντίπαλες ομάδες. θα πρέπει να αγωνιστούν δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό όλοι οι παίκτες".
Είναι μεγαλύτερη πρόσκληση στην καριέρα του ως τώρα ο ΠΑΟΚ; "Αυτή τη στιγμή είναι μια από τις πιο σημαντικές προκλήσεις για μένα ο ΠΑΟΚ. Θέλω να διατηρήσω τον ΠΑΟΚ στο επίπεδο που βρίσκεται. Όσο για το τι θα έρθει στο μέλλον, δεν μπορώ να το προβλέψω".
Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ είπε: "Έχω παρακολουθήσει το κοινό του ΠΑΟΚ στο διαδίκτυο. Είναι φανταστικό κοινό. παρασύρουν και τους ποδοσφαιριστές. Πιστεύω ότι την πίεση οι φίλαθλοι την μεταφέρουν στους αντιπάλους και όχι στους παίκτες του ΠΑΟΚ. Θέλουμε να κερδίσουμε όλους τους αγώνες στην έδρα μας. Θα πρέπει να δεχτούμε και την εντός έδρας ήττα, όμως".
Βρύζας: Λίγες και καλές μεταγραφές
Τελικά ο Ζήσης Βρύζας δεν μπόρεσε να αποφύγει τις ερωτήσεις. Η πρώτη ήταν για την επιλογή Μπερέτα. "Από τα πιο σημαντικά πρωταθλήματα το ιταλικό. Θέλαμε προπονητή κοντά στη φιλοσοφία Σάντος. Κάναμε προσωπική επαφή με διάφορους και κοιτάξαμε να βρούμε προπονητή να έρθει σύντομα στη δική μας κουλτούρα. Γι' αυτούς, αλλά και άλλους λόγους που δεν είναι της στιγμής, καταλήξαμε στον κ. Μπερέτα. έχει συμμετάσχει σε σημαντικό πρωτάθλημα και είναι σημαντική η εμπειρία του, έστω κι αν δεν έχει παίξει στην Ευρώπη". Και η δεύτερη με τις μεταγραφές που θα γίνουν το καλοκαίρι. «Θα γίνουν λίγες αλλαγές και ποιοτικές γιατί το ρόστερ είναι γεμάτο.
Powered By Blogger

Το αρχείο του blog