Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Φερνάντο Σάντος:"Φεύγω λόγω κούρασης..."

Ο Φερνάντο Σάντος ήταν ξεκάθαρος στη τελευταία συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Τούμπα για τους λόγους αποχώρησής του και για το μέλλον.
Πιθανός αντικταστάτης του, ο Ζόρζε Κόστα.
Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη.

6η αγωνιστική play off:Άρης-ΠΑΟΚ 3-2


Σε ένα χορταστικό ντέρμπι ο Αρης νίκησε δίκαια 3-2 τον ΠΑΟΚ και θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις στο Europa League στις 29 Ιουλίου.
Ο Αρης μόλις στο 12ο λεπτό είχε την ευκαιρία να προηγηθεί όταν ο Μαλεζάς προσπάθησε να κόψει σέντρα του Χαβίτο από τα αριστερά και με κεφαλιά έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ο ΠΑΟΚ βρήκε την απάντηση στο 23' με τον Παπάζογλου (στο ξεκίνημα της φάσης είναι οφσάιντ), ο οποίος με κεφαλιά μετά από σέντρα του Βιεϊρίνια έστειλε την μπάλα στο σωστό τέρμα για να κάνει το 1-1.
Ο Τσιρίλο στο 45ο λεπτό σκόραρε με πέναλντι και όλοι έτρεξαν στον πάγκο και αφιέρωσαν το τέρμα στον Πορτογάλο τεχνικό.Ενδιάμεσα, ο Αρης είχε πάρει ξανά το προβάδισμα, αλλά δεν το διατήρησε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Το γκολ προήλθε από τον Χαβίτο στο 32', ο οποίος εκμεταλλεύτηκε άριστα την κάθετη πάσα του Μεριέμ.
Το δεύτερο μέρος άρχισε με πέναλντι, όπως και το πρώτο.
Συγκεκριμένα, στο 63ο λεπτό ο Αρης κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Εντίνιο, ο Κάμπορα ανέλαβε την εκτέλεσή του και ευστόχησε συνεχίζοντας την παράδοση που έχει να βάζει γκολ κόντρα στον δικέφαλο του Βορρά (αισίως φέτος έφτασε τα 3).
Ετσι φτάσαμε στο τέλος του ματς και των play off το οποίο βρήκε τον Αρη να πανηγυρίζει την νίκη και την τρίτη θέση στα πλέι οφ, την ίδια ώρα που ο Φερνάντο Σάντος αποχαιρετούσε τον ΠΑΟΚ με ήττα, έχοντας όμως κάνει τη δουλειά του (έξοδος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ) μια χαρά.


Διατητής: Γ.ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Βοηθοί: Χ.ΑΚΡΙΒΟΣ, Χ.ΜΠΑΛΤΑΣ



Συνθέσεις
Άρης:
Μίχαλ Πέσκοβιτς, Κάρλος Αράνο, Ευθύμης Κουλουχέρης, Νταρσί Νέτο, Ρονάλντο Γκιάρο, Καμίλ Μεριέμ (43' Ίαν Ντέιλι), Νάτσο Γκαρσία, Νταρίο Φερνάντες, Φρανσίσκο Χαβίτο, Χαβιέρ Κάμπορα (80' Χρήστος Αραβίδης ), Φρέντι Αντού

Π.Α.Ο.Κ.:
Ντάριο Κρέσιτς , Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, Μπρούνο Τσιρίλο, Νίκος Αραμπατζής, Στέλιος Μαλεζάς, Ολιβιέ Σορλέν, Βασίλης Κουτσιανικούλης, Αντελίνο Βιεϊρίνια, Αρνάλντο Εντίνιο, Λούσιο Φιλομένο, Θανάσης Παπάζογλου

6η αγωνιστική play off:ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-1



Από τις 15 Ιουλίου θα αναγκαστεί να μπει ο Ολυμπιακός στη μάχη της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League μετά την ήττα του από την ΑΕΚ του... διχασμού στο ΟΑΚΑ (2-1). Ευνοημένοι οι "κιτρινόμαυροι", ξεκινούν τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους στις 19 Αυγούστου.
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν δυνατά και γεμάτοι πάθος, με αποτέλεσμα στο 6ο λεπτό να πάρουν προβάδισμα στο σκορ με τον Μανωλα. Ο 19χρονος αμυντικός έψαχνε το γκολ σε πολλά ματς, όμως η μπάλα δεν του έκανε τη χάρη να καταλήξει στα αντίπαλα δίχτυα και μόλις το πέτυχε, ξέσπασε. Ίσως να ήταν και ένα παιχνίδι της μοίρας, αφού στο Καραϊσκάκη του είχε ακυρωθεί κανονικό γκολ. Αμέσως έτρεξε προς το πάγκο προκειμένου να πανηγυρίσει μαζί με τους συμπαίκτες του και να στείλει μήνυμα στήριξης στον Ντούσαν Μπάγεβιτς, στον οποίο αφιέρωσε το παρθενικό του γκολ.
Οι απουσίες όμως στον άξονα της μεσαίας γραμμής και στο κέντρο της άμυνας, άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Ο Ολυμπιακός βρήκε τα πατήματά του και ισορρόπησε το παιχνίδι, χάνοντας μάλιστα και την πρώτη του ευκαιρία στο 10 λεπτό με τον Γιάννη Παπαδόπουλο, του οποίου η κεφαλιά κατέληξε άουτ. Το ίδιο όμως δεν έγινε στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν και εκμεταλλεύτηκε τόσο την κάθετη μπαλιά του Στολτίδη, όσο και την αμυντική αδράνεια της ΑΕΚ (ο Μανωλάς μπόρεσε να κόψει), ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Το γκολ αυτό δεν «πάγωσε» μόνο τις εξέδρες του ΟΑΚΑ, που είχαν πάρει φωτιά μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά και την ΑΕΚ. Η απογοήτευση ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή, κάτι που φάνηκε και στο παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων». Η κατοχή της μπάλας χάθηκε, καθώς τα δύο αμυντικά χαφ του Ολυμπιακού (Λεντέσμα, Στολτίδης) είχαν κυριαρχήσει στο χώρο του κέντρου. Την ίδια ώρα, η αναγκαστική αλλαγή του Μανωλά λόγω τραυματισμού, οδηγούσε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, με κάπως ανορθόδοξο τρόπο (λόγω και των ελάχιστων επιλογών που είχε).
Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, οι ρόλοι άλλαξαν. Η προβληματική εικόνα της ΑΕΚ έδωσε τη θέση της στο πάθος του πρώτου 9λεπτου, ενώ η κυριαρχία των φιλοξενούμενων στο χώρο του κέντρου εξαφανίστηκε ως δια μαγείας. Στα πρώτα 4 λεπτά της επανάληψης, οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν 4 ευκαιρίες (τρεις με τον Μπλάνκο και μία με τον Σκόκο), εκ των οποίων η μία κατέληξε στα δίχτυα του Πάρντο.


Διαιτητής: Τ. Κάκκος (Κέρκυρα)
Βοηθοί: Δάλλας (Ηπείρου), Τάτσης (Ηπείρου)

Συνθέσεις

Α.Ε.Κ.:
Σεμπάστιαν Σάχα, Σάββας Γκέντσογλου (76' Γιώργος Αλεξόπουλος), Κώστας Μανωλάς (17' Περέιρα Λεονάρντο), Νίκος Γεωργέας, Σάνελ Γιάχιτς, Παναγιώτης Λαγός, Παντέλης Καφές, Κρίστιαν Νέμεθ (88' Νίκος Καράμπελας), Ισμαέλ Μπλάνκο, Γκουστάβο Μαντούκα, Ιγκνάσιο Σκόκο

Ολυμπιακός:
Ράφαελ Ούρκο Πάρντο, Γιώργος Γκαλίτσιος (75' Γιάννης Φετφατζίδης), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Τάσος Πάντος, Ακης Στολτίδης, Κριστιάν Λεντέσμα, Γκονσάλες Οσκαρ, Γιάννης Παπαδόπουλος, Κώστας Μήτρογλου

Τελευταία αγωνιστική Ισπανικού πρωταθλήματος (15/5 - 16/5)




Τα αποτελέσματα της 38ης αγωνιστικής

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Λα Κορούνια 2-0
(20’ Μουνιαΐν, 77’ Μαρτίνεθ)

5η αγωνιστική play off:ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0

Ο βαθμολογικά αδιάφορος ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ στην Τούμπα με 1-0 στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής των play off.
Βαθμολογικό ενδιαφέρον από πλευράς ΠΑΟΚ δεν υπήρχε στο ματς. Το μόνο που ήθελαν οι γηπεδούχοι ήταν να κερδίσουν την ΑΕΚ στο τελευταίο εντός έδρας ματς της χρονιάς για να ευχαριστήσουν τον κόσμο που γέμισε ξανά την Τούμπα. Από την άλλη πλευρά, οι κιτρινόμαυροι ήθελαν τη νίκη για να παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της δεύτερης θέσης των πλέι οφ, αλλά και για να αλλάξουν λίγο το κλίμα στην ομάδα και τον κόσμο.
Βέβαια, το παιχνίδι σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε αυτό του πρώτου γύρου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Είχε ρυθμό, οι παίκτες είχαν διάθεση και η εξέδρα είχε παλμό.
το δεύτερο μέρος ήταν σαφώς καλύτερο και ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Στο 48' ο Σνάουτσνερ ανατρέπει τον Σκόκο και η ΑΕΚ
κερδίζει πέναλτι. Ο Αργεντινός, όμως, δεν καταφέρνει να σκοράρει με τον Κρέσιτς να κρατάει το μηδέν στην εστία του.
Δεν πέρασαν πολλά λεπτά, συγκεκριμένα δύο πέρασαν, για να έρθει το θαυμάσιο γκολ του Μουσλίμοβιτς για να πάρει φωτιά η Τούμπα. Ο Βόσνιος άνοιξε το σκορ με θαυμάσιο τρόπο και η ΑΕΚ άρχισε να τρέχει για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα μήπως και καταφέρει να φτάσει στην ισοφάριση.

Το γκολ του Μουσλιμοβιτς μπήκε στο 51'

Διατητής: Μ.ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗΣ
Βοηθοί: Γ.ΠΑΝΟΥ, Χ.ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ


Συνθέσεις:
Π.Α.Ο.Κ.:
Ντάριο Κρέσιτς , Μπρούνο Τσιρίλο, Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, Στέλιος Μαλεζάς, Μασιέλ Λίνο, Βλάνταν Ιβιτς (73' Αρνάλδο Εντίνιο), Πάμπλο Γκαρσία, Βίκτορ Βιτόλο, Γιώργος Φωτάκης, Ζλάταν Μουσλίμοβιτς (71' Θανάσης Παπάζογλου), Αντελίνο Βιεϊρίνια (84' Βασίλης Κουτσιανικούλης)

Α.Ε.Κ.:
Σεμπάστιαν Σάχα, Κώστας Μανωλάς , Νίκος Γεωργέας, Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, Γρηγόρης Μάκος (69' Ισμαέλ Μπλάνκο), Περέιρα Λεονάρντο (59' Γκουστάβο Μαντούκα), Σάνελ Γιάχιτς, Παναγιώτης Λαγός, Ιγκνάσιο Σκόκο, Κρίστιαν Νέμεθ (77' Ρότζερ Γκερέιρο ), Ραφίκ Τζιμπούρ


Δείτε τα highlights του αγώνα (γκολ, φάσεις και απόκρουση πέναλντι):






5η αγωνιστική play off:Ολυμπιακός-Αρης 0-0


Σε ένα κακό παιχνίδι με πολλές προσωπικές μονομαχίες, Ολυμπιακός και Αρης έμειναν στο 0-0.
Ο Ολυμπιακός ήθελε οπωσδήποτε τους 3 βαθμούς για να σιγουρέψει τη 2η των play off και για να φύγει η γκρίνια και η μιζέρια που κυριαρχούσε στο στρατόπρδο των "ερυθρόλευκων".Όμως για ακόμη μια φορά δεν τα κατάφερε.
Απ' την άλλη είδαμε έναν Αρη που να μη θέλει να ρισκάρει πολύ και να πάρει το καλύτερο δυνατό.Επίσης ο Άρης δεν εκμεταλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα που έιχε από το 38' (κόκκινη ο Ζεβλάκοφ) μέχρι το 78' που αποβλήθηκε και ο Νασούτι.
Ο Άρης, καλά στημένος στα μετόπισθεν, έψαχνε τις αντεπιθέσεις με τους ταχείς Κάλβο και Χαβίτο. Όμως η μπάλα σε σπάνιες περιπτώσεις έφτασε μέχρι τους Κάμπορα και Ντέιλι. Αυτό γιατί Φερνάντεζ και Γκαρσία, ως κεντρικοί μέσοι, είχαν ρόλους ανασταλτικούς από τον άξονα. Έκαναν πάντως καλά τη δουλειά τους, εξουδετερώνοντας κάθε προσπάθεια επίθεσης από τους "ερυθρόλευκους".
Ο Μπάντοβιτς είχε φορτώσει την αρχική ενδεκάδα με επιθετικογενείς παίκτες, αλλά από ουσία... Ένα σου του Μήτρογλου στο 15' και μια κεφαλιά του Όσκαρ ένα τέταρτο αργότερα (31') απλώς επιβεβαίωσαν ότι ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά όχι τον έλεγχο.
Η δίκαιη αποβολή του Ζεβλάκοφ στο 38' (για χτύπημα εκτός φάσης στον Γκαρσία) δεν... άλλαξε τον Άρη. Ο Κούπερ δεν ρίσκαρε - δεν είχε άλλωστε πολλές επιλογές, και το τέμπο της αναμέτρησης παρέμεινε σε χαμηλούς τόνους. Ανήμπορη να επιτεθεί ορθολογικά η ομάδα του Μπάντοβιτς, προσπαθούσε με προσωπικές ενέργειες και πολλές φορές... καταχρήσεις να ανακαλύψει διόδους απέναντι στο κιτρινόμαυρο τείχος. Βρήκε μόνο αφότου ο Νασούτι αποβλήθηκε στο 78' (με δύο κίτρινες κάρτες σε τέσσερα λεπτά).
Αλλά είχε ήδη αναλάβει δράση ο Σηφάκης που εξουδετέρωσε τόσο το επικίνδυνο σουτ του Λούα Λούα όσο και τις σέντρες που κατά κύματα έσκαγαν στην περιοχή του από τις πτέρυγες. Παρόλο μάλιστα που ο Άρης σπάνια έβγαινε μπροστά, ήταν η ομάδα που έχασε την ευκαιρία του ματς. Σέντρα του Αραβίδη από δεξιά, ο Κάμπορα από μισό μέτρο πλάσαρε άουτ στο 91'.


Διαιτητής: Ντάκος
Βοηθοί: Γκάγκας, Γούκος

Συνθέσεις:
Ολυμπιακός:
Ράφαελ Ούρκο Πάρντο, Μίχαλ Ζεβλάκοφ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τάσος Πάντος, Ραούλ Μπράβο, Κριστιάν Λεντέσμα, Γκονσάλες Οσκαρ, Σεαρένσε Ντουντού, Κώστας Μήτρογλου, Ματ Ντάρμπισιρ (54' Κυριάκος Παπαδόπουλος), Λομάνα Λούα Λούα

Άρης:
Μιχάλης Σηφάκης, Ρονάλντο Γκιάρο, Ευθύμης Κουλουχέρης, Κάρλος Αράνο, Κριστιάν Νασούτι, Τόνι Κάλβο (82' - Γραικός), Νταρίο Φερνάντες, Νάτσο Γκαρσία, Ίαν Ντέιλι (61' Χρήστος Αραβίδης ), Φρανσίσκο Χαβίτο, Χαβιέρ Κάμπορα
Powered By Blogger

Το αρχείο του blog