Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Ο Ραούλ στη Σάλκε!


Η Σάλκε φέρεται να έχει το προβάδισμα για την απόκτηση του Ραούλ, ο οποίος αναμένεται αυτήν ή την επόμενη εβδομάδα να λύσει το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο Φέλιξ Μάγκατ φαίνεται ότι είναι πολύ κοντά στο να πείσει τον Ισπανό επιθετικό να συνεχίσει την καριέρα του στη Γερμανία. Ο αρχηγός της «Βασίλισσας» βρίσκεται εκτός πλάνων για την επόμενη χρονιά και αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, που ξεκινάει η προετοιμασία της Ρεάλ, να βρεθεί και ο ίδιος στη Μαδρίτη, όχι για να λάβει μέρος στην πρώτη προπόνηση για τη νέα περίοδο, αλλά προκειμένου να λύσει τη συνεργασία του με τους "Μερένχες".

Ο ίδιος επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του σε κάποια ανταγωνιστική ομάδα και η Σάλκε φέρεται να είναι η μοναδική που του προσφέρει ένα ικανοποιητικό πακέτο, με τις πληροφορίες από την Ισπανία να θεωρούν ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία.Έτσι μετά από 16 χρόνια παρουσίας στα ισπανικά γήπεδα με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, ο επί σειρά ετών αρχηγός των «μερένχες», Ραούλ Γκονζάλες, αποχωρεί από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»!

Οι άλλες προτάσεις που έχει στα χέρια του ο 33χρονος επιθετικός είναι από την Αγγλική Μπλάκμπερν, όπου βρίσκεται και ο παλιός του φίλος Μίτσελ Σαλγάδο, από τη Μπεσίκτας του παλιού του προπονητή στους Μαδριλένους, Μπερντ Σούστερ, και μία τρίτη από τους Λος Άντζελες Γκάλαξυ.

Να σημειωθεί, πως ο Ραούλ είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές και φυσικά τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης (550 συμμετοχές-228 γκολ), καθώς και ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής Ισπανίας με 44 γκολ έχοντας ένα περισσότερο από τον δεύτερο στη σχετική λίστα, Νταβίντ Βίγια!


120 εκατ. ευρώ για Κακά και Τόρες!!

Έτοιμη να προσφέρει 120 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση των Κακά και Φερνάντο Τόρες είναι η Τσέλσι σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, αφού οι "Μπλε" θέλουν να καλύψουν τα κενά των Μπάλακ, Κόουλ και να δυναμώσουν την επιθετική τους γραμμή.

Στις πρώτες θέσεις της μεταγραφικής «λίστας» του Κάρλο Αντσελότι βρίσκονται οι Κακά και Φερνάντο Τόρες σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση του «The People», αφού ο Ιταλός προπονητής επιθυμεί την απόκτηση του Βραζιλιάνου σταρ, ελπίζοντας να τον... αναγεννήσει μετά την κακή χρονιά που είχε στην Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ θέλει και τον Ισπανό της Λίβερπουλ για να δυναμώσει κι άλλο την επιθετική γραμμή του συλλόγου.
Μάλιστα όπως τονίζεται από τους Βρετανούς η Τσέλσι έχει σκοπό να διαθέσει 120 εκατομμύρια για την αγορά των δύο άσων, ενώ θέλει να καλύψει και τα κενά των Ντέκο, Κόουλ και Μπάλακ.
Ο Αντσελότι έχει θέσει ως πρώτο στόχο για την επόμενη σεζόν την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και θεωρεί ότι με τους δύο προαναφερθέντες θα το καταφέρει.

Ο Ζουέλα δανεικός στον ΠΑΟΚ


O Zoυέλα έφτασε στο αεροδρόμιο Μακεδονία την Κυριακή και τον υποδέχτηκε ο Κώστας Ιωσηφίδης. Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του θα βρίσκεται στη Σουρωτή για την πρώτη του προπόνηση απο σήμερα Δευτέρα.

Αυτός ο δανεισμός (1 χρόνου από την Ρωσική Κούμπαν, με προσιτή ρήτρα αγοράς) έχει την ιδιαιτερότητα ότι από κοινού ο Βρύζας και ο Ζαγοράκης συμφωνούσαν εξαρχής ότι θα ωφελήσει τον ΠΑΟΚ. Και οι δύο ποδοσφαιράνθρωποι της ΠΑΕ έχουν την ίδια άποψη για τον ποδοσφαιριστή Φρανσίσκο Ζουέλα. Για την ακρίβεια, για τον José Luis Francisco Zuela dos Santos, όπως είναι το ολοκληρωμένο όνομα του Πορτογάλο-Αγκολέζου αμυντικού. Ο Ζαγοράκης, με το δικό του ποδοσφαιρικό μάτι είχε παρατηρήσει τον παίκτη από την θητεία του στην Ξάνθη και έκρινε ότι έχει αρετές που στο κατάλληλο περιβάλλον (όπως αυτό της Τούμπας) θα είναι χρήσιμες για τον φετινό ΠΑΟΚ. Την ίδια άποψη είχε και ο Βρύζας, που τον είχε και συμπαίκτη στην Ξάνθη. Ο παίκτης ξέρει το Ελληνικό πρωτάθλημα, μιλάει τα ελληνικά, έχει εμπειρία και το κυριότερο, έχει τον καλό χαρακτήρα των αποδυτηρίων που θέλει ο ΠΑΟΚ στο υλικό της ομάδας.

Ημερομηνία γέννησης: 3 Αυγούστου 1983
Τόπος γέννησης: Λουάντα Αγκόλα
Διαβατήριο: Πορτογαλικό
Ύψος: 1.83μ
Ψευδώνυμο: Θωρηκτό ή Τανκ
Θέση: Κεντρικός αμυντικός (ή και δεξί μπακ ή και αμυντικό χαφ)
Αγωνιστικά Πλεονεκτήματα: Εκτόπισμα, δυνατό σουτ, κεφαλιά, κλεψίματα
Εθνική Ομάδα: Αγκόλα
Καριέρα: Σερτανένσε (Πορτογαλίας),
Ακαντέμικα Κοϊμπρα (Πορτογαλίας),
Σάντα Κλάρα (Πορτογαλίας)
Ακράτητος,
Κούμπαν (Ρωσίας),
Σπάρτακ Βλαντικαβκάζ (Ρωσία)

Όπως γράφουν και οι Άγγλοι, ο Ζουέλα παίζει με άνεση σε όλες τις αμυντικές θέσεις. Κυρίως βεβαίως ως κεντρικός αμυντικός, παρ' όλα αυτά έχει παίξει πολλά παιχνίδια χωρίς πρόβλημα και ως αμυντικό χαφ ή και δεξί μπακ σε άλλες περιπτώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι διαφορετικές ιστοσελίδες στατιστικών ή ομάδων τον έχουν γραμμένο ως αμυντικό ή μπακ ή μέσο. Αυτή η ελευθερία του να προσαρμόζεται σε διαφορετικές θέσεις είναι και ένα σπάνιο πλεονέκτημα που έχει ο Ζουέλα. Ο οποίος χρησιμοποιεί κυρίως το εκτόπισμά του για να δημιουργήσει ένα...απροσπέλαστο τείχος στην άμυνα. Το ψευδώνυμό του "θωρηκτό" ή "τανκ" όπως τον βάφτισαν οι Ρώσοι είναι χαρακτηριστικό της δύναμής του.

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog