Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ο Σαλπιγγίδης και επισήμως στον ΠΑΟΚ.



Παίκτης του
ΠΑΟΚ είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την ΠΑΕ. Συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας υπέγραψε ο Έλληνας επιθετικός με τον δικέφαλο του βορρά. Σαλπιγγίδης: "Τεράστια προσωπική πρόκληση".

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την συμφωνία με τον διεθνή επιθετικό Δημήτρη Σαλπιγγίδη για την υπογραφή συμβολαίων για τα επόμενα 4 χρόνια" .

Στην ομάδα της καρδιάς του


Η προφορική συμφωνία με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη υπήρχε εδώ και πολλούς μήνες, ενώ όπως λένε οι πληροφορίες συνοδευόταν και από προσύμφωνο. Επομένως, η ανακοίνωση της ήταν τυπική απλά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήθελε να γίνει πρώτα η επισημοποίηση της συνεργασίας με τον νέο τεχνικό, Μάριο Μπερέτα για δεοντολογικούς λόγους.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με συνολικές αποδοχές 2.800.000 ευρώ, ποσό πολύ μικρότερο από εκείνο που του προσέφερε ο Παναθηναϊκός ή που θα μπορούσε να βρει σε ομάδα του εξωτερικού.Δηλαδή ο "Σάλπι" θα παίρνει γύρω στις 700.000 με 800.000 ευρώ το χρόνο.Ασφαλώς, οι λόγοι που ο Σαλπιγγίδης πήρε την απόφαση να επιστρέψει είναι συναισθηματικής φύσεως γιατί θέλει να γίνει μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης και να ζήσει στην μακεδονική πόλη μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του.

Όπως είναι φυσικό, ο 28χρονος άσος ενημερώθηκε για την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο ίδιος είναι ιδιαίτερα χαρούμενος και ανακουφισμένος πλέον που επιστρέφει στο “σπίτι” του και κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Οι αντιδράσεις που υπήρξαν από μερίδα των οργανωμένων οπαδών πριν από αρκετό καιρό όταν ακούστηκε ότι ο Σάλπιγγίδης θα γυρίσει στην Τούμπα έχουν μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό πλέον, ενώ η πλειοψηφία επιθυμούσε την επιστροφή του διεθνούς άσου γνωρίζοντας ότι αναμένεται να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της ομάδας.

Σαλπιγγίδης: "Όποιος στα 25 του δεν έκανε λάθη, ας μου ρίξει την πρώτη πέτρα"

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο διεθνής επιθετικός με δηλώσεις που έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, τόνισε:

"Από σήμερα είμαι ξανά ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Είναι μια απόφαση που πήρα απολύτως συνειδητά, αφού σκέφτηκα όλες τις παραμέτρους αυτής μου της επιστροφής.

Ξεκινάει για μένα και πάλι το κεφάλαιο ΠΑΟΚ, που είναι μια τεράστια προσωπική πρόκληση. Θα ήθελα πραγματικά να ευχαριστήσω τον κ. Θόδωρο Ζαγοράκη και τους συνεργατες του που άνοιξαν ξανά για μένα την πόρτα του ΠΑΟΚ και μου έδειξαν εμπιστοσύνη, να συμμετάσχω σ΄ένα ήδη πολύ επιτυχημένο πλάνο που φέρνει σταθερά την ομάδα στην κορυφή. Η δυναμική του ΠΑΟΚ, όπως ειδικά έχει διαμορφωθεί την τελευταία διετία, είναι πλέον ιδιαίτερα έντονη σε όλους τους αντιπάλους, κάτι που μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αισθάνθηκα όσες φορές αγωνίστηκα εναντίον του, είτε εντός, είτε εκτός έδρας.

Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που μου έδειχναν την αγάπη τους όλα αυτά τα χρόνια που έλειπα από την ομάδα. Ξέρω ότι υπάρχουν φίλαθλοι, δεν έχει σημασία αν είναι πολλοί ή λίγοι, που έχουν πικραθεί από τη μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό. Ξέρω ότι έκανα λάθη, ίσως όχι στο βαθμό που μου καταλογίστηκαν, αλλά όποιος σε ηλικία 25 ετών και ιδιαίτερα με τόσο μεγάλη ψυχολογική πίεση πάνω του, δεν έκανε λάθη, ας μου ρίξει την πρώτη πέτρα.

Ξέρω ότι κάποιοι θα προτιμούσαν ν' ακούσουν από μένα μια "συγγνώμη", λέξη που θεωρώ πολύ εύκολη να την πει κανείς, αλλά εξαιρετικά αδύναμη μπροστά στις ίδιες τις πράξεις. Δεν θέλω να μου χαριστεί τίποτα και θα με έκανε χαρούμενο ο κόσμος να με κρίνει από την παρουσία μου μέσα στο γήπεδο και από την αγωνιστική προσφορά μου στην ομάδα.

Κάποιοι με είπαν τρελό που στην καλύτερή μου ποδοσφαιρικά ηλικία άφησα τις προσφορές που είχα για να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ. Κι όμως είμαι σίγουρος ότι πήρα την καλύτερη δυνατή απόφαση για την καριέρα μου. Έχω φιλοδοξίες και μεγάλη διάθεση να προσφέρω στην ομάδα. Η σεζόν που ξεκινάει κρύβει μέσα της πολλές μεγάλες προκλήσεις και μπορούμε να τα καταφέρουμε αν είμαστε ενωμένοι".



Έκλεισε Ρέντζα η ΑΕΛ.


Σε συμφωνία με τον 18χρονο άσο Βασίλη Ρέντζα ήρθε για τα επόμενα πέντε χρόνια η διοίκηση της Λάρισας, η οποία «άρπαξε» τον παίκτη πριν τον Εργοτέλη.

Ο «μικρός» αποτελεί προσωπική επιλογή του Γιάννη Παπακώστα, με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή να δηλώνει στην επίσημη ιστοσελίδα των «βυσσινί»
«Eίμαι χαρούμενος για ένα μεγάλο όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, αφού ανέκαθεν ήθελα να αγωνιστώ στην ομάδα της πόλης μας. Πόσο μάλλον από τη στιγμή, που σε λίγους μήνες η ΑΕΛ θα αγωνίζεται στο νέο της γήπεδο. Θεωρώ ότι αυτή η προοπτική είναι ένα πολύ μεγάλο κίνητρο για κάθε νέο ποδοσφαιριστή»

Στην ΤΣΣΚΑ ο Τόσιτς.


Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανακοίνωσε πριν από λίγο την απόκτηση του Ζόραν Τόσιτς από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Σέρβος αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον Μαρκ Γκονζάλεζ, αν και μπορεί υπό προϋποθέσεις να αγωνιστεί και στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, οπότε σύντομα αναμένονται εξελίξεις είτε για τον Χιλιανό μέσο, είτε για τον συμπατριώτη του Τόσιτς, τον Μίλος Κράσιτς.


Νικοπολίδης για ακόμα ένα χρόνο στον Ολυμπιακό!!!

Ο 39χρονος τερματοφύλακας των ερυθρολεύκων σκεφτόταν πάρα πολύ σοβαρά αν αποσυρθεί από την ενεργό δράση αλλά κάτι τέτοιο δε θα συμβεί φέτος. Ο Αντώνης Νικοπολίδης στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Σωκράτη Κόκκαλη του τόνισε πως θα υπερασπίζεται την εστία των Πειραιωτών για ακόμη έναν χρόνο.

Όλα ή τίποτα για τον Ολυμπιακό!


Τα 100 εκατ, ευρώ που σκοπεύει να προσφέρει ο Μαρινάκης στον Κόκκαλη επιμερίζονται ως εξής: Τα 33 εκατ. ευρώ θα πάνε στα χρέη του συλλόγου, τα οποία και θα καλύψει ο ίδιος, τα 50-55 εκατ. ευρώ θα πάνε για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ τα υπόλοιπα 10-12 εκατ. ευρώ θα δοθούν στον πρόεδρο των «ερυθρολεύκων» για την αγορά της «Καραϊσκάκης ΑΕ».

Δεν αποκλείεται πάντως, ο Πειραιώτης εφοπλιστής, την τελευταία στιγμή να αρκεστεί να μπει με ένα ποσοστό τώρα και στη συνέχεια να αναλάβει εξ ολοκλήρου την ΠΑΕ. Δηλαδή, να καταβάλλει ο Μαρινάκης ένα ποσό της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ για το 51% της ΠΑΕ και το 50% της «Καραϊσκάκης ΑΕ» και ο Κόκκαλης να διατηρήσει το 22% των μετοχών παραμένοντας στον προεδρικό θώκο του συλλόγου.

Τα πάντα εξαρτώνται από τον Σωκράτη Κόκκαλη. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είτε θα πάρει τα χρήματα που ζητάει και θα αποχωρήσει, είτε θα επιλέξει να πορευθεί για κάποιο χρονικό διάστημα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και στη συνέχεια να του παραδώσει τη σκυτάλη. Αυτή τη στιγμή φέρεται να υπάρχει διαφορά στο οικονομικό, ωστόσο η χθεσινή συνάντηση έδειξε ότι υπάρχει η διάθεση για συνεργασία.

Σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις αναμένεται να παίξει και ο Γιώργος Λούβαρης, ο οποίος είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης και των δύο ανδρών. Σύμφωνα πάντως, με τον «Πρωταθλητή» που επικαλείται πηγές από το περιβάλλον του προέδρου των «ερυθρολεύκων», ο Κόκκαλης δύσκολα θα δεχθεί την πρόταση των 100 εκατ. ευρώ.


Υπέγραψε και έφυγε
Στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Έβαλντ Λίνεν όπου είχε συνάντηση με τους Γιάννη Χρυσικόπουλο και Δημήτρη Θεοδωρίδη, ενώ κάποια στιγμή τα είπε και με τον Σωκράτη Κόκκαλη. Η κουβέντα επικεντρώθηκε στον σχεδιασμό της ομάδας, ενώ στη συνέχεια ο Γερμανός τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τις ετήσιες απολαβές του να φτάνουν τα 550.000 ευρώ.
Ο Λίνεν αποχώρησε από τα γραφεία του συλλόγου στις 17:30 και στη συνέχεια αναχώρησε για την πατρίδα του προκειμένου να τακτοποιήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες. Το βράδυ της Παρασκευής ή το πρωί του Σαββάτου πάντως, θα βρίσκεται και πάλι στην Ελλάδα αφού την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά η προετοιμασία του Ολυμπιακού.


Προχωρούν τα μεταγραφικά
Την απάντηση του Φρανσίσκο Γέστε περιμένουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έπειτα από τη νέα βελτιωμένη προσφορά που έγινε στον 31χρονο Ισπανό άσο, οποία μπορεί να φτάσει και το 1,5 εκατ. ευτρώ. Στο μεταξύ μέχρι το Σάββατο αναμένεται στην Αθήνα ο Κέβιν Μιραλάς για να υπογράψει με τους «ερυθρόλευκους». Ο Βέλγος θέλει να εξασφαλίσει ότι θα πάρει κάποια δεδουλευμένα χρήματα που του οφείλει η Σεντ Ετιέν.

Όσο για τον Ασκάν Ντεζάγκα στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν ότι του έχουν κάνει πρόταση και περιμένουν την απάντησή του. Ωστόσο, ο συνεργάτης του μάνατζερ του παίκτη δήλωσε στο «ΦΩΣ» τα εξής: «Από τον Ολυμπιακός μάς είπαν ότι την Τετάρτη (σ.σ.: σήμερα) θα μας κάνουν επίσημη προσφορά, παρά πολύ κοντά στις απαιτήσεις που γραπτώς είχαμε στείλει. Βέβαια, και άλλες φορές μάς είπαν ότι θα έστελναν την πρότασή τους και δεν το έκαναν. Εάν δεν το κάνουν, δεν έχουμε καμία δέσμευση έναντι του ελληνικού συλλόγου. Εάν το κάνουν, θα τους απαντήσουμε άμεσα. Ο παίκτης δεν έχει υπογράψει στη Βόλφσμπουργκ. Πρόταση έχει από τη Βόλφσμπουργκ, όπως και από άλλες δύο ομάδες».
Τέλος ο Ντένις Επστάιν για τον οποίο ο Έβαλντ Λίνεν έδωσε το ok για την απόκτησή του με δηλώσεις του στον «Πρωταθλητή», εξέφρασε την επιθυμία του να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού. «Θέλω πολύ να έρθω στον Ολυμπιακό. Είναι η κορυφαία ομάδα της Ελλάδας. Ξέρω πολύ καλά τα πάντα έχοντας αγωνιστεί στον Ηρακλή. Ξέρω το γήπεδό του, τον κόσμο του και πως κερδίζει σχεδόν κάθε χρόνο το πρωτάθλημα».

Το σχέδιο Ηρακλή για Σούπερ Λίγκα!


Εκθέσεις ορκωτών λογιστών ότι η αύξηση Μ.Κ. πρέπει να γίνει για 3 εκάτ. ευρώ και όχι για 6 εκάτ. θα προσκομίσει ο Ηρακλής. Στη συνέχεια βεβαιώσεις από Μυτιληναίο, Χούλη, Ρέμο για «χάρισμα δανεικών». Όλη η υπερασπιστική γραμμή και το μήνυμα από... Νότια Αφρική!

Στις 14.30 ο Ηρακλής ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ θα δώσει την «τελευταία παράσταση» για να μπορέσει ν’ αγωνιστεί στη νέα σεζόν στη Σούπερ Λίγκα.
Το SoccerPlus αποκαλύπτει την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει και τα επιχειρήματα που θα καταθέσει προκειμένου να ανατρέψει τη σε βάρος του κατάσταση και να πάρει την άδεια συμμετοχής.
Σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης, οι λόγοι που δεν πήρε άδεια ο Ηρακλής είναι α) ληξιπρόθεσμες και μη ρυθμισμένες εντός των ημερομηνιών οφειλές στους ποδοσφαιριστές Μπιλίσκοφ, Κοβαλέφσκι, Ντιέ, β) η μη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και γ) η μη ύπαρξη γενικού διευθυντή και λογιστή α΄.

Για τις οφειλές στους ποδοσφαιριστές ο Ηρακλής θα υποστηρίξει ότι τις έχει ρυθμίσει και θα προσκομίσει βεβαιώσεις τον ποδοσφαιριστών που θα το επιβεβαιώνουν. Το θέμα του γενικού διευθυντή και του λογιστή α’ αναμένεται να ξεπεραστεί.

Το πρόβλημα είναι η μη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου σε ποσό της τάξης των έξι εκατομμυρίων ευρώ που σημαίνει στη γλώσσα του συστήματος αδειοδότησης της ΟΥΕΦΑ ότι δεν έχει «καθαρή θέση».

Για να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα που είναι και το σημαντικότερο ο Ηρακλής θα υποστηρίξει τα εξής:

α) Θα προσκομίσει νέες εκθέσεις ορκωτών λογιστών σύμφωνα με τις οποίες η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου πρέπει να γίνει για ποσό της τάξης των τριών εκατομμυρίων ευρών και όχι των έξι.

β) Για την κάλυψη αυτού του ποσού ο Ηρακλής θα προσκομίσει βεβαιώσεις από τους Μυτιληναίο, Ρέμο, Χούλη και άλλους που θα παραιτούνται από ποσά που φέρονται να έχουν δανείσει στην ΠΑΕ.

Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουν στην ΠΑΕ ότι θα καταφέρουν να πάρουν την άδεια.

Από τη Νότια Αφρική το μήνυμα προς τα μέλη της επιτροπής που θα κρίνει τους φακέλους και του Ηρακλή και του ΟΦΗ και των άλλων ομάδων είναι «να εφαρμοστούν οι κανονισμοί»…

Πηγή: www.soccerplus.gr
Powered By Blogger

Το αρχείο του blog