Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

"Ο Fabregas δεν πωλείται..."


Δεν πρόκειται να αφήσουν τον Σεσκ Φάμπρεγκας να αποχωρήσει τόσο εύκολα από το Λονδίνο οι άνθρωποι της Άρσεναλ, οι οποίοι τόνισαν προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι ο παίκτης πωλείται με 80 εκατομμύρια λίρες.

Οι «κανονιέρηδες» πάντως, δεν φέρονται πρόθυμοι να πουλήσουν τον Ισπανό μέσο παρότι ο ίδιος πρόσφατα εξέφρασε την επιθυμία στον Αρσέν Βενγκέρ να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα, στην ομάδα που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Ο ισπανικός σύλλογος προτίθεται να ξοδέψει 30 εκατομμύρια λίρες για τον Φάμπρεγκας και επιθυμεί να «κλείσει» γρήγορα τον παίκτη, έτσι ώστε να επικεντρωθεί στο Μουντιάλ.
Όμως από την πλευρά της αγγλικής ομάδας δεν υπάρχει τέτοια διάθεση. Μάλιστα, ένας άνθρωπος της Αρσεναλ τόνισε: «Αν το θέμα του τραβήξει ως τις 31 Αυγούστου αυτό δεν πρόκειται να βοηθήσει κανέναν. Η υπόθεσή του θα μοιάζει με εκείνη του Πατρίκ Βιεϊρά ο οποίος έφευγε κάθε καλοκαίρι μέχρι να πάει τελικά στη Γιουβέντους», τόνισε αρχικά.

«Όμως οι συνέπειες μιας καθυστερημένης συμφωνίας θα μπορούσαν να είναι σοβαρές κυρίως για την Άρσεναλ. Ο προγραμματισμός της ομάδας θα τεθεί σε κίνδυνο επειδή δεν θα υπάρχει χρόνος για να βρεθεί ο αντικαταστάτης του», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Συνέντευξη Μιχάλη Σηφάκη


Ο Μιχάλης Σηφάκης μιλά για την Εθνική και το Μουντιάλ, τον Αρη και τον ΟΦΗ, τον Κούπερ και τον Νικοπολίδη, τη μοναξιά του τερματοφύλακα και τον τραμπούκο του Καυτανζόγλειου.

Ο Μιχάλης Σηφάκης είναι γιος του πατέρα του, αλλά δεν έγινε μόνο γι' αυτό τερματοφύλακας. Είναι θέση ευθύνης που συνάδει με το χαρακτήρα του.
Θεωρεί «ότι η ομάδα κερδίζει σαν ομάδα και χάνει επίσης σαν ομάδα» και πως εκεί που αρχίζει το ποδόσφαιρο σταματά η λογική.
Μεγάλωσε στον τόπο του, την Κρήτη, κάθε άλλο παρά παραδοσιακά. Ούτε γλέντια και μαντινάδες ούτε ρακές, μόνο μπάλα.
Οταν αισθάνθηκε ότι το νησί δεν τον χωρά, αναζήτησε στέγη στην Θεσσαλονίκη. Εκεί βρήκε την ποδοσφαιρική στοργή που του έλειψε στην πατρίδα του.

Τελικός Champions League 2009-2010 Μπάγερν Μονάχου-Ίντερ 0-2



Η Ίντερ, λοιπόν κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 48 ολόκληρα χρονια!!!Ο Ντιέγκο Μιλίτο σκόραρε δυο φορές στο ματς και με αυτά τα δυο δικά του γκολ η Ίντερ νίκησε τη Μπάγερν και στέφτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Ο Λούις φαν Χάαλ παρέταξε ένα σχήμα 4-4-2, με τον Χαμίτ Αλτιντόπ στη θέση του τιμωρημένου Φρανκ Ριμπερί και τον Τόμας Μίλερ πίσω από τον δεύτερο σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ, Ιβιτσα Ολιτς. Ο Ζοζέ Μουρίνιο, από την πλευρά του, με 4-2-3-1, έφερε τον Κρίστιαν Κίβου σε θέση προσωπικού "φρουρού" του Αριεν Ρόμπεν και τον Χαβιέρ Ζανέτι σε θέση αντί-Τιάγκο Μότα, παρέχοντας τις απαραίτητες βοήθειες στο μαρκάρισμα του Ολλανδού άσου των Βαυαρών.
Τα πρώτα λεπτά δεν προσέφεραν στους φιλάθλους το θέμα που περίμεναν από δυο τέτοιου επιπέδου ομάδες, που γέμισαν το "Σαντιάγο Μπερναμπέου".
Ο ολλανδικός "εμφύλιος" μεταξύ Γουέσλεϊ Σνάιντερ και Ρόμπεν στο πρώην "σπίτι" τους βρήκε και τους δύο ορεξάτους κι έτοιμους να αναλάβουν στις πλάτες τους την ομάδα τους.
Η διαφορά ήταν ότι ο Σνάιντερ είχε για "συμπαράσταση" τον Ντιέγκο Μιλίτο και το Σάμουελ Ετό στην επίθση.Η Ιντερ έφτασε στο γκολ με τον Μιλίτο στο 35'.
Η αμυντική διάταξη των Γερμανών πιάστηκε στον "ύπνο" στην αντεπίθεση των "νερατζούρι"
και πλέον τα πράγματα έγιναν δυσκολότερα γι'αυτούς.
Στο ταμπλό των αλλαγών, ο Μίροσλαβ Κλόζε και ο Μάριο Γκόμεζ ήταν οι προφανείς επιλογές του φαν Χάαλ (αντί των Αλτιντόπ και Ολιτς), ενώ ο Μουρίνιο απάντησε με μία επίσης συνήθης αλλαγή του, τον Ντέγιαν Στάνκοβιτς αντί του Πάντεφ. Η μία κίνηση στην προπονητική σκακιέρα αντισταθμίστηκε από την άλλη κι έτσι η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε.Η Μπάγερν έπαιξε καλύτερα στο 2ο ημίχρονο, αλλά δε μπόρεσε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης.
Τα κενά στα μετόπισθεν οι νταμπλούχοι Γερμανίας τα "πλήρωσαν" από την αριστερή πλευρά, εκεί που κινούταν ο Μιλίτο (ο Πάντεφ έπαιζε ως τρίτο αμυντικό χαφ), όταν σε μια αντεπίθεση στο 70' έκανε συνεχώς προσποιήσεις στον Ντάνιελ βαν Μπούιτεν μέχρι να τον εξουδετερώσει και με καταπληκτικό πλασέ ο Αργεντινός έκανε το 2-0 και "κλείδωσε" τη νίκη για την Ιντερ.
Έτσι ήρθε το τρίτο τρόπαιο της Ιντερ τη φετινή σεζόν και το πιο σημαντικό, το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, το τρίτο στην ιστορία της.


Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)


Συνθέσεις

Μπάγερν Μονάχου:
Χανς Γιοργκ Μπουτ, Χόλγκερ Μπάντστουμπερ, Ντάνιελ βαν Μπόιτεν, Φίλιπ Λαμ, Χαμίτ Αλτιντόπ (63' Μίροσλαβ Κλόζε), Μάρτιν Ντεμικέλις, Τόμας Μίλερ, Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, Μαρκ φαν Μπόμελ, Αριεν Ρόμπεν, Ιβιτσα Ολιτς (74' Μάριο Γκόμεζ)

Ιντερ:
Ζούλιο Σέζαρ, Κριστιάν Κίβου (67' Ντέγιαν Στάνκοβιτς), Λούσιο , Χαβιέρ Ζανέτι, Ντάγκλας Μαϊκόν, Βάλτερ Σάμουελ, Γουέσλεϊ Σνάιντερ, Εστεμπάν Καμπιάσο, Σαμουέλ Ετό, Γκόραν Πάντεφ (79' Σουλέι Μουντάρι), Ντιέγο Μιλίτο (92' Μάρκο Ματεράτσι)




Τα γκολ και οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του τροπαίου:

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog