Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Η μεταγραφική υπέρβαση του Ατρομήτου!!


Στην απόκτηση του Σενεγαλέζου επιθετικού Ανρί Καμαρά προχώρησε ο Ατρόμητος. "Θα μας βοηθήσει πολύ", δήλωσε ο Γιώργος Δώνης.

Mεταγραφή-βόμβα για τον Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες ανακοίνωσαν την απόκτηση του Ανρί Καμαρά.
Η επίσημη ανακοίνωση:

"Τη μεγαλύτερη μεταγραφή της ιστορίας της πραγματοποίησε σήμερα η ΠΑΕ Ατρόμητος η οποία ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον διεθνή Σενεγαλέζο (99 φορές) ποδοσφαιριστή Ανρί Καμαρά (Henri Camara). Η μεταγραφική επιτυχία της ομάδας ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι με την υπογραφή συμβολαίου διάρκειας ενός έτους".

Ποιος είναι

Γεννημένος στο Ντακάρ της Σενεγάλης με γονείς που μετανάστευσαν εκεί από τη Γουινέα, ο Ανρί Καμαρά επέλεξε να φορέσει τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας όπου γεννήθηκε και δεν έκανε το χατίρι του πατέρα του, που ονειρευόταν να τον δει με το εθνόσημο της Γουινέας στο στήθος. Αρχισε την ευρωπαϊκή καριέρα του από τη Στρασμπούρ στη Γαλλία το 1998 ενώ την επόμενη διετία έπαιξε ποδόσφαιρο στην Ελβετία με τα χρώματα της Ξαμάξ και της Γκρασχόπερς.

Στη συνέχεια επέστρεψε στη Γαλλία για να αγωνιστεί στη Σεντάν (2001-2003) και από το 2003 και έπειτα συνέδεσε την καριέρα του με τη Μεγάλη Βρετανία. Φόρεσε τη φανέλα των Γουλβς, Σέλτικ, Σαουθάμπτον, Γουίγκαν, Γουέστ Χαμ, Στόουκ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Ο Καμαρά αγωνίζεται στη θέση του περιφερειακού επιθετικού ενώ έχει φορέσει τη φανέλα της Εθνικής ομάδας της Σενεγάλης 99 φορές!

Ελεγξε τις εγκαταστάσεις

Ο Ανρί Καμαρά βρίσκεται στην Ελλάδα από την Κυριακή μαζί με το σύζυγό του καθώς ήθελε να ελέγξει από κοντά τις συνθήκες στις οποίες θα δουλέψει. Εμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από όλα όσα είδε και δέχθηκε να βάλει την υπογραφή του σε μονοετές συμβόλαιο.

Δώνης: "Είναι αυτό που ψάχναμε"

Ο Δώνης είπε τα εξής: "Εχει όλα αυτά που ψάχναμε. Ταχύτητα, ντρίπλα, προσωπικές ενέργειες. Με την εμπειρία του βέβαια θα βοηθήσει πολύ και τους υπόλοιπους παίκτες μας. Θεωρώ ότι θα μας βοηθήσει πολύ".

Στις πρώτες δηλώσεις του ο Καμαρά τόνισε: «Αισθάνομαι υπέροχα. Είναι πολύ καλό που θα συνεχίσω την καριέρα μου στον Ατρόμητο γιατί θα κάνω πολλά παιχνίδια και ελπίζω να πετύχω πολλά γκολ. Έχω κάνει 99 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα της χώρας μου και θέλω να παίξω εδώ καλά ώστε να κληθώ ξανά και να φθάσω αλλά και να ξεπεράσω τις εκατό συμμετοχές».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις του στην Ελλάδα δήλωσε τα εξής: «Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση το αθλητικό κέντρο της ομάδας. Όλες οι συνθήκες είναι εξαιρετικές. Πριν έρθω στην Ελλάδα ένας συμπατριώτης μου με συμβούλεψε να μην κάνω αυτό το βήμα. Ο τρόπος που δουλεύει όμως η ομάδα από τα γραφεία και τους υπαλλήλους της ως το αθλητικό κέντρο και τους γιατρούς με έκαναν να αλλάξω εντελώς εικόνα».

Και ο Ανρί Καμαρά κατέληξε: «Θέλω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, να κάνω τα «μαγικά» μου, να πετύχω πολλά γκολ και να βοηθήσω τον Ατρόμητο να πετύχει τον στόχο του στη νέα περίοδο που είναι η είσοδός του στην πεντάδα. Είναι πολύ καλό για μένα που θα συνεργαστώ με ένα προπονητή που έχει κάνει σημαντική καριέρα στην Αγγλία και είναι πολύ φιλόδοξος. Είμαι ένας παίκτης που έχει εμπειρία και θέλω να βοηθήσω όχι μόνο την ομάδα μου αλλά και τα νέα παιδιά που έμαθα ότι διαθέτει».

3η αγωνιστική των play off:ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0


Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που το πέτυχε, με τον Μουσλίμοβιτς στο 11ο λεπτό αφού ο Φιλομένο είχε κλέψει την μπάλα από τον Νικοπολίδη. Στη συνέχεια, ο δικέφαλος του Βορρά πίεσε και για ένα δεύτερο τέρμα, με τον Αργεντινό να χάνει την μονομαχία με τον Νικοπολίδη σε δυνατό σουτ που επιχείρησε στο 14.Επιπλέον ο ΠΑΟΚ έχασε μοναδική ευκαιρία στο 2ο ημίχρονο με τον Vieirinha ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Νικοπολίδη (53').Οσον αφορά τον Ολυμπιακό, ο Ντάρμπισιρ, αρχικά, απείλησε τον Χαλκιά στο 6ο λεπτό, ενώ στο 15ο λεπτό ο Λούα Λούα ήταν εκείνος που προσπάθησε να φέρει το ντέρμπι στα ίσια, αλλά ο Χαλκιάς κράτησε ανέπαφη την εστία.Αφού ακολούθησε ένα 20λεπτο χωρίς κάποια μεγάλη φάση, αλλά με καλό ρυθμό και την μπάλα πάνω-κάτω, οι δύο ομάδες επιδόθηκαν μέχρι το 37ο λεπτό σε... διαγωνισμό χαμένων ευκαιριών. Αρχικά ο Ντάρμπισιρ απείλησε με κοντινή κεφαλιά, στη συνέχεια ο Μουσλίμοβιτς απέτυχε να πλασάρει εύστοχα από κοντά, στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Φιλομένο να φλερτάρει με το δεύτερο γκολ, για να πάρει στο 37' τη σκυτάλη ο Τοροσίδης και να αστοχήσει από πλεονεκτική θέση.
Στην επανάληψη, ο Σάντος αναγκάστηκε να χάσει τον Σαβίνι λόγω τραυματισμού.
Η είσοδος του Μήτρογλου στη θέση του Μαρέσκα ενδυνάμωνε την επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού, αλλά στο γήπεδο κάτι τέτοιο δεν είδαμε, αφού η φλύαρη υπεροχή του Ολυμπιακού δεν είχε κανένα αποτέλεσμα πέραν του εκνευρισμού όσων φίλων της ομάδας παρακολουθούσαν το παιχνίδι.Γενικά οι ομάδες δικαιούνταν να πετύχουν κάποια παραπάνω τέρματα.Δηλαδή αναλογιζόμενοι τις φάσεις και τις ευκαιρίες των δυο ομάδων το ματς θα μπορούσε να είχε λείξει με ένα σκορ το οποίο θα αντικατόπτριζε τηνεικόνα του παιχνιδιού.Ένα 3-1 ή 4-2 θα μπορούσε να είναι το τελικό σκορ του αγώνα.
Έτσι ο δικέφαλος του Βορρά σημείωσε την δεύτερη του εντός έδρας του νίκη , έχοντας πλέον το πλεονέκτημα στα πλέι οφ με 10 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τους Πειραιώτες.
Το ενδιαφέρον, πλέον, στρέφεται στην επόμενη αγωνιστική όπου οι δύο ομάδες αναμετρώνται στο Καραϊσκάκη.




Συνθέσεις:
Π.Α.Ο.Κ.:
Κώστας Χαλκιάς, Μασιέλ Λίνο, Μπρούνο Τσιρίλο, Μίρκο Σαβίνι (50' Στέλιος Μαλεζάς), Πάμπλο Κοντρέρας, Πάμπλο Γκαρσία, Βίκτορ Βιτόλο, Ολιβιέ Σορλέν, Λούσιο Φιλομένο (86' Θανάσης Παπάζογλου), Ζλάταν Μουσλίμοβιτς (78' Γιώργος Φωτάκης), Αντελίνο Βιεϊρίνια


Ολυμπιακός:
Αντώνης Νικοπολίδης, Ραούλ Μπράβο, Ολοφ Μέλμπεργκ, Ζέσους Λεονάρντο (83' Γιάννης Παπαδόπουλος), Βασίλης Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μίχαλ Ζεβλάκοφ, Εντσο Μαρέσκα (62' Κώστας Μήτρογλου), Γκονσάλες Οσκαρ, Ματ Ντάρμπισιρ, Λομάνα Λούα Λούα


3η αγωνιστική των play off:ΑΕΚ-Άρης 4-2



Έξι γκολ, τέσσερις αποβολές (δυο για κάθε ομάδα), τρεις συγκλονιστικές ανατροπές, πλούσιο θέαμα και ένταση.Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Αρη στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής των play off.Το ξεκίνημα της αναμέτρησης βρήκε τον Άρη να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, χάρη στην πολύ καλή παρουσία των Ναφτί και Πρίττα, στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να έχουν την κατοχή, την ώρα που οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς αντιμετώπιζαν μεγάλο πρόβλημα στο να κυκλοφορήσουν τη μπάλα. Όμως ο Τζιμπούρ έβαλε τη σφραγίδα του και σ'αυτό το παιχνίδι, με ένα καταπληκτικό γκολ. Έπιασε ένα απίστευτο γυριστό σουτ μέσα απο την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό γάμα της εστίας του Σηφάκη, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Μάλιστα, ο Αλγερινός κατάφερε να σκοράρει με τρύπιο παπούτσι, καθώς λίγα λεπτά αργότερα, βρίσκοντας ευκαιρία απο ένα φάουλ που είχε κερδίσει η Ένωση, κατευθύνθηκε στον πάγκο για να τα αλλάξει, αφού είχαν καταστραφεί.
Τα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου επιφύλασσαν αριθμητικές αλλαγές για τις δύο ομάδες. Αρχικά για την ΑΕΚ, καθώς ο Γιάχιτς αντίκρισε (συνολικά ο αμυντικός της Ένωσης εφέτος έχει δει την δεύτερη κίτρινη κάρτα (φέτος έχει δει συνολικά 16 κάρτες), με αποτέλεσμα να αποβληθεί. Η πρώτη για μαρκάρισμα στον Κάμπορα στο 9ο λεπτό και η δεύτερη για χέρι στο 35ο, η οποία όμως ήταν κάπως αυστηρή απο τον διαιτητή Κουκουλάκη. Ο Κάλβο δύο λεπτά αργότερα είπε να τον μιμηθεί, βλέποντας και αυτός την δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε 8 λεπτά. Πρώτα στο 29' για μαρκάρισμα στον Καφέ και στη συνέχεια στο 37' επειδή κλώτσησε την μπάλα, σε φάουλ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι.
Όσοι είδαν το πρώτο ημίχρονο δε μπορούσαν να φανταστούν τι θα ακολουθούσε.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι ομάδες ήταν πιο κινητικές και δημιουργούσαν περισσότερες φάσεις στις εστίες των αντιπάλων τους.Στο 53' κέρδισε πέναλντι Χαβίτο απο τον Σάχα και ο Αργεντινός αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.Μερικά λεπτά αργότερα όμως ο Τζόνσον κατάφερε να κάνει, με κεφαλιά το 1-2 και να “σκορπίσει” χαμόγελα στο πάγκο των φιλοξενούμενων.Όμως η είσοδος του Λεονάρντο στη θέση του κουρασμένου Μαντούκα ζωντάνεψε την ΑΕΚ, σε συνδυασμό με την ατομική ποιότητα των Σκόκο και Τζιμπούρ. Οι τρεις τους έκαναν άνω κάτω την άμυνα του Άρη και ήταν πρωταγωνιστές της μεγάλης ανατροπής. Ο Βραζιλιάνος αρχικά ισοφάρισε στο 75', ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Σκόκο κέρδισε πέναλτι, που εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος κάνοντας το 3-2.
Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν μπορούσε να πιστέψει αυτά που γίνονταν στον αγωνιστικό χώρο. Σαν να μην έφτανε η ανατροπή που είχε συμβεί, ο Άρης έμεινε και αυτός με 9 παίκτες. Ο Κάμπορα στο 80ο λεπτό πήρε τη μπάλα και την έστησε για να εκτελεστεί το άουτ απο τον Καφέ, έχοντας παράλληλα μία μίνι αψιμαχία με τον αρχηγό της ΑΕΚ. Ένα άγγιγμα του Αργεντίνου στο πρόσωπο του αντιπάλου και μία υπερβολική αντίδραση του έμπειρου μέσου της Ένωσης, ο οποίος έπεσε αμέσως κάτω, είχε ως αποτέλεσμα ο επιθετικός των φιλοξενούμενων να δει την κόκκινη κάρτα.
Αυτό ήταν και το τελειωτικό χτύπημα για τους Θεσσαλονικείς. Στα λεπτά που ακολούθησαν οι παίκτες του Άρη ουσιαστικά δεν υπήρχαν στο γήπεδο, με αποτέλεσμα ο Λεονάρντο να βρει την ευκαιρία να σκοράρει με κεφαλιά (μετά από σέντρα του Σκόκο)μέσα απο την μικρή περιοχή και να διαμορφώσει το τελικό 4-2, που αναπτέρωσε τις λιγοστές ελπίδες της ΑΕΚ για κατάκτηση της δεύτερης θέσης.
Τα γκολ του αγώνα ΑΕΚ - Αρης 4-2: 27` Τζιμπούρ, 75`, 85` Λεονάρντο,
77` πέναλντι Σκόκο - 56` πέναλντι Κάμπορα, 72` Τζόνσον


Συνθέσεις:
Α.Ε.Κ.:
Σεμπάστιαν Σάχα, Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, Σάββας Γκέντσογλου, Κάρλος Αραούχο, Παναγιώτης Λαγός, Σάνελ Γιάχιτς, Παντέλης Καφές, Ιγκνάσιο Σκόκο (87' Νίκος Γεωργέας), Ραφίκ Τζιμπούρ, Γκουστάβο Μαντούκα (71' Περέιρα Λεονάρντο), Ισμαέλ Μπλάνκο (54' Γιάννης Αραμπατζής)

Άρης:
Μιχάλης Σηφάκης, Ρονάλντο Γκιάρο, Νταρσί Νέτο, Κάρλος Αράνο (66' Νταρίο Φερνάντες), Κριστιάν Νασούτι, Μεχντί Ναφτί, Θανάσης Πρίττας (73' Νάτσο Γκαρσία), Τόνι Κάλβο, Χαβιέρ Κάμπορα, Εντι Τζόνσον, Φρανσίσκο Χαβίτο (70' Καμίλ Μεριέμ)
Powered By Blogger

Το αρχείο του blog