Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Vieirinha


Στόχος του ΠΑΟΚ είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον σύλλογο της Μακεδονίας να διεκδικήσει την είσοδο του στο Champions League μέσα από τους προκριματικούς του καλοκαιριού, σύμφωνα με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια.
Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός του «Δικεφάλου» αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της παραμονής του Φερνάντο Σάντος, δηλώνοντας πως θα είναι «πλήγμα» για τον ίδιο η αποχώρηση του από τον σύλλογο.

- Σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα ενόψει των πλέι οφ;

«Σίγουρα ξεπεράσαμε την κρίση που έφεραν οι τρεις διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα και βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Για την ακρίβεια, δεν θεωρώ πως υπήρξε κρίση, αφού αν εξαιρεθεί ο αγώνας εναντίον του Αρη, όπου δεν γινόταν να παίξουμε ποδόσφαιρο, σε αυτούς με την ΑΕΚ και τη Λάρισα ήμασταν σαφώς καλύτεροι από τους αντιπάλους μας. Ομως ατυχήσαμε και μας στοίχισε η κακή ψυχολογία μας. Κατόπιν, όμως, η ομάδα πήρε δύο νίκες, ενώ εναντίον του Εργοτέλη ανέδειξε και τον καλό αγωνιστικό ρυθμό που έχει και περιμένει πώς και πώς να ξεκινήσουν οι αγώνες των πλέι οφ».

- Εσύ; Εχεις φθάσει στο επιθυμητό επίπεδο φόρμας;

«Η αλήθεια είναι πως έχω κάτι ενοχλήσεις από το χτύπημα που δέχτηκα στον αγώνα της περασμένης Κυριακής, όμως ελπίζω πως σύντομα θα ξεπεράσω το πρόβλημα. Από εκεί και πέρα, δεν αισθάνομαι καμία κούραση, έχω πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό και είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι μου πει ο προπονητής μου. Θέλω να κάνω το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ στους αγώνες αυτούς».

- Η σεζόν γενικά πώς πήγε για την ομάδα σου;

«Θεωρώ πως ήμασταν αρκετά άτυχοι στην αρχή και χάσαμε αρκετό έδαφος - κάτι που μας στοίχισε στο τέλος. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς, η ομάδα δεν κατάφερε να ξεπεράσει εύκολα το σοκ του αποκλεισμού από το Europa League και χάσαμε βαθμούς στο πρωτάθλημα. Οταν πια βρήκαμε τον ρυθμό μας, καταφέραμε να πάρουμε αποτελέσματα. Μάλιστα η απόδοση που πιάσαμε, όταν ο προπονητής μας μπορούσε να δουλέψει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, παραλίγο να μας δώσει το πρωτάθλημα. Θα μπορούσαμε να έχουμε τουλάχιστον επτά με οκτώ βαθμούς παραπάνω, αλλά πλέον δεν κοιτάμε πίσω. Το μόνο που μας ενδιαφέρει πλέον είναι τα πλέι οφ».

- Φέτος θεωρείς πως η ομάδα σου είναι πιο διαβασμένη όσον αφορά τη διαδικασία των πλέι οφ; Γιατί πέρυσι φάνηκε εκ του αποτελέσματος πως έκανε αρκετά λάθη...

«Σίγουρα το γεγονός πως τερματίσαμε δεύτεροι στην κανονική περίοδο πέρυσι μας επηρέασε κάπως στη διαδικασία των πλέι οφ. Και έτσι ήταν δύσκολο να ξεπεράσουμε την ήττα από τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Επίσης κάναμε πολλά λάθη σε ατομικό επίπεδο, δεχτήκαμε αναίτια κόκκινες κάρτες, παρουσιαστήκαμε πολύ νευρικοί και αυτό το πληρώσαμε στο τέλος. Φέτος είμαστε πολύ πιο συγκεντρωμένοι, αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν και βέβαια καταλαβαίνουμε πως, για να κερδίσουμε αυτό που θέλουμε, πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό μέσα στο γήπεδο».

- Ο ΠΑΟΚ μπορεί να βγει πρώτος; Το πιστεύετε στην ομάδα;

«Στόχος μας είναι να χτυπάμε όλα τα παιχνίδια ξεχωριστά και στο τέλος να κάνουμε ταμείο. Αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, έχουμε αποδείξει πως δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τίποτα. Η ομάδα μας είναι πολύ καλή και μπορεί να εκμεταλλευτεί τα πλέι οφ για να βγει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

- Η αλήθεια είναι πως, μετά το παιχνίδι με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο κόσμος του ΠΑΟΚ μιλάει πολύ για τη διαιτησία. Είναι κάτι που συζητάτε κι εσείς μέσα στην ομάδα;

«Οπως και να 'χει, το σκεφτόμαστε, αφού κι αυτό το στοιχείο έπαιξε τον ρόλο του στην εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος. Ομως προσπαθούμε να μην το συζητάμε, έτσι ώστε να μην μας επηρεάσει ενόψει των πολύ κρίσιμων αγώνων. Δεν πρέπει να ασχολούμαστε με αυτά τα θέματα, γιατί χάνουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και δεν είναι σωστό. Εγώ θα πω πως πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στους διαιτητές, παρότι είναι αλήθεια πως μας έχουν στενοχωρήσει –κάποιοι εξ αυτών– φέτος».

- Πάντως εσύ δείχνεις να αντέχεις το ξύλο. Δεν έχεις φάει και λίγο φέτος...

«Η αλήθεια είναι πως ναι, έχω δεχτεί τουλάχιστον πέντε αγκωνιές στο πρόσωπο, αρκετές κλοτσιές, κυρίως από έμπειρους παίκτες που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις στην Ελλάδα, είτε είναι Ελληνες είτε ξένοι. Ξέρουν πώς να διαχειριστούν το παιχνίδι και με παίζουν αρκετά σκληρά, χωρίς να έχουν κόστος. Ελπίζω να αλλάξει κάπως αυτό το πράγμα, γιατί έχω τραβήξει αρκετά από τα χτυπήματα που δέχομαι και πρέπει και εγώ να προστατευτώ. Ιδιαίτερα στη διαδικασία των πλέι οφ μία κάρτα μπορεί να αποδειχτεί σημαντική για την εξέλιξη ενός αγώνα μεγάλης κρισιμότητας και γι' αυτόν τον λόγο ελπίζω οι διαιτητές να είναι λίγο πιο προσεκτικοί απέναντί μου σε αυτή τη διαδικασία».

- Γίνεται μεγάλη κουβέντα για τον Φερνάντο Σάντος, για το αν θα μείνει στον ΠΑΟΚ ή θα φύγει. Σας έχει επηρεάσει το γεγονός αυτό;

«Το τι θα κάνει ο κ. Σάντος είναι δική του υπόθεση και της ομάδας, άρα εμάς δεν μπορεί να μας επηρεάσει κάτι τέτοιο. Σίγουρα, αν αποφασίσει να φύγει, θα είναι ένα πλήγμα για τον ΠΑΟΚ, αφού του έχει δώσει πολλά στο διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα. Θα είναι πλήγμα και για εμένα προσωπικά, αφού είναι από τους ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει πολύ και αυτό φαίνεται από την εξέλιξη που είχα από πέρυσι μέχρι και φέτος. Από εκεί και πέρα βέβαια, αν ο ΠΑΟΚ έχει ένα έξυπνο πλάνο για την επόμενη σεζόν, ίσως να μη στοιχίσει και πολύ η αποχώρηση του προπονητή. Εγώ πάντως ελπίζω να μείνει και να μην έχουμε αλλαγές στο συγκεκριμένο πόστο, γιατί όπως και να 'χει η έλευση ενός νέου προπονητή εμπεριέχει και ένα σχετικό ρίσκο».

- Ενας συμπαίκτης σου κρέμασε τα παπούτσια του κι έγινε τεχνικός διευθυντής της ομάδας σου. Ο λόγος για τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο οποίος εδώ και έξι μήνες σας στηρίζει από άλλο πόστο. Πώς τον έχει ζήσει σε αυτό το διάστημα;

«Δεν έχω κρύψει ποτέ πως ο ποδοσφαιριστής Κονσεϊσάο ήταν είδωλό μου και λόγω της θέσης που αγωνιζόταν, αλλά κυρίως επειδή ήταν ένας αθλητής που δεν ανεχόταν την ήττα. Ακόμη και στις προπονήσεις ήθελε να κερδίζει και αυτό είναι ένα στοιχείο μεταδοτικό, το μετέφερε σε όλους μας. Ως τεχνικός διευθυντής πιστεύω πως έχει μεγάλες δυνατότητες και είναι σε θέση να βοηθήσει πολύ τον ΠΑΟΚ. Από αυτό το πόστο, όμως, πρέπει να περάσει καιρός για να φανεί το έργο του. Πάντως είμαι σίγουρος ότι θα φανεί όταν έρθει η ώρα».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΗΦΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝΙ ΚΑΛΒΟ


Ο Μιχάλης Σηφάκης και ο Τόνι Κάλβο μίλησαν για τον τελικό του Κυπέλλου Hellas online κόντρα στον Παναθηναϊκό και τόνισαν πως θα δώσουν και τη ζωή τους ώστε το τρόπαιο να πάει στη Θεσσαλονίκη.
Powered By Blogger

Το αρχείο του blog