Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Pablo Contreras:«Το μάτι μας …γυάλιζε!»


Πανευτυχής δήλωσε ο εκ των πρωταγωνιστών της νίκης του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης», Πάμπλο Κοντρέρας που τόνισε ότι το …μάτι των ποδοσφαιριστών του «Δικεφάλου» γυάλιζε για τη νίκη.

Αφιερωμένη στους φίλους του ΠΑΟΚ είναι η πρωτιά των «ασπρόμαυρων» στα play off σύμφωνα με τον Πάμπλο Κοντρέρας όπως τόνισε ο Χιλιανός αμυντικός στο .
Ο 33χρονος άσος μίλησε για την φάση της αποβολής του με τον Μέλμπεργκ, ενώ αποκάλυψε πως ο πραγματικός στόχος του μακεδονικού συλλόγου ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος:

"Για να είμαι ειλικρινής ο πραγματικός στόχος ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος, φτάσαμε κοντά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Το επόμενο ήταν η πρωτιά στα πλέι οφ, κάναμε απίστευτα παιχνίδια στα πλέι οφ και δώσαμε μεγάλη χαρά στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Δεν περίμενα στην 4η αγωνιστική να κριθεί η πρωτιά.
Σε τέτοιες διοργανώσεις είναι πολύ δύσκολα τα παιχνίδια. Μετά τη νίκη επί του Άρη αποκτήσαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και είπαμε ότι τα δύο ματς με τον Ολυμπιακό θα είναι τα καθοριστικά, είτε θετικά, είτε αρνητικά. Τελικά τα καταφέραμε», είπε αρχικά ο Κοντρέρας και συνέχισε:

"Από την αρχή της χρονιάς ήταν μια εσωτερική επιθυμία το πρωτάθλημα, ειδικά σε αυτούς που ήταν και πέρσι στην ομάδα. Θέλαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, βλέποντας και τον κόσμο, που σαν λαός είναι ο ανώτερος στην Ελλάδα.
Και ο προπονητής το είχε σαν ενδεχόμενο και όσο περνούσε ο καιρός το βλέπαμε όλο και πιο κοντά. Αλλά στις τελευταίες αγωνιστικές το χάσαμε".

Για το αν... γυάλιζε το μάτι των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ: "Αυτή η φράση ταιριάζει πάρα πολύ σε αυτό που και εγώ βίωνα με τους συμπαίκτες μου. Η φράση που λέγαμε όλοι είναι το "δε χάνουμε". Ειναι χαρακτηριστικό ότι δε δεχτήκαμε γκολ ακόμα στα πλέι οφ.
Κόντρα μάλιστα στις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος μετά τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό. Άμα δούμε τα ματς, στατιστικά, όταν δε δέχεται γκολ ο ΠΑΟΚ συνήθως κερδίζει.
Έτσι το πρώτο βήμα ήταν πάντα αυτό, μπαίναμε μέσα και λέγαμε δεν χάνουμε".

Όσο για το αν στο παρελθόν είχε αγωνισθεί ξανά ως δεξί μπακ, ανέφερε:
"Έχω παίξει μία σεζόν ως δεξί μπακ. Αλλά προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα, όπου κι αν με χρησιμοποιεί ο προπονητής. Φέτος έπαιξε ακόμα και επιθετικός, στην αρχή της σεζόν, όταν χρειάστηκε ».

Για τη φάση της αποβολής του στο «Καραϊσκάκης» σημείωσε: «Ο Μέλμπεργκ με χτύπησε, δεν ξέρω αν το είδε το διαιτητής. Η φάση ήταν για να αποβληθεί μόνο ο Μέλμπεργκ, αλλά θεωρώ λογικό με το κλίμα που υπήρχε στο γήπεδο, να αποβάλλει και παίκτη του ΠΑΟΚ, που έτυχε να είμαι εγώ. Αλλά από τη στιγμή που κερδίσαμε, δε με απασχολεί καθόλου.
Φέτος θεωρώ ότι συγκράτησα αρκετά τα νεύρα μου, ενώ πέρσι πολλές φορές είχα εκνευριστεί με σφυρίγματα διαιτητών".

Για τη θέση που παίρνει στην εστία του ΠΑΟΚ όταν ο αντίπαλος έχει κερδίσει στημένη μπάλα, ο Κοντρέρας τόνισε: "Και ο προπονητής μου λέει που να στέκομαι, αλλά και από μόνος μου θέλω να βοηθάω τον Χαλκιά, ο οποίος από την πλευρά του μου ζητάει το ίδιο. Είναι ένας συνδυασμός οδηγιών και εμπειρίας".

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: "Έντεκα χρόνια που αγωνίζομαι στην Ευρώπη, δεν έχω ξαναδεί τέτοιο κόσμο, σαν του ΠΑΟΚ. Μου θυμίζει τους οπαδους της Κόλο Κόλο, που είναι η μεγαλύτερη ομάδα στη Χιλή. Μόνο ευγνωμοσύνη έχω να δώσω στον κόσμο του ΠΑΟΚ, τον ευχαριστώ για τη συμπαράσταση".

Για την προοπτική μεγάλης ευρωπαϊκής πορείας: "Πιστεύω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στην Ευρώπη, ειδικά μετά τον αποκλεισμό που είχαμε από τη Χέρενφεν. Η διοίκηση έφερε παίκτες επιπέδου, ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να φτάσει στο ύψος των απαιτήσεων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Είναι επιθυμία του κόσμου και δική μας, να εκπροσωπήσουμε τον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα όσο πιο μακριά γίνεται ακόμα και στο Champions League".

Για την κλήση του στην Εθνική Χιλής ενόψει Μουντιάλ, επισήμανε: «Ο Μαρσέλο Μπιέλσα έχει δώσει 30 ονόματα στην προεπιλογή, ελπίζω να είμαι στους 23 που θα πάνε στο Μουντιάλ.
Είναι πολύ σημαντικό για κάθε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και προσωπικά θέλω πάρα πολύ να βρεθώ εκεί».

Για τον τραυματισμό του στην αρχή της σεζόν και κατά πόσο ανησύχησε, είπε: "Το καλοκαίρι με τον τραυαμτσμό μου ο μεγαλύτερος φόβος μου ήταν μήπως χάσω τα ματς του Γιουρόπα Λιγκ.
Δε μου πέρασε από το μυαλό το Μουντιάλ. Είμαι ευχαριστημένος γενικά από τη σεζόν, τα άσχημα πράγματα αφήνουν κάτι θετικό, και από τη στιγμή που περνάνε, είναι πλέον παρελθόν".

Για τον επόμενο στόχο μετά την κατάκτηση της 2ης θέσης, τόνισε: "Όταν κατακτάς ένα στόχο κοιτάς το επόμενο σκαλοπάτι. Θέλουμε να φτάσουμε στο ύψος των απαιτήσεων του κόσμου, αλλά και του ίδιου του συλλόγου. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι ένας ευρωπαϊκός ΠΑΟΚ και να στέκεται με άνεση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις".

Όσο για τον ποιον θα έχριζε ως MVP της σεζόν στην ομάδα του, ο άσος του ΠΑΟΚ είπε: "Με όλο το σεβασμό για τους συμπαίκτες μου, που όλοι τους έκαναν υπερπροσπάθεια, θεωρώ ότι λίγο πιο πάνω είναι ο Βιεϊρίνια".

Τέλος,
απάντησε και στο ότι θα είναι απόντας από το Κυριακάτικο παιχνίδι-φιέστα με την ΑΕΚ λόγω της κόκκινης κάρτας, που του έδειξε ο Δαλούκας. "Είναι κρίμα που θα λείψω από το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο.
Θα χάσω αυτή τη φιέστα λόγω της αποβολής, αλλά φυσικά θα είμαι στο γήπεδο, στην κερκίδα".

Pablo Garcia:«Ζω πράγματα που δεν έχω ζήσει»


Αφού αρχικά ανέφερε πως ο ΠΑΟΚ απέδειξε πως μπορεί να κερδίσει οποιοδήποτε αντίπαλο, στην συνέχεια ο αμυντικός μέσος του «δικεφάλου του βορρά» Πάμπλο Γκαρσία, επισήμανε πως στα δύο χρόνια στην Θεσσαλονίκη ζει πράγματα που δεν είχε ζήσει στην ζωή του.


Αρχικά ο Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής μίλησε για τη νίκη επί του Ολυμπιακού και την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ που δίνει το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να παλέψει στα προκριματικά για την είσοδό του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ: «Ένιωσα μεγάλη χαρά μετά το τέλος του αγώνα, ήθελα να το ευχαριστηθώ, όπως και το έκανα. Μεγάλη νίκη λόγω και της κόντρας που υπάρχει με τον Ολυμπιακό, αλλά και για αυτό που έγινε με τον Γιασέρ. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε όποιον αντίπαλο έχουμε» τόνισε αρχικά ο Ουρουγουανός μέσος και συνέχισε: «Δε θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία, είναι μια μέρα χαράς. Απλά μπορούμε να πούμε πως ό,τι φάουλ γινότανε το έδινε σε αυτούς κατευθείαν. Σίγουρα είχαμε κουραστεί να χάνουμε από αυτές τις ομάδες. Είχαμε δίψα, ψυχή, τα πάντα για να νικήσουμε αυτά τα παιχνίδια».

Για το αν έκανε μια από τις καλύτερες σεζόν της μεγάλης καριέρας του: «Μία από τις καλύτερες της καριέρας μου σίγουρα, γιατί έχω πιάσει ένα ρυθμό με συνεχόμενα ματς. Δεν κρατώ στοιχεία, αλλά είναι από τις χρονιές που έχω παίξει καλύτερα. Και προσπάθησα σίγουρα να αποφύγω κάρτες, για να μην επαναληφθεί το περσινό που ήταν σκληρό. Μία σεζόν που πέρασα δύσκολα και άσχημα προσωπικά, θα ήθελα να είμαι πολύ καλύτερος κάποιες στιγμές. Αλλά σίγουρα υπήρχαν ματς που δεν ήμουν συγκεντρωμένος όσο έπρεπε, επειδή πέρασα αυτό που πέρασα. Αλλά η καρδιά και τα κότσια τα είχα και ποτέ δε θα μου λείψουν. Όπως όλοι οι συμπαίκτες μου, μπορεί να μην κάναμε ωραία παιχνίδια, αλλά είχαμε καρδιά και κότσια να τα παίξουμε».

Για την οικονομική κρίση, και το αν διαισθάνεται πως έχει πλήξει και τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ: «Σίγουρα ναι. Όταν ήμουν εγώ στην εθνική Ουρουγουάης, η χώρα περνούσε δύσκολες στιγμές, όταν φοράγαμε τη φανέλα δίναμε τα πάντα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο, που περνούσε δύσκολες στιγμές. Το βιώνω προσωπικά τώρα εδώ στον ΠΑΟΚ».

Για τη μη αντίδρασή του στο σκληρό μαρκάρισμα του Σταύρου Λαμπριάκου στο ματς της Τούμπας: «Στην καριέρα μου έχω συνηθίσει όταν μου κάνουν αυτά τα φάουλ, να μείνω κάτω μόνο αν είναι πολύ σοβαρό. Δε θα κάνω θέατρο. Όταν έχω μείνει κάτω αληθινά δεν μπορούσα να συνεχίσω το ματς, γιατί είχα τραυματιστεί σοβαρά. Προσπάθησα να ηρεμήσω τους συμπαίκτες μου, είχαμε τη νίκη σίγουρη, είχαμε κι άλλα ματς στη συνέχεια και δεν ήθελα να δημιουργηθεί κάποιο κακό».

Η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή της σεζόν; «Το χειρότερο ήταν η στιγμή που έχασα τη μάνα μου, που σίγουρα δεν ήμουν συγκεντρωμένος και το μυαλό μου δεν ήταν καλά. Μπορεί να έχεις τη διάθεση να κάνεις πολλά, αλλά το κεφάλι δε λειτουργεί καλά. Πιστεύω ότι γενικά ήταν μια καλή χρονιά. Όταν βλέπεις αυτό το λαό χαρούμενο, αυτό μας κάνει να αισθανθούμε κι εμείς χαρούμενοι».

Για την συνέχεια: «Έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα, αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι να πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε, αλλά σίγουρα έχουμε καταφέρει να νιώσουμε ότι έχουμε την πίστη ότι μπορούμε να νικήσουμε παντού».
Για το αν μπορούσε ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα, σημείωσε: «Με μία διαιτησία 50-50 όπως έπρεπε να ήταν, με σωστή διαιτησία στο ματς με τον Άρη, θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε παραπάνω το πρωτάθλημα».

Για τη λατρεία των φιλάθλων προς το πρόσωπό του και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και για το ότι το τατουάζ του «επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς» έχει γίνει μότο για πολύ κόσμο στη Θεσσαλονίκη: «Σίγουρα οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να κάνουν κάτι τέτοιο, αλλά μένω χωρίς λόγια, που υπάρχει αυτό το γεγονός. Με κάνει περήφανο. Με κάνει να αισθανθώ με πολλή υποχρέωση απέναντι σε όλα αυτά».

Για το τι καινούριο γνώρισε στα δύο χρόνια του στην Ελλάδα: «Βρίσκομαι σε άλλο πολιτισμό, ζω πράγματα που δεν είχα ζήσει στη ζωή μου. Ήρθα σε μια ομάδα που η λατρεία του κόσμου με κάνει να αισθανθώ πολύ περήφανος. Έχω ανανεωθεί εδώ. Αισθανόμουν γέρος, αλλά τώρα αισθάνομαι ανανεωμένος. Έχω κερδίσει από τα δύο χρόνια μου στον ΠΑΟΚ».

Για την ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ για άλλα δύο χρόνια: «Δε σκέφτομαι πολύ το μέλλον, δε μ’ αρέσει να βλέπω τι θα μπορεί να γίνει. Είμαστε τώρα εδώ, πίνουμε καφέ και αύριο μπορεί να είμαστε αλλού. Δε στεναχωριέμαι για το μέλλον. Σίγουρα είμαι χαρούμενος από την ανανέωση του συμβολαίου, αλλά σίγουρα όταν αισθανθώ ότι δεν μπορώ να αποδώσω αυτό που πρέπει, θα προτιμήσω να κάνω ένα βήμα δίπλα».

Ο Γκαρσία ρωτήθηκε και για τον Ντιέγκο Φορλάν, ο οποίος με δύο γκολ οδήγησε την Ατλέτικο Μαδρίτης στην κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ. «Είμαι περήφανος για τον Φορλάν, τον ξέρω σαν άνθρωπο και σαν ποδοσφαιριστή. Είναι συμπατριώτης μου, Ουρουγουανός, και προσωπικά όταν ένας Ουρουγουανός είναι πετυχημένος μακριά από τη χώρα μας, με κάνει περήφανο. Αλλά σίγουρα θα γούσταρα και ο κόσμος του ΠΑΟΚ να ζούσε μια τέτοια εμπειρία» ανέφερε ο χαφ του Δικεφάλου.

Ο Γκαρσία ρωτήθηκε επίσης και για τον Φερνάντο Σάντος, του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου. «Είναι ένας σοβαρός άνθρωπος, γνωρίζει τον ΠΑΟΚ και την ομάδα, ξέρει τι είμαστε ο καθένας, τι μπορούμε να αποδώσουμε, πως είναι τα πράγματα. Και εμείς από τη μεριά μας ξέρουμε το ίδιο προς τον προπονητή. Μακάρι να μπορεί να παραμείνει και να μείνει η ομάδα όπως είναι, να κρατήσει αυτή τη βάση».

Για τα όσα έλαβαν χώρα στη φισούνα του «Καραϊσκάκης» μετά το τέλος του ματς, ο Λατίνος χαφ είπε: «Όταν τελειώνει ένα τέτοιο παιχνίδι, κάποιοι είναι χαρούμενοι, κάποιοι όχι. Είναι πράγματα του ποδοσφαίρου αυτά, το έχω ζήσει και στην εθνική και σε άλλες ομάδες. Αυτό τελείωσε εκεί. Δεν υπάρχει πρόβλημα». Και ολοκλήρωσε αναφερόμενος στην επίθεση των οπαδών του Ολυμπιακού στον φροντιστή του ΠΑΟΚ, Γιασέρ Ζεϊνό. «Αυτό που ήταν άσχημο ήταν αυτό που κάνανε στον Γιασέρ, ήταν άνανδρο. Γιατί άμα είναι στα ίσια, μπορεί να χάσεις ή να κερδίσεις, αλλά να έρθουν τρεις να σε δείρουν είναι άνανδρο» τόνισε ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος φύλαγε για το τέλος την κορυφαία ατάκα της χρονιάς: «Καλά θα κάνουν να προσέξουν γιατί μπορεί να τους βάλουν βόμβα οι Ταλιμπάν»!

Andelino Vieirinha: "Με βελτίωσε αφάνταστα ο Σάντος"


Ένας από τους βασικούς συντελεστές της επιτυχίας του ΠΑΟΚ να κερδίσει την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, μίλησε σε ελληνικό περιοδικό για τη σπουδαία αυτή διάκριση.

Ο Πορτογάλος άσος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο MAXIM το οποίο θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή (14/5), αναφέρθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το δήθεν ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, ενώ αναφορικά με τον Φερνάντο Σάντος, είπε ότι είναι ένας προπονητής με δυνατή προσωπικότητα και νοοτροπία νικητή που τον έχει βελτιώσει αφάνταστα ως παίκτη.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Αντελίνο Βιεϊρίνια στο MAXIM:

-
Πώς σου φαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά από δύο χρόνια παρουσίας σου σ’ αυτό;

"
Είναι αρκετά ποιοτικό, κάτι που δεν γνώριζα πριν έρθω εδώ. Αγωνίζονται καλοί ποδοσφαιριστές, υπάρχουν ομάδες που τακτικά συμπεριφέρονται σωστά και γενικά είμαι ικανοποιημένος από το επίπεδο του πρωταθλήματος. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, κυρίως όσον αφορά τις γηπεδικές εγκαταστάσεις, αλλά με το χρόνο θα το δούμε να προχωράει προς τη σωστή κατεύθυνση. Εγώ, πάντως, είμαι ικανοποιημένος από την επιλογή μου να παίξω ποδόσφαιρο στη χώρα σας και τον ΠΑΟΚ".

-
Ποια ομάδα υποστηρίζεις στην Πορτογαλία;

"Υποστηρίζω την Γκιμαράες. Θεωρείται ο πιο "τρελός" σύλλογος της Πορτογαλίας. Αλλά, σε σχέση με εδώ, είναι... άγιοι. Αυτό που ζω στον ΠΑΟΚ είναι πρωτόγνωρο".

-
Θα άφηνες την Ελλάδα για να συνεχίσεις κάπου αλλού την καριέρα σου;

"Το βασικό, όπως είπα και νωρίτερα, είναι η αγάπη που έχω εισπράξει από τον κόσμο. Αυτό που ζω με τον ΠΑΟΚ είναι κάτι που δεν θέλω να αφήσω πίσω, αν και δεν μπορώ να ξέρω μελλοντικά τι μπορεί να συμβεί. Σίγουρα θα μπορούσα να γυρίσω στην Πορτογαλία ύστερα από χρόνια, αν θα είχα πρόταση από κάποια από τις τρεις μεγάλες ομάδες της χώρας, αλλά αυτή τη στιγμή τίποτα δεν με ενοχλεί εδώ και θέλω να μείνω".

-
Πώς θα μπορούσες να περιγράψεις τον Φερνάντο Σάντος;

"Είναι μία πολύ δυνατή προσωπικότητα, έχει μία νοοτροπία νικητή. Παίρνει τους παίκτες και τους διαμορφώνει στα πρότυπά του. Θεωρώ πως μου έχει δώσει πάρα πολλά στον τρόπο παιχνιδιού μου και με έχει βελτιώσει αφάνταστα".

-
Ναι, όμως σου φωνάζει συνεχώς...

"Ακούγεται πολύπλοκο όταν ακούς πως ένας προπονητής φωνάζει συνεχώς στους παίκτες του. Αν το σκεφτείς όμως λογικά, έχει τεράστια βάση και έχει δίκιο. Συμβαίνει όχι μόνο με εμένα αλλά και με τα άλλα παιδιά στην ομάδα και κάνει καλά και φωνάζει γιατί πιστεύει σε εμάς. Μόλις αντιληφθεί πως κάτι δεν πάει καλά ή κάτι δεν κάνουμε σωστά, θα προσπαθήσει να μας επαναφέρει στην τάξη. Μέσα από αυτή τη διαδικασία έχω εξελιχθεί από πέρυσι μέχρι και φέτος, άρα ο προπονητής σωστά πράττει και μας βάζει τις φωνές".

-Έχουν γραφτεί πολλά για εσένα και ένα δήθεν ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού.

"Μπορεί να μιλάω λίγο τη γλώσσα σας, αλλά ευτυχώς δεν έχω μάθει να διαβάζω ακόμη. Δεν γνωρίζω τίποτα, κανένας δεν μίλησε με μένα ή τον ατζέντη μου, αλλά κυρίως με την ομάδα μου, αφού έχω συμβόλαιο για άλλα τέσσερα χρόνια. Νομίζω πως αυτά που γράφονται δεν έχουν καμία βάση, γιατί απλούστατα ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να με παραχωρήσει σε καμία ελληνική ομάδα, και κυρίως τώρα. Ούτε και εγώ βέβαια θέλω να φύγω από τον ΠΑΟΚ".

4η αγωνιστική των play off:Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1

Μια τεράστια νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο "Γ.Καραϊσκάκης"; στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής των play off και σε συνδυασμό με την ισοπαλία Αρη-ΑΕΚ (1-1), ο δικέφαλος του Βορρά πήρε το εισητήριο για τα προκρηματικά του Champions League.
Ο ΠΑΟΚ είχε στηθεί πολύ καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ιδιαίτερα στην άμυνα.Συνέχεια ο ΠΑΟΚ κατάφερνε να κρατάει μακριά τον Ολυμπιακό από την επίτευξη κάποιου τέρματος.Στο 33ο λεπτό, όμως ο δικέφαλος βγήκε σε αντεπίθεση και πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με τον Ίβιτς.Στα υπόλοιπα λεπτά (μέχρι το τέλος του παιχνιδιού)ο Δικέφαλος ήταν άριστος ανασταλτικά.
Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι είναι πιο ομάδα από τον Ολυμπιακό αφού δημιούργησε μόνο 3 με 4 ευκαιρίες και πέτυχε 1 γκολ έναντι (περίπου) 10 ευκαιρίες που δημιούργησε ο Ολυμπιακός.
Με δεδομένο ότι η εξέδρα είχε αρχίσει ήδη να μουρμουράει, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς όφειλε να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα του Ολυμπιακού. Αυτό και έκανε με την είσοδο στον αγώνα του Μήτρογλου στη θέση του Πάντου. Ομως αποδείχθηκε για άλλη μία φορά περίτρανα ότι δεν αρκεί να έχει μία ομάδα πολλούς επιθετικούς στο γήπεδο για να παίξει με επιθετικό πνεύμα. O ΠΑΟΚ έκλεισε και πάλι καλά τους χώρους χωρίς μάλιστα να πιεστεί ιδιαίτερα αφού ο Ολυμπιακός δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του. Παρόλα αυτά, έστω και ανορθόδοξα, οι ερυθρόλευκοι μετέφεραν πολλές φορές το παιχνίδι προς την εστία του Χαλκιά αλλά πλέον είχαν χάσει και το τελευταίο ίχνος της ψυχραιμίας τους. Η αποβολή του Μέλμπεργκ (μαζί με τον Κοντρέρας) τα λέει όλα. Ο Δικέφαλος του Βορρά κράτησε εύκολα το αποτέλεσμα και πανηγύρισε την τρίτη νίκη επί του Ολυμπιακού μέσα στο 2010.
Πριν και μετά τη λήξη του παιχνιδιού οι φίλοι του Ολυμπιακού δημιούργησαν επεισόδια και πριν την έναρξη του αγώνα κάποιοι ανεγκέφαλοι επιτέθηκαν και στο φροντιστή του ΠΑΟΚ.Τα επεισόδια, δυστυχώς, συνεχίστηκαν και μετά τη λήξη του αγώνα.Οι φίλαθλοι του
Ολυμπιακού μη μπορώντας να χωνέψουν τη 2η συννεχόμενη ήττα τους από τον ΠΑΟΚ πετούσαν
μπουκάλια εκεί που πανηγύριζαν οι παίκτες του Δικεφάλου.Μετά από τα επεισόδια αυτά συζητιέται το θέμα για τιμωρία έδρας του Ολυμπιακού ή για αφαίρεση βαθμών του στα
play off.

Στα μπουζούκια ξεφάντωσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης οι παίκτες, το τεχνικό και διοικητικό τιμ του ΠΑΟΚ, γιορτάζοντας τη μεγάλη επιτυχία της εξόδου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.Επίσης ο Φερνάντο Σάντος έδωσε μια μέρα ρεπό στους
παίκτες του για να ξεκουραστούν και να ξεφαντώσουν.



Συνθέσεις:

Ολυμπιακός:
Αντώνης Νικοπολίδης, Ολοφ Μέλμπεργκ, Τάσος Πάντος (46' Κώστας Μήτρογλου), Ραούλ Μπράβο, Βασίλης Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Γκονσάλες Οσκαρ, Σεαρένσε Ντουντού, Εντσο Μαρέσκα (72' Γιάννης Παπαδόπουλος), Ματ Ντάρμπισιρ, Λομάνα Λούα Λούα

Π.Α.Ο.Κ.:
Κώστας Χαλκιάς, Μπρούνο Τσιρίλο, Πάμπλο Κοντρέρας, Στέλιος Μαλεζάς, Μασιέλ Λίνο, Βίκτορ Βιτόλο, Ολιβιέ Σορλέν, Πάμπλο Γκαρσία, Βλάνταν Ιβιτς (91' Γιώργος Φωτάκης), Λούσιο Φιλομένο (62' Ζλάταν Μουσλίμοβιτς), Αντελίνο Βιεϊρίνια (84' Αρνάλδο Εντίνιο)


Στατιστικά Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στη σεζόν 2009-2010 (και play off)
Ο ΠΑΟΚ νίκησε τα 3 από τα 4 ματς στα μεταξύ τους παιχνίδια:
Πρωτάθλημα:Α'γύρος ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ 1-2 Β'γύρος ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ 0-1
Play off:3η αγωνιστική ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ 1-0 4η αγωνιστική ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ 0-1

Επίσης ο ΠΑΟΚ στις 4 αγωνιστικές των play off δεν έχει δεχτεί ούτε ένα γκολ και είναι αήττητος.

Ακολουθούν βίντεο με το γκολ και την υποδοχή που επιφύλαξαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στους παίκτες τους:

















Και τι ωραία που θα τεντώνει μεσ' τη Τούμπα το σεντόνι...

4η αγωνιστική των play off:Άρης-ΑΕΚ 1-1


Η αδράνεια των παικτών του Άρη να διώξουν τη μπάλα από την άμυνα στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού τούς στέρησε 2 πολύτιμους βαθμούς και τη νίκη.
Ο Λεονάρντο Περέιρα σκόραρε στο τελευταίο δευτερόλεπτο του παιχνιδιού και έσωσε την ΑΕΚ από την ήττα.
Η έλλειψη ενός καθαρόαιμου έμπειρου αμυντικού χαφ, λόγω της απουσίας του Παντελή Καφέ, βοήθησε τον Άρη, μετά τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, να αποκτήσει την κατοχή της μπάλας. Τόσο ο Σάββας Γκέντζογλου, όσο και ο Γρηγόρης Μάκος που κλήθηκαν να αντικαταστήσουν τους τιμωρημένους (Καφέ και Γιάχιτς), φάνηκε απο το ξεκίνημα πως θα είχαν πρόβλημα προσαρμογής και αυτό ήταν ένα σημείο που εκμεταλλεύτηκαν οι θεσσαλονικείς.
Σε μία απο τις προσπάθειες (σέντρες) του Αργεντίνου,Χαβίτο, (16'), ο Έντι Τζόνσον στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Ήταν όμως σε θέση οφ σάιντ, με αποτέλεσμα το γκολ να ακυρωθεί.
Στο 18' ο Αραούχο πραγματοποίησε ένα δυνατό μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα απο το δεξί δοκάρι του Σηφάκη.
Το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν ιδανικό για τον Άρη, καθώς στην πρώτη του ουσιαστικά επίθεση κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Σάκη Πρίττα. Αυτή ήταν και η μοναδική διαφορά σε σχέση με το πρώτο μέρος της αναμέτρησης, καθώς οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, με τους παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς να διατηρούν παθητικό ρόλο. Ούτε και οι αλλαγές που έκανε ο προπονητής της Ένωσης, με την είσοδο των Λεονάρντο και Νέμεθ φάνηκε να αλλάζουνκάτι, καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να φανούν απειλητικοί.Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο σουτ προς την εστία του Μιχάλη Σηφάκη έγινε στο 72ο λεπτό απο τον Ρέφικ Τζιμπούρ, χωρίς να έχει καμία τύχη, καθώς κατέληξε απελπιστικά άουτ. Ο Αλγερινός όμως κάλλιστα θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει, αλλά ο επόπτης Δάλλας λανθασμένα τον υπέδειξε ως οφ σάιντ. Και εκεί που όλα έδειχναν οτι ο Άρης θα έπαιρνε τη νίκη ο Λεονάρντο εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος των Γκιάρο, Αράνο και Νασούτι, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Συνθέσεις:

Άρης:
Μιχάλης Σηφάκης, Ρονάλντο Γκιάρο, Ευθύμης Κουλουχέρης, Κάρλος Αράνο, Κριστιάν Νασούτι, Νταρίο Φερνάντες, Θανάσης Πρίττας, Φρανσίσκο Χαβίτο, Σέρχιο Κόκε (66' Χρήστος Αραβίδης ), Εντι Τζόνσον (41' Ίαν Ντέιλι), Φρέντι Αντού (75' Μεχντί Ναφτί)

Α.Ε.Κ.:
Γιάννης Αραμπατζής, Σάββας Γκέντσογλου (55' Περέιρα Λεονάρντο), Κώστας Μανωλάς, Κάρλος Αραούχο, Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, Γρηγόρης Μάκος (80' Ρότζερ Γκερέιρο ), Παναγιώτης Λαγός, Ιγκνάσιο Σκόκο, Ισμαέλ Μπλάνκο (63' Κρίστιαν Νέμεθ), Ραφίκ Τζιμπούρ, Γκουστάβο Μαντούκα



Powered By Blogger

Το αρχείο του blog