Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΑΕΚ-Άντερλεχτ 1-1: Δηλώσεις προπονητών και παικτών


Χιμένεθ:  


Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά καλοί και θα μπορούσαμε να προηγηθούμε και 2-0. Αλλά όσο περνάνε τα λεπτά μπορούμε να δούμε το ρόστερ της ομάδας, τι έχουμε ως ομάδα και δυσκολευόμαστε να τελειώσουμε τα παιχνίδια με το μάξιμουμ της έντασης. Μας φαίνονται πολύ μεγάλα κάποια παιχνίδια και φάνηκε αυτό μετά το 60'. Φάνηκε ότι η Αντερλεχτ ήταν πιο δυνατή από εμάς στη φυσική κατάσταση και μας στρίμωξε στα σχοινιά.

Με βάση τα τελευταία 30 λεπτά ο Σάχα είναι ο σωτήρας μας αλλά συνολικά το παιχνίδι είναι μοιρασμένο. Από 45 λεπτά η κάθε ομάδα. Ο παράγοντας τύχη έσωσε την Αντερλεχτ στο πρώτο ημίχρονο και εμάς ο Σάχα στο δεύτερο.
Σίγουρα το να χάνουμε τέτοιες ευκαιρίες είναι σα να συγχωρούμε τον αντίπαλο. Αλλά σίγουρα λάθη γίνονται καθημερινά στη ζωή μας. Πρέπει να δούμε και τη θετική πλευρά. Σίγουρα είναι αρνητικό το να χάνονται τέτοια γκολ αλλά είναι θετικό το να κάνουμε τέτοιες ευκαιρίες. Πρέπει να γίνουμε πιο επιθετικοί, όχι μόνο πιο σκληροί αμυντικά, αλλά και μπροστά όταν είναι η ώρα να σκοράρουμε πρέπει να είμαστε πιο πειστικοί.

Δεν μπορώ να ρίξω ευθύνη στους παίκτες. Στα τελευταία 30 λεπτά φάνηκε για ακόμη μία φορά ότι υπάρχει έλλειψη δυνάμεων. Δεν πρέπει να κλαιγόμαστε για αυτό αλλά να είμαστε ενωμένοι και να τραβήξουμε όλοι κουπί μέχρι να βρεθούν οι λύσεις. Πρώτα να επιστρέψουν όλοι οι τραυματίες. Ο Λυμπερόπουλος, ο Σκόκο, ο Δέλλας... Αν είχαμε όλους αυτούς να είστε βέβαιοι ότι τα τελευταία 30 λεπτά δε θα είχαν αυτή την εξέλιξη.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση και με όλο το σεβασμό στον κόσμο της ΑΕΚ, δεν μου άρεσε που άκουσα αποδοκιμασίες για τον Φροξυλιά. Εκανε το ντεμπούτο του, σε ευρωπαϊκό ματς και δε φταίει αυτός που είναι επτά τραυματίες... Τώρα φτιάχνεται αυτός ο παίκτης και μπήκε αναγκαστικά. Ή θα κατανοήσουμε όλοι τα προβλήματα που υπάρχουν και θα είμαστε ενωμένοι ή αλλιώς όλα τα ματς θα είναι πολύ δύσκολα.

Σίγουρα είχαμε δύο επιθετικούς αλλά δε συμφωνώ ότι αυτό κρίνει αν είμαστε επιθετική ομάδα. Δεν καθορίζει αυτό. Με τον Αρη για παράδειγμα παίξαμε με έναν επιθετικό, βάλαμε 4 γκολ και θα μπορούσαμε και 6. Με τον Παναθηναϊκό βάλαμε ένα και θα μπορούσαμε και 3. Το θέμα είναι πώς δημιουργούμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Είτε με κλασικό φορ είτε με τα χαφ που μπαίνουν στην περιοχή. Η Μπαρτσελόνα παίζει με 4-3-3 και πολλές φορές ο σέντερ φορ είναι ο Μπόγιαν. Το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα σύστημα αλλά τι προσφέρουν οι παίκτες στο σύστημα. Είμαι ικανοποιημένος με τους επιθετικούς γιατί δημιουργήσαμε ευκαιρίες αλλά ειλικρινά σήμερα δυσκολεύτηκα πολύ να βγάλω την 11άδα.

Ήρθα αργά στην ΑΕΚ και ο σχεδιασμός μου αργεί λόγω των τραυματισμών. Δεν ξέρω μερικές φορές αν είμαι προπονητής ή προσπαθώ να ανακαλύψω νέα πράγματα.
Ο Λεονάρντο δέχθηκε ένα χτύπημα, ελπίζω να μην είναι σοβαρό, όπως και με τον Λαγό.

Στα επόμενα δύο παιχνίδια εξαρτάται από εμάς, τι απόδοση θα έχουμε και τι θα επιδιώξουμε".




Γιάκομπς (προπονητής Αντερλεχτ):

"Δεν ξέρω για ποιο λόγο στο πρώτο ημίχρονο έβλεπα τους παίκτες μου κάπως άτολμους. Σα να φοβόντουσαν κάτι. Η ΑΕΚ έκανε δύο καλές ευκαιρίες και εμείς δύο-τρεις αλλά όχι τόσο καλές. Πριν ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο είπα δύο πράγματα στους παίκτες μου. Πρώτον, να πάνε περισσότερο πάνω στην μπάλα και δεύτερον, να έχουμε αυτοπεποίθηση. Αυτό μας βγήκε μόνο μετά το πέναλτι. Παραδόξως αν και φάγαμε γκολ, καταφέραμε πολύ γρήγορα να ισοφαρίσουμε και μετά να κάνουμε πέντε-έξι ευκαιρίες και πιστεύω πως θα μπορούσαμε να φύγουμε από εδώ σήμερα έχοντας πάρει τους τρεις βαθμούς. 

Χθες στη συνέντευξη Τύπου σκεφτόμουν τον ένα βαθμό που είχαμε πάρει κόντρα στη Χάιντουκ και σήμερα σκέφτομαι τους δύο βαθμούς που χάσαμε και με τους οποίους θα μπορούσαμε να είχαμε σφραγίσει την πρόκριση.

Δεν ξέρουμε ακόμη πώς είναι ο Μπουσουφά. Ο τραυματισμός είναι στο γόνατο αλλά δεν ξέρουμε πόσο σοβαρός είναι. Τραυματίας ήταν και ο Πόλακ αλλά κατάφερε να σκοράρει.

Είναι πραγματικά κρίμα που δεν μπορέσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Θα δούμε στην πορεία πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Ολα παραμένουν ανοιχτά. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Εμείς οι τρεις πίσω από τη Ζενίτ θα πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον μία νίκη στα δύο ματς που απομένουν. Ισως να έχουμε ένα μικρό προβάδισμα έναντι της ΑΕΚ λόγω των γκολ".



Καφές:


"Νομίζω πως μπορούσαν να το πάρουν και οι δυο ομάδες το ματς, αφού χάθηκαν κλασικές ευκαιρίες. Εμείς προηγηθήκαμε, όμως δεν καταφέραμε να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα και πλέον τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα.Θα πάμε στο Σπλιτ για να κερδίσουμε, θα το παλέψουμε το ματς και θα κάνουμε τα πάντα".



Σάχα:

"Δεν είναι τόσο δίκαιο το αποτέλεσμα, αν εξαιρέσουμε τα τελευταία λεπτά που βγήκαμε μπροστά. Στο πρώτο μέρος, είχαμε τρεις κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Καταφέραμε ότι βάλαμε νωρίς γκολ στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν καταφέραμε να το κρατήσουμε. Παίζουμε σε τρεις διοργανώσεις, παίζουν ρόλο οι τραυματίες. Δίνουμε το 100% στα παιχνίδια και στις προπονήσεις, για αυτό έχουμε τόσους τραυματισμούς. Δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι μπορούμε την πρόκριση. Με την επιστροφή των υπολοίπων θα είμαστε 25 παίκτες. Εχουμε υλικό και τους ποδοσφαιριστές για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Από εμάς εξαρτάται και είναι στο χέρι μας η πρόκριση".



Τζιμπούρ:

"Για μένα η χρονιά ξεκίνησε νωρίς λόγω του Μουντιάλ. Υπάρχει κούραση, αλλά εγώ έχω πει ότι θα παλέψω μέχρι το τέλος. Πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει όλοι μας, παρά την κούραση. Δεν έχει σημασία ποιος βάζει γκολ. Το ματς με την Χάιντουκ είναι δύσκολο και δεν πρέπει να έχουμε απώλειες παικτών. Αλλά ακόμα και με απουσίες πρέπει να κάνουμε τα πάνταΟι Θρακομακεδόνες ήταν μείον για εμάς. Μας εμποδίζει. Θα μας βοηθήσει το νέο προπονητικό κέντρο. Χειρότερα από Θρακομακεδόνες δεν υπάρχει. Στα Σπάτα έχουν ωραία γήπεδα και θα αποκτήσουμε φρεσκάδα και θα ανακτήσουμε δυνάμεις. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι παίξαμε οργανωμένα με συγκεκριμένο πλάνο. Είχαμε δύο καλές ευκαιρίες για να πετύχουμε ένα γκολ, αλλά αυτό δεν ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε και πετύχαμε ένα γκολ με πέναλτι όμως μετά από λίγο ήρθε η ισοφάριση. Οπισθοχωρήσαμε στη συνέχεια και μας πίεσαν περισσότερο. Είχαν την ευκαιρία να πάρουν το παιχνίδι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο είναι λογικό να πιέζεις ο αντίπαλος να βγαίνει σε αντεπιθέσεις. Αυτό μας έκανε στο τελευταίο 20λεπτο να μας βγει η κούραση και γι' αυτό γυρίσαμε πίσω. Μόνο ο Θεός ξέρει αν μπορούμε να βγάλουμε την χρονιά με τόσους τραυματισμούς. Στο ποδόσφαιρο μπορεί να γίνουν τα πάντα. Θα κάνουμε τα πάντα για τη νίκη στο Σπλιτ. Αποτελώ μέλος της ομάδας και κάνω πάντα ότι μπορώ".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog