Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Νίνης: "Να είμαστε έτοιμοι για το Τσάμπιονς Λιγκ"


Από το προπονητικό κέντρο της Αυστρίας ο Σωτήρης Νίνης, μίλησε για την καινούργια αγωνιστική περίοδο, η οποία θα έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις άρα και μεγαλύτερο βαθμός δυσκολίας, μιας και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να υπερασπιστεί τον τίτλο του, αλλά και να παρουσιαστεί ισχυρός στο Τσάμπιονς Λιγκ.


Αναλυτικά όσα είπε ο Σωτήρης Νίνης:





Πόσο πιο έτοιμος νιώθεις φέτος τη στιγμή όλοι περιμένουν να έχεις πιο πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα;
"Βρισκόμαστε στην αρχή της προετοιμασίας και για εμάς που ήρθαμε από την Εθνική είναι ακόμη πιο δύσκολο. Υπάρχει μια δεδομένη κούραση αλλά σιγά-σιγά όλα τα παιδιά θα λυθούμε τον επόμενο καιρό. Σαφώς οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες. Όχι για τον εαυτό μου αλλά γενικά από την ομάδα. Γι’ αυτό κάνουμε προετοιμασία αυτό τον καιρό γι’ αυτό βρισκόμαστε εδώ. Να μπορέσουμε να ετοιμαστούμε κατάλληλα για το Champions League και το πρωτάθλημα."


Θα είναι πιο δύσκολο από τη στιγμή που η ομάδα είναι απ’ ευθείας στους ομίλους του Champions League;
"Σίγουρα θα είναι πιο δύσκολο. Όλα θα είναι πιο δύσκολα φέτος. Υπάρχει το Champions League που πρέπει να παρουσιαστούμε έτσι όπως αρμόζει στην ομάδα. Γι’ αυτό τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα."


Από πλευράς ποιότητας της ομάδας, έφυγε ο Σαλπιγγίδης και ήρθε ο Γκοβού…
"Ο Δημήτρης είναι πολύ μεγάλη απώλεια. Προτίμησε να πάει αλλού τον ευχαριστούμε για ό,τι έδωσε στην ομάδα και τον αγαπούμε πολύ. Ξέρουμε όμως ότι η ομάδα διαθέτει πολύ μεγάλη ποιότητα. Κατά τη γνώμη μου είναι η ποιοτικότερη ομάδα της Ελλάδας. Αλλά αυτό πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο και όχι να μένουμε στα λόγια."


Είναι καλό το ότι η ομάδα πηγαίνει για μια τακτική παρόμοια με την περσινή; Σας βοηθάει αυτό ειδικά εσάς που μπήκατε αργά στην προετοιμασία;
"Αυτό μας βοηθάει στο ότι ξέρουμε τι θέλει ο προπονητής απ’ τον καθένα μας. Από εκεί και πέρα το τι σύστημα θα επιλέξει είναι δικό του θέμα. Εμείς θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό."


Σε έχουμε δει να παίζεις δεξιά και πίσω από τον επιθετικό. Ποια θέση νομίζεις ότι σου ταιριάζει περισσότερο;
"Πιστεύω πίσω από τον επιθετικό μου ταιριάζει περισσότερο. Όμως είναι επιλογές του προπονητή και θα πρέπει να τις σεβόμαστε και να τις ακολουθούμε."


Ο Σωτήρης Νίνης είναι έτοιμος να αναλάβει ηγετικό ρόλο; Δεν είσαι το παιδάκι που εμφανίστηκε τον Ιανουάριο του 2007. Μπορείς και εσύ να πάρεις την ομάδα στις πλάτες σου;
"Να είμαστε πρώτα καλά να παίζουμε. Από εκεί και πέρα θα προσπαθούμε για το καλύτερο. Δεν μπορώ να πω ότι θα πάρω την ομάδα στις πλάτες μου ή ότι θα είμαι ο καλύτερος σε κάθε αγώνα. Θα προσπαθώ πάντα για το καλύτερο ποτέ δεν υπόσχομαι κάτι περισσότερο ή κάτι λιγότερο. Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο. Δεν χρειάζεται να δημιουργούμε μεγάλες απαιτήσεις και για τον εαυτό μας και γενικά. Όλα να εξαρτώνται από τα πόδια μας και να ξέρουμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε."


Τα μυαλά «φουσκώνουν» όταν ακούς για ενδιαφέρον από μεγαθήρια του ποδοσφαίρου; Πώς μπορεί να το διαχειριστεί αυτό ένα παιδί σε αυτή την ηλικία;
"Δεν φουσκώνουν καθόλου τα μυαλά γιατί δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικό ούτε κάτι αληθινό σε όλα αυτά. Είναι ψέματα όσα γράφονται και κακώς δημιουργείται όλο αυτό το κλίμα. Δεν φουσκώνουν καθόλου τα μυαλά μου."


Πώς θωρακίζεται ένας παίκτης σε όλα αυτά; Κλείνει τα αυτιά;
"Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μην τα πιστέψει. Γιατί δεν υπάρχει κάτι για να πιστέψεις. Αυτό που κάνεις είναι να συνεχίζεις τη δουλειά σου. Δεν γίνεται να περιμένεις απ’ όλα όσα γράφει ο καθένας ότι υπάρχει ενδιαφέρον."


Οι φιλοδοξίες σου μέχρι που φτάνουν;
"Αυτή τη στιγμή συμβαδίζουν με την ομάδα. Ό,τι στόχους έχει η ομάδα έχω κι εγώ."


Το γεγονός ότι δεν έχουν αλλάξει πολλά από πέρσι, θα σας βοηθήσει να παίξετε καλύτερα;
"Η γνώμη μου είναι ότι αυτό θα γίνει. Υπάρχει ομοιογένεια άλλαξε μόνο ένας ποδοσφαιριστής μέχρι τώρα. Έφυγε ο Δημήτρης και ήρθε ο πολύ ποιοτικός Γκοβού. Θεωρώ ότι σε μεγάλο ποσοστό του πρωταθλήματος η ομάδα θα παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο."


Διαφορές στον τρόπο προετοιμασίας υπάρχουν;
"Είναι νωρίς ακόμη. Είμαστε στο στάδιο της φυσικής κατάστασης. Μόνο τρέχουμε και έχουμε παίξει λίγο. Όμως στο προηγούμενο φιλικό φάνηκε ότι η ομάδα έχει δουλέψει πολύ. Θα φανεί περισσότερο και στη συνέχεια."


Ο μικρός ο Μαυρίας σου θυμίζει καθόλου τον εαυτό σου;
"Ο Χάρης είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Μαχητής. Μακάρι να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και το ίδιο ποδοσφαιρικό θράσος. Για να κάνει μια πολύ μεγάλη καριέρα. Αλλά είναι ακόμη νωρίς."


Τι συμβουλή θα του έδινες εσύ που έχεις περάσει όλη αυτή τη φάση;
"Είναι πολύ αρχή ακόμη. Το μόνο που μπορώ να του πω είναι να προσπαθεί πάντα για το καλύτερο και να κάνει πάντα αυτό που πιστεύει, συνεχίζοντας την ίδια δουλειά που κάνει κι εδώ."


Είπες ότι ο ΠΑΟ είναι η πιο ποιοτική ομάδα. Ο αιώνιος αντίπαλος ενισχύεται…
"Δεν ασχολούμαι καθόλου με το τι κάνει ο αντίπαλος. Ασχολούμαι μόνο με το τι κάνει η ομάδα μου."


Από πλευράς γυμναστή έχει γίνει πολύ κουβέντα για τον Έμπεν. Τώρα έχει έρθει ο Κέζος. Έχεις να πεις κάτι;
"Ο καθένας έκανε διαφορετική δουλειά. Και ο Έμπεν και μετά ο Στέργιος (σ.σ. Φωτόπουλος) έκαναν διαφορετική δουλειά. Με τον Αντώνη τώρα (σ.σ. Κέζο) νομίζω ότι ο καθένας μας δουλεύει σε ευρωπαϊκά επίπεδα. Όλα αυτά που κάνει είναι σημαντικά ξεχωριστά για τον κάθε παίκτη, επειδή δουλεύει πάνω στον καθένα μας χωριστά. Η δουλειά του θα φανεί στη συνέχεια και όπως. Όσοι δούλεψαν μαζί του μας έχουν πει τα καλύτερα. Οπότε δεν πρέπει να ανησυχούμε για την δουλειά του Αντώνη."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog