Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Τέλος ο Μπερέτα από τον ΠΑΟΚ!!!


Πριν καθίσει σε επίσημο αγώνα στον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Μάριο Μπερέτα, αποτελεί και τυπικά παρελθόν... Η εικόνα αποσύνθεσης που παρουσίασε η ομάδα στα φιλικά (και όχι οι ήττες), οι συνεχείς τραυματισμοί παικτών και τα υπερβολικά πειράματα του κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, παρά τα όσα είχαν συμφωνηθεί, οδήγησαν τον Θοδωρή Ζαγοράκη στην απόφαση να σταματήσει την συνεργασία με τον Μάριο Μπερέτα, πριν καλά καλά αυτή αρχίσει!

Θα πρέπει να τονίσουμε βέβαια ότι έχουμε να κάνουμε με δύο κινήσεις της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τις οποίες θα πρέπει να τις κρίνουμε ξεχωριστά. Από τη μια λοιπόν έχουμε την επιλογή του προπονητή που κρίνεται ως λανθασμένη, αφού εκ του αποτελέσματος η απομάκρυνση ενός προπονητή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αυτό δείχνει. Το ζητούμενο είναι αν είναι σωστή η κίνηση αυτή της απομάκρυνσης του Ιταλού τεχνικού. Ο λόγος της απομάκρυνσης του Μάριο Μπερέτα δεν ήταν βέβαια ότι είναι ένας κακός προπονητής, αλλά το ότι στην προετοιμασία της ομάδας στο Μπρουκενάου, δεν έγινε τίποτα από όσα είχαν συμφωνήσει οι δυο πλευρές.
Η διοίκηση του ΠΑΟΚ (και σε αυτό συμφωνούμε όλοι μας), γνωρίζοντας ότι η ομάδα θα είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό η ίδια με την περσινή επιτυχημένη χρονιά, με την προσθήκη 2-3 νέων παικτών, αναζητούσε έναν προπονητή που δεν θα προέβαινε σε ριζικές αλλαγές, αλλά στο υπάρχων σχήμα θα έβαζε τις δικές του πινελιές και εννοούμε την βελτίωση στον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ στην επίθεση, αφού στην άμυνα όλα δουλεύανε ρολόι. Γιαυτό και ο Ιταλός τεχνικός πήρε πάρα πολλά DVD με αγώνες του ΠΑΟΚ για να τα μελετήσει ώστε να ήταν έτοιμος. Αντ' αυτού είδαμε έναν προπονητή που ενώ ήξερε ότι είχε 25 περίπου μέρες στη διάθεση του να ετοιμάσει την ομάδα για το πρώτο της ευρωπαϊκό παιχνίδι, έκανε συνεχώς αλλαγές στις θέσεις των παικτών ενώ θεωρητικά θα έπρεπε να ξέρει τα πάντα για τον καθένα.
Συνεπικουρούμενος και από τους τραυματισμούς του Λίνο και του Ίβιτς, είδαμε έναν προπονητή που επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ αλλαγών και έδειξε ξεκάθαρα να μην γνωρίζει ότι ο Σαλπιγγίδης επιλέχτηκε για να παίξει στην κορυφή της επίθεσης αφού το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι σαφώς επιθετικό, είδαμε να μην αγωνίζονται καθόλου μαζί (ούτε και στο παιχνίδι με την Νυρεμβέργη) οι Γκαρσία και Βιτόλο, είδαμε τον Σορλέν να μην δοκιμάζεται καθόλου στη θέση που αγωνιζόταν όλη την περσινή χρονιά (αριστερό χαφ), είδαμε με την απουσία του Σέρβου ένα τεράστιο κενό ανάμεσα στην επίθεση και το κέντρο που δεν έγινε προσπάθεια να καλυφθεί σε κανένα παιχνίδι και τέλος είδαμε την απαίτησή του να παίζει η άμυνα πολύ ψηλά, ενώ όλοι ξέρουμε ότι αυτό θέλει χρόνο και παιχνίδια για να γίνει. Αποτέλεσμα να μην μπορεί η ομάδα να αλλάξει ούτε δύο πάσες στα φιλικά και να δέχεται αστεία γκολ από στημένες φάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog