Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Τελικός Champions League 2011-2012: Μπάγερν Μονάχου - Τσέλσι 3-4 πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια, παράταση)



Έπειτα από ένα συναρπαστικό τελικό που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση), η Τσέλσι επικράτησε 4-3 της Μπάγερν και κατέκτησε το πρώτο Champions League της ιστορίας της.



Μία μεγάλη έκπληξη επεφύλασσε ο Ρομπέρτο ντι Ματέο, αναφορικά με τον καταρτισμό της 11άδας. Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η επιλογή του Ράιαν Μπέρτραντ αντί του μπαρουτοκαπνισμένου Μικαέλ Εσιέν για την αριστερή πτέρυγα;
Ο Άγγλος μπακ έγινε ο πρώτος παίκτης που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο Champions League στον τελικό, καθώς ο τεχνικός της Τσέλσι θέλησε να ενισχύσει ανασταλτικά τον Άσλεϊ Κόουλ, που καλείτο να αντιμετωπίσει τους Ρόμπεν, Λαμ και Μίλερ. Από την πλευρά του, ο Γιουπ Χάινκες έκανε ό,τι ακριβώς αναμενόταν: ο Τόνι Κρόος οπισθοχώρησε στα χαφ, ώστε να προστεθεί ακόμα ένας δημιουργικός παίκτης στην επιθετική λειτουργία της Μπάγερν και ο Μίλερ συνέκλινε δεξιά για να βοηθάει τον Ρόμπεν. Στον τομέα της αμυντικής λειτουργίας, κατά κύριο λόγο ο Τίμοστσουκ αναλάμβανε το μαρκάρισμα του Ντιντιέ Ντρογκμπά.
Στο πρώτο ημίχρονο, η Μπάγερν είχε την κατοχή της μπάλας (59%-41%), πραγματοποίησε πολύ περισσότερες τελικές προσπάθειες από την Τσέλσι (16-2), ελάχιστες εξ αυτών όμως, βρήκαν το στόχο. Η σημαντικότερη ευκαιρία χάθηκε στο 21ο λεπτό, όταν ο Ρόμπεν με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι, αφού προηγουμένως ο Τσεχ είχε αποκρούσει με το πόδι. Προς το τέλος του πρώτου μέρους, η βαυαρική ομάδα έχασε ακόμη δύο καλές ευκαιρίες με τους Μίλερ και Γκόμεζ, ενώ στον αντίποδα, οι "μπλε" είχαν να αντιπαρατάξουν μόνο το δυνατό σουτ του Καλού στο 38ο λεπτό (μπλόκαρε ο Νόιερ).

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ριμπερί παραβίασε την εστία του Τσεχ, ωστόσο ορθώς δεν μέτρησε το γκολ, αφού ο Γάλλος άσος βρισκόταν σε θέση οφ σάιντ. 'Εκτοτε, η Μπάγερν άρχισε να απειλεί την εστία του Τσεχ είτε με επελάσεις των Ριμπερί και Ρόμπεν είτε με τα πάμπολλα κόρνερ που κέρδισε. Η Μπάγερν είχε βάλει στα σχοινιά την Τσέλσι και όλα έδειχναν πως αν σημείωνε το πολυπόθητο γκολ, θα κατακτούσε και το Champions League. Γράψτε λάθος... Γιατί αυτή είναι η άγρια ομορφιά του ποδοσφαίρου.

Έπειτα από σέντρα του Ριμπερί στο 83ο λεπτό, ο αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, Μίλερ έπιασε μία σκαστή κεφαλιά, ο Τσεχ δεν μπόρεσε να την εξουδετερώσει και η μπάλα αφού βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, κατέληξε στα δίχτυα των "μπλε". Οι δεκάδες χιλιάδες φίλοι των γηπεδούχων πίστεψαν ότι όλα έχουν τελειώσει...
FLASHBACK
Σε αυτό το σημείο, το 1999 στη Βαρκελώνη, όταν το χρονόμετρο έφτασε στο 90', οι παίκτες της Μπάγερν άρχισαν να κάνουν νοήματα στο κοινό τους να πανηγυρίσει. Τώρα το ίδιο έκανε ο Μίλερ κατά την αντικατάστασή του...

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, η βαυαρική ομάδα κέρδισε πάμπολλα κόρνερ. Για την ακρίβεια, εκτέλεσε 17 μέχρι το 85ο λεπτό! Αυτό που μετράει όμως είναι ότι δεν εκμεταλλεύθηκε ούτε ένα. Αντίθετα, η Τσέλσι κέρδισε το πρώτο της στο 88ο λεπτό (!) και ο Ντρογκμπά με καρφωτή κεφαλιά εκτέλεσε τον Νόιερ, στέλνοντας το ματς στην παράταση.
Ο Ιβοριανός ήταν ο ήρωας της τελευταίας στιγμής για την ομάδα του, εντούτοις, λίγο έλειψε να μετατραπεί σε αρνητικό πρωταγωνιστή στα πρώτα λεπτά της παράτασης, αφού ανέτρεψε άνευ λόγου εντός περιοχής τον Ριμπερί (αποχώρησε τραυματίας) και ο Προένσα έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Ρόμπεν ανέλαβε την εκτέλεση, ο Τσεχ έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στα εναπομείναντα 25 λεπτά. Η Μπάγερν πίεσε στο μισό γήπεδο, ο νεοεισελθών Όλιτς αναστάτωσε τη δεξιά πτέρυγα της ομάδας του Λονδίνου, αλλά το δεύτερο γκολ δεν μπήκε ποτέ και το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

το άρθρο είναι από το contra.gr








Bayern Munich vs Chelsea 1-1 penalty series of... από kofiswag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog