Το δάνειο που δεν προχώρησε, οι εναλλακτικές για τα 2.5 εκ.,  οι υπογραφές στο ΔΣ, το ανέκκλητο πληρεξούσιο, τα «κόκκινα» πρωτοσέλιδα και τι ισχύει στη λαϊκή βάση.



Για περίπου δυόμισι ώρες το Δ.Σ του Παναθηναϊκού συζήτησε για όλα τα θέματα που απασχολούν τον σύλλογο
. Φυσικά, πρωταγωνιστικό ρόλο είχε στη κουβέντα το θέμα του δανείου. Σε εκείνο το σημείο ο Γιάννης Αλαφούζος τόνισε πως οι συζητήσεις με την Εθνική Τράπεζα... ναυάγησαν και έκανε λόγο για «πόλεμο» από το περιβάλλον του Ολυμπιακού! Χαρακτηριστικά είχε φωτοτυπίες από πρωτοσέλιδα «ερυθρόλευκων» εφημερίδων και μεταξύ άλλων είπε:
«Η κατάσταση στη χώρα είναι ρευστή. Το δάνειο από την Εθνική δεν προχωράει. Υπάρχει το πρόβλημα με τα 18.5 δις προς τις τράπεζες που ακόμη δεν έχουν εισρεύσει και έχουμε κολλήσει. Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και πόλεμος εναντίον της ομάδας από συγκεκριμένα πρόσωπα» είπε χαρακτηριστικά προς τα υπόλοιπα μέλη.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό και ενώ ο χρόνος πιέζει, όσο ο Αλαφούζος δεν μπορεί να εξασφαλίσει το δάνειο των 5 εκατομμυρίων ευρώ τόσο σε χειρότερη θέση θα βρίσκεται ο σύλλογος. «Κάνω ότι μπορώ για να πετύχουμε το καλύτερο» ήταν τα λόγια του. Παράλληλα, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα 2,2 εκατομμύρια που έχει μαζέψει από επιφανείς Παναθηναϊκούς, τα οποία όμως δεν φτάνουν ούτε για... ζήτω! 
Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μέχρι τέλη Ιουνίου περίπου 9 εκατομμυρία ευρώ. Από τις προσπάθειες που «mr.ΣΚΑΙ» φαίνεται πως λείπουν περίπου 2.5 εκατομμύρια ευρώ. Πλέον μέχρι την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει τεράστιος αγώνας δρόμου για να βρεθούν αυτά τα χρήματα, ώστε να πάρει την άδεια το «τριφύλλι».

Στο φινάλε οι υπογραφές!
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο Αλαφούζος δεν είχε στα χέρια του την έγγραφη συμφωνία με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, κάτι που έγινε στο φινάλε του συμβουλίου. Εκείνη την ώρα έφτασε κούριερ και υπογράφηκε το ανέκκλητο πληρεξούσιο. Κάτι που σημαίνει ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν μπορεί να πάρει ή να ζητήσει πίσω τις μετοχές. Για να γίνει αυτό και να αποκτήσει ισχύ θα πρέπει να υπάρχουν έστω και 500.000 ευρώ στα ταμεία ενώ η οριστική μεταβίβαση θα γίνει τον Ιανουάριο για καθαρά φορολογικούς λόγους. Τα μέλη του Δ.Σ ζήτησαν να τους διαβαστεί η συμφωνία αυτό δεν έγινε στο σύνολο της αλλά ο Αλαφούζος υπογράμμισε πως θα δοθεί εξ' ολοκλήρου στην δημοσιότητα.
 
Από 250 μέχρι 10.000 με προνόμια
Από κει και πέρα, έγινε κουβέντα και για το πλάνο λαϊκής βάσης του Γιάννη Αλαφούζου. Συζητήθηκαν διεξοδικά οι κλιμακωτές συνδρομές και φαίνεται πως πλέον υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο. 250, 500, 1000, 5000 και 10000 ευρώ θα είναι τα χρήματα που θα μπορεί κάποιος να συνεισφέρει στον σύλλογο. Πάντα με την προσφορά και ενός διαρκείας. Φυσικά θα υπάρχουν προνόμια, περισσότερα όσο ανεβαίνει η οικονομική βαθμίδα. Για παράδειγμα στα 250 εκτός από διαρκείας θα υπάρχει δικαίωμα ψήφου, ενώ στα 10.000 εκτός από το διαρκείας θα υπάρχει προνόμιο για ταξίδια με την ομάδα, διαρκείας χωρίς επιπλέον επιβάρυνση και άλλα πολλά.

gazzetta.gr