Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Προκριματικά Champions League: Παναθηναϊκός-Οντένσε 3-4 (video)



Ούτε η παρουσία του Σισέ στις εξέδρες, ούτε το 1-1 του πρώτου αγώνα στη Δανία, ούτε η προοπτική της νέας σεζόν, ούτε καν η ανάγκη για την έλευση «ζεστού» χρήματος στα ταμεία. Τίποτα δεν κατάφερε να αποτρέψει την αποτυχία του Παναθηναϊκού. 

Τραγικοί σε απόδοση και με πολλές «τρύπες» οι «πράσινοι» έχασαν με 4-3 από την Οντένσε στο ΟΑΚΑ, στο δεύτερο ματς του 3ου προκριματικού γύρου και αποχαιρέτισαν το Champions League. Πλέον, η ευρωπαϊκή συνέχεια θα είναι στα πλέι οφ του Europa League, αλλά αυτό ουδόλως αποτελεί... παρηγοριά ούτε απέτρεψε την οργή από τον κόσμο του «τριφυλλιού».

Αποδοκιμασίες κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη και της οικογένειας (ιδίως μετά το 2-3 στο 80' από τον Καντρί), φωτιές σε τουλάχιστον 10 σημεία στην εξέδρα των οργανωμένων με τη λήξη, ρίψη (λιγοστών) φωτοβολίδων και μπουκαλιών και μια γενική «παγωμάρα» και αποχώρηση από το ΟΑΚΑ μετά το 2-3 συνέθεσαν το σκηνικό.

Και ήταν τέτοια η απογοήτευση από την κάκιστη εμφάνιση (εξαίρεση το πρώτο 15λεπτο του δεύτερου ημιχρόνου όταν και ο Παναθηναϊκός ήταν καλός) που το σφύριγμα της λήξης έφερε, εκτός από τις φωτιές, μια-δύο στιγμαίες αποδοκιμασίες και «παγωμάρα». Και απετράπησαν τα χειρότερα.

Αυτά όμως δεν απετράπτησαν στον αγωνιστικό χώρο, με τον Παναθηναϊκό να είναι προβληματικός σε άμυνα και ανάπτυξη, να είναι σαφώς πιο αργός από τους Δανούς και να εκτίθεται. Οχι μόνο επειδή δεν «προάσπισε» το 1-1 της Δανίας, αλλά και επειδή έκανε την ανατροπή (το 0-1 έγινε 2-1 στο 50') αλλά δεν μπόρεσε να το κρατήσει. Το δοκάρι του Νίνη στο 52' (με το σκορ στο 2-1) ίσως ήταν καθοριστικό, αλλά με τα ίσως και τα «αν» δεν γράφεται η ιστορία του ποδοσφαίρου και οι Δανοί συνολικά αυτή την εποχή, στα δύο παιχνίδια, έδειξαν ότι πήραν δίκαια την πρόκριση.

Ο αγώνας

Η παρουσία του Κλέιτον στην 11άδα (στον πάγκο Τοτσέ και Πετρόπουλος) ήταν η έκπληξη του Ζεσουάλδο Φερέιρα στο 4-3-3. Οι υπόλοιποι ήταν οι αναμενόμενοι, με τους Βύντρα, Σπυρόπουλο, Μπουμσόνγκ και Σαριέγκι μπροστά από τον Τζόρβα, τους Σιμάο, Κατσουράνη και Νίνη στο κέντρο και τους Μαρίνο, Λέτο στα άκρα της επίθεσης. Από την άλλη πλευρά το 4-4-1-1 του Χένρικ Κλάουσεν είχε τον Ουτάκα στην κορυφή με τον Αντρέασεν πίσω του.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με τον ενθουσιασμό του κόσμου αλλά και με προφανή διάθεση να μην βγει μαζικά στην επίθεση, αλλά να ελέγξει το ρυθμό. Απείλησε στο 4' με τον Νίνη και είχε τον έλεγχο, ωστόσο βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 12' με το γκολ του Γιόχανσον μετά το διπλό λάθος των Μπουμσόνγκ και Τζόρβα.


Το 0-1 «πάγωσε» το ΟΑΚΑ και αποδιοργάνωσε τους «πράσινους», που δεν είχαν ανάπτυξη, ούτε ρυθμό. Ο κεφάτος αρχικά Λέτο περιορίστηκε, ενώ Νίνης και Κατσουράνης δεν μπορούσαν να βοηθήσουν. Ο Φερέιρα πέρασε στο 20' τον Τοτσέ (ντεμπούτο) αντί του τραυματία Μαρίνου, άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1 (ο Ισπανός κορυφή, ο Κλέιτον πίσω του και ο Νίνης δεξιά) αλλά βελτίωση δεν υπήρξε.


Τα λάθη πολλά, η κυκλοφορία κακή και η αμυντική αστάθεια δεδομένη. Η ευκαιρία του Λέτο (22') δεν έφερε την ισοφάριση, ούτε η σέντρα-σουτ του Κατσουράνη (34') στο ίδιο διάστημα που οι Δανοί είχαν μεν κλειστεί πίσω, αλλά ήταν επικίνδυνοι σε στημένες φάσεις και αντεπιθέσεις, έχοντας ευκαιρίες με Καντρί (19') και Ουτάκα (25').

Το 1-1 με την ωραία κεφαλιά του Μπουμσόνγκ στο 35' έφερε τον ενθουσιασμό αλλά όχι και «πράσινη» επιθετική συνέχεια. Αντίθετα η Οντένσε ήταν αυτή που βγήκε από το καβούκι της και απείλησε στο 38' με τον Ρούουντ, δημιουργώντας «πονοκεφάλους» στους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Εχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Τοτσέ μόλις στα πρώτα 30'' και πίεσε, φτάνοντας τελικά στο γκολ με τον Ισπανό στο 50'. Το 2-1 είχε γίνει, αλλά το σκορ πρόκρισης δεν «κλείδωσε» στο 52' με το δοκάρι στο κοντινό πλασέ του Νίνη. Αντίθετα, κόντρα στη ροή του αγώνα, η Οντένσε ήταν αυτή που ισοφάρισε σε 2-2, με το εξαιρετικό γκολ του Ρούουντ στο 58', φτάνοντας και πάλι σε δικό της σκορ πρόκρισης.

Οσο περνούσε η ώρα, ο Παναθηναϊκός δεν είχε δυνάμεις, ούτε ψυχολογία, με τους Δανούς να ελέγχουν το ρυθμό. Ούτε η είσοδος του Πετρόπουλου αντί του Κλέιτον στο 67' και την αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2, ούτε αυτή του Καραγκούνη αντί του Κατσουράνη στο 74' έφεραν αποτέλεσμα.

Οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να μπουν απειλητικά στην περιοχή του Βέσελς, είχαν μόνο δύο μακρινά σουτ των Λέτο (67') και Νίνη (73'), ενώ αντιμετώπιζε προβλήματα από τους πιο «φρέσκους» και γρήγορους Δανούς («πονοκέφαλος» ο Ουτάκα). Τα λάθη εμφανίστηκαν και πάλι και με ένα από αυτά προέκυψε η φάση με το 2-3 από τον Καντρί στο 80' που «τελείωσε» την πρόκριση.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν τυπικής διαδικασίας. Το ΟΑΚΑ είχε «παγώσει», ορισμένοι αποδοκίμαζαν τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, ενώ οι προσπάθειες των παικτών δεν έφερναν αποτέλεσμα (82' Σπυρόπουλος, 84' Νίνης) και για να κάνει τα πράγματα χειρότερα ήρθε και το 2-4 από τον Αντρεάσεν στο 88', που έφερε γενικευμένες αποδοκιμασίες, που κορυφώθηκαν στη λήξη, ενώ δευτερόλεπτα πριν είχε προηγηθεί η μείωση του σκορ σε 3-4 από τον Πετρόπουλο στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 35' Μπουμσόνγκ, 50' Τοτσέ, 90'+5' Πετρόπουλος - 12' Γιόχανσον, 58' Ρούουντ, 80' Καντρί, 88' Αντρεάσεν

ΔΟΚΑΡΙ: 52' Νίνης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντρέ Μάρινερ (Αγγλία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90'+3' Μεντί (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 21' Ρούουντ, 23' Μεντί, 76' Βέσελς
Συνθέσεις:


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σιμάο, Κατσουράνης (74' Καραγκούνης), Νίνης, Μαρίνος (20' Τοτσέ), Λέτο, Κλέιτον (67' Πετρόπουλος).
ΟΝΤΕΝΣΕ: Βέσελς, Ρούουντ, Μεντί, Ρεγκίνιουσεν, Κρίστενσεν, Γιόχανσον, Σόρενσεν, Τζεμπά-Τζεμπά, Αντρέασεν, Καντρί (90' Χεγκ), Ουτάκα (87' Τραορέ).

sentragoal.gr





Διαβάστε στο gazzetta: Πρόσωπα αλλάζουν, ιδέες όχι!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog