Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Aπο τον Λάζαρο Σέμο στον Δημήτρη Γιάντση

   

Την εξαιρετική παράδοση που έχει χτίσει την τελευταία δωδεκαετία, θα επιδιώξει να διατηρήσει ο Ηρακλής την Κυριακή (7μ.μ.) κόντρα στον ΠΑΟΚ. Στα δώδεκα τελευταία παιχνίδια με γηπεδούχο τον Ηρακλή, οι κυανόλευκοι μετρούν επτά νίκες και πέντε ισοπαλίες. 

 
Η BLUEARENA γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμάται όλες τις αναμετρήσεις που «έχτισαν» την συγκεκριμένη παράδοση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ σημειώθηκε στις 8 Μαρτίου 1998 (3-2). Προπονητής των κυανόλευκων τότε, ο Γιώργος Παράσχος. 14 Μαρτίου 1999: Όλα ξεκίνησαν από τον Σέμο Το πρώτο παιχνίδι της δωδεκαετίας, κρίθηκε με τέρμα που πέτυχε ο Λάζατος Σέμος στο 54ο λεπτό της αναμέτρησης. Με τον Σουηδό Ματς Γίνγκμπλαντ στον πάγκο, οι κυανόλευκοι κατάφεραν να πάρουν ένα σημαντικό τρίποντο στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν μια θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Τελικά η ομάδα τερμάτισε ένατη. 24 Οκτωβρίου 1999: Ο Μιχαλάκης ήταν τρέλα Μετά την άδικη ήττα με 3-2 στην Αθήνα από την ΑΕΚ (προηγήθηκε ο Ηρακλής με 0-2 στα πρώτα λεπτά), οι κυανόλευκοι καλούνται να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ στην έδρα τους. Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη επικρατεί με 3-1, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Το σκορ άνοιξε ο Βελής στο 24' και ακολούθησαν δύο γκολ του Κωνσταντίνου στο 34' και 56'.

Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με τον Φραντζέσκο στις καθυστερήσεις του αγώνα. 8 Απριλίου 2001: Ο ΓΧ «απάντησε» στον Μιχάλη Ηρακλής και ΠΑΟΚ μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις στο τελικό 1-1. Σκόρερ για τον Ηρακλή ο Κωνσταντίνου στο 16'. Μετά από αρκετές φάσεις και στις δύο εστίες ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Γεωργιάδη, ο οποίος στην συνέχεια φόρεσε την φανέλα του Ηρακλή, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή χρονιά. 30 Σεπτεμβρίου 2001: Μεγάλη ανατροπή Η περίοδος 2001-2002 δεν θα ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ηρακλή, αφού στην πρεμιέρα γνώρισε βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με 3-0.

Στην επόμενη αγωνιστική οι κυανόλευκοι αντιμετωπίζουν στην έδρα τους τον ΠΑΟΚ και επικρατούν με 3-1, πραγματοποιώντας επική ανατροπή. Στο 61ο λεπτό ο Οκκάς «παγώνει» το Καυτανζόγλειο, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Η χαρά του δικεφάλου κράτησε μόνο δύο λεπτά, αφού ο Έντερσον Φοφόνκα, φέρνει το παιχνίδι στα ίσα. Στην συνέχεια Κουτσουρές και Κορμαρής ολοκλήρωσαν την ανατροπή. 10 Νοεμβρίου 2002: Όταν δεν βάζεις το δεύτερο… Έχοντας ξεκινήσει εντυπωσιακά την χρονιά με τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, ο Ηρακλής υποδέχεται στην Ευκαρπία τον ΠΑΟΚ.

Ο Μάρσιν Μίετσελ ανοίγει το σκορ για τους κυανόλευκους, στέλνοντας στον έβδομο ουρανό όλο τον κόσμο του Ηρακλή. Ο Νίκος Φρούσος όμως, στο 82ο λεπτό ισοφάρισε και έδωσε τον βαθμό στον ΠΑΟΚ, αφού προηγουμένως οι κυανόλευκοι έχασαν σωρεία ευκαιριών. 18 Απριλίου 2004: Περίπατος στην άδεια Πολίχνη Λίγες αγωνιστικές έχουν απομείνει ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2003-04. Οι θέσεις για την Ευρώπη είναι ακόμα ανοιχτές και ο Ηρακλής υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο άδειο λόγω τιμωρίας γήπεδο του Μακεδονικού. 

Με νίκη οι κυανόλευκοι θέτουν γερές βάσεις για μια θέση που θα οδηγήσει την ομάδα στο ΟΥΕΦΑ την επόμενη χρονιά. Η νίκη ήρθε, η θέση στο ΟΥΕΦΑ όμως ποτέ. Μια πολύ εύκολη νίκη με 3-0 που διαμορφώθηκε στα πρώτα 23 λεπτά. Με σκόρερ τους Μιέτσελ στο 4', Μαχλά στο 13' και Μουράτι στο 23', οι γηπεδούχοι πήραν τους τρείς βαθμούς, σε ένα ντέρμπι μόνο στα χαρτιά. 13 Φεβρουαρίου 2005: Αλβανός εκτελεστής Μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες που φιλοξένησε η Ελλάδα, ο Ηρακλής επιστρέφει στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, γεμάτος διοικητικά και οικονομικά προβλήματα. Οι κυανόλευκοι πήραν το χρυσό τρίποντο χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Φορτούζι στο 66ο λεπτό. 19 Σεπτεμβρίου 2005: Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος, λόγω έντονης βροχόπτωσης πριν την έναρξη του παιχνιδιού, δεν επέτρεψε στις δύο ομάδες να επιδείξουν τις ικανότητές τους, με τον αγώνα να λήγει 0-0. Ο Ηρακλής μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι χάνοντας μοναδικές ευκαιρίες με τον Ερέρα, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε σε κάποιο σημείο του αγώνα να γίνεται απειλητικός. Σημαντικό γεγονός είναι πως εκείνη την χρονιά ο Ηρακλής στα μοναδικά παιχνίδια που έχασε βαθμούς εντός έδρας ήταν το συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς και ο αγώνας με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. 14 Ιανουαρίου 2007: Η γκολάρα του Αλιούτα Η εξαιρετική χρονιά που πραγματοποίησε ο Ηρακλής την προηγούμενη χρονιά, δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση την τρέχουσα. Με την πλάτη στον τοίχο, ο Ηρακλής του Γιόζεφ Μπουμπένκο καλείται να κερδίσει τον ΠΑΟΚ για να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα. Τα κατάφερε με το εκπληκτικό φάουλ του Αλιούτα. 20 Ιανουαρίου 2008: Με τη σφραγίδα του Γιάντση Ένα χρόνο μετά, και με τους κυανόλευκους να βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από την περσινή, ο Ηρακλής καταφέρνει να κερδίσει με το «φτωχό», βάσει της διαφοράς των δύο ομάδων, 1-0 τον ΠΑΟΚ, με γκολ του Γιάντση στο 13ο λεπτό. 2 Νοεμβρίου 2008: Ούτε τώρα…

Τι και αν ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε εντυπωσιακά τη χρονιά και ο Ηρακλής αγνοούσε τη νίκη. Ούτε αυτή τη φορά ο Δικέφαλος έφυγε νικητής από το Καυτανζόγλειο. Ο Ηρακλής πήρε «κεφάλι» στο σκορ, μετά από ανατροπή του Ρατόν από τον Κοντρέρας και εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ντιέ. Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοση του και έφτασε στην ισοφάριση με τον Μαλεζά στο 71'. 7 Φεβρουαρίου 2010: Πόρνη μπάλα Στην περσινή αναμέτρηση Ηρακλής και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Ο ΠΑΟΚ είχε να δεχθεί γκολ 775 λεπτά, ρεκόρ που έσπασε ο Γιάντσης στο 55'.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν με τον Μουσλίμοβιτς στο 37. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίχτες, λόγω αποβολής του Βιτόλο, με τον Ηρακλή να κυριαρχεί στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά το δεύτερο γκολ δεν ήρθε ποτέ.

Πηγή: Bluearena.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog