Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

30η αγωνιστική: Πρώτη εντός έδρας ήττα Μουρίνιο μετά από 9 χρόνια, στο +8 η Μπαρτσελόνα





Χρειάστηκε να περάσουν 9 χρόνια και 150 ματς μέχρι να χάσει ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο εντός έδρας στο πρωτάθλημα. Η Σπόρτινγκ Χιχόν έκανε την έκπληξη και υπέταξε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 1-0 για την 30η αγωνιστική της Primera Division, δίνοντας τον τίτλο ουσιαστικά στη Μπαρτσελόνα.



Από εκείνη τη βραδιά στις 23 Φεβρουαρίου του 2002, όταν ξανά απροσδόκητα η Μπέιρα Μαρ είχε νικήσει 3-2 την Πόρτο στο "Ντας Άντας", ο Πορτογάλος δεν είχε γνωρίσει εντός έδρας ήττα και διατηρούσε αυτό το ρεκόρ μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου. Όταν του πήγαν όλα στραβά αρχής γενομένης από το τέρμα του Ρικάρντο Καρβάλιο που ακυρώθηκε στα πρώτα λεπτά. Και η ομάδα της Αστουρίας, όμως, είχε προβλήματα, αφού μόλις στο 5' έχασε τον Ρομπέρτο Κανέγια με τραυματισμό.

Το παιχνίδι ήταν υποτονικό, ειδικά στο πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους, ελείψει Κριστιάνο Ρονάλντο, Γκονσάλο Ιγκουαΐν και Καρίμ Μπενζεμά (τραυματίες) και Άνχελ ντι Μαρία (πάγκο). Μοναδική αξιόλογη φάση είναι αυτή του 42ου λεπτού, όταν οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι μέσα στην περιοχή. Στο δεύτερο μέρος ο Μουρίνιο έριξε στη μάχη τον Ιγκουαΐν που έπαιξε για πρώτη φορά μετά από 4 μήνες, καθώς και τον ντι Μαρία και το παιχνίδι άρχισε να γίνεται μονόπλευρο. Σε μία αντεπίθεση, όμως, η άμυνα των γηπεδούχων πιάστηκε "αδιάβαστη" και ο Μιγκέλ ντε λας Κουέβας το εκμεταλλεύθηκε, κάνοντας το 1-0. Η ασφυκτική πίεση που ακολούθησε δεν μετουσιώθηκε σε γκολ και η ομάδα του Μανόλο Πρεθιάδο έφυγε με σπουδαία νίκη από το "Σαντιάγο Μπερναμπέου".

Το γκολ του ντε λας Κουέβας μπορεί να έμεινε στην ιστορία, όμως το πρόσωπο της αγωνιστικής δεν ήταν άλλο από τον Ρομπέρτο Σολδάδο. Ο άσος της Βαλένθια σημείωσε και τα τέσσερα (!) γκολ στην εκτός έδρας νίκη επί της Χετάφε, χαρίζοντας στις "νυχτερίδες" αβαντάζ τριών βαθμών από την Βιγιαρεάλ. Ο 25χρονος επιθετικός σκόραρε κατά της πρώην ομάδας του στο 46', το 64', το 66' και το 77 πριν ο Σαρδινέρο διαμορφώσει το τελικό 2-4 στο 88' (ο Μανού είχε ανοίξει το σκορ στο 13ο λεπτό), για την ομάδα της Μαδρίτης.

Στο "Μαδριγάλ" η Μπαρτσελόνα, ή για να το θέσουμε καλύτερα, ο Γκουαρδιόλα, πέταξε στα σκουπίδια ένα ημίχρονο. Στο δεύτερο, ο Βίγια δημιούργησε την πρώτη φάση λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας, ο Μέσι πέρασε στο ματς σαν αλλαγή και οι Καταλανοί μεταμορφώθηκαν. Το "χρυσό" γκολ που έκρινε το ματς και έφερε τη Μπαρτσελόνα στο +8 από τη Ρεάλ σημείωσε στο 66' ο Πικέ, ο οποίος χρησιμοποίησε αντικανονικά το χέρι του. 

Την καλή περίοδο που διανύει επιβεβαίωσε η Σεβίλλη στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Σαραγόσα. Μετά το γκολ του Περότι η ομάδα του Μανθάνο δέχθηκε την ισοφάριση από τους φιλοξενούμενους, ωστόσο τα εύστοχα χτυπήματα πέναλτι των Κανουτέ και Νεγρέδο έκαναν τη διαφορά. Ο επιθετικός από το Μάλι σκόραρε στο 56', ενώ ο Ισπανός φορ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις. 

Σε τροχιά Ευρώπης παρέμεινε η Ατλέτικο Μαδρίτης μετά το διπλό στην Παμπλόνα. Στο "Ρέινο δε Ναβάρα" η ομάδα του Κίκε Φλόρες βρέθηκε να κυνηγά την Οσασούνα ύστερα από το 1-0 του Κίκε Σόλα, ωστόσο ο Ντιέγκο Κόστα ντύθηκε... Φορλάν και Αγουέρο μαζί πετυχαίνοντας τρία διαδοχικά γκολ. Οι γηπεδούχοι μείωσαν με το εύστοχο χτύπημα του Νεκουνάμ στο 80', αλλά μέχρι εκεί, καθώς το 2-3 ήταν το τελικό αποτέλεσμα. 

Μάλιστα οι Σεβιγιάνοι εισχώρησαν στην 5άδα, εκμεταλλευόμενοι την ήττα της Εσπανιόλ στο "Πρατ" από τη Σανταντέρ. Η ομάδα του Μαρσελίνιο φαίνεται πως ήθελε περισσότερο τη νίκη και μετά το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Οσβάλντο πέτυχε την ανατροπή. Ο Κόλσα ήταν αυτός που ισοφάρισε και ο Τζιοβάνι ντος Σάντος εκείνος που σημείωσε το νικητήριο τέρμα για τους φιλοξενούμενους.
Σημαντική νίκη προκειμένου να σφραγίσει την παραμονή της στην κατηγορία πέτυχε η ΛεβάντεΜάλαγα. Οι "γκρανότες" προηγήθηκαν 2-0 πριν από τη συμπλήρωση δέκα λεπτών και παρότι ο Φερνάντες μείωσε για τους Ανδαλουσιάνους εξασφάλισαν τους τρεις βαθμούς με το δεύτερο τέρμα του Στουάνι στο 70'.  επί της

Βαθιά ανάσα πήρε και η Έρκουλες, η οποία πέρασε νικηφόρα από το Σαν Σεμπαστιάν. Στο 3-1 επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ ο Πορτίγιο άνοιξε το σκορ, ενώ ο Ντρέντε εκτόξευσε το σκορ στο 3-0 με δύο γκολ από το 84' μέχρι το 89'. Απλά στο 93' ο Ιφράν μείωσε για την ομάδα του Μαρτίν Λασάρτε.


Τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής

Ρεάλ Μαδρίτης-Σπόρτινγκ Χιχόν 0-1
(79' ντε λας Κουέβας)

Χετάφε-Βαλένθια 2-4(13' Μανού, 88' Σαρδινέρο / 46', 64', 66', 77' Σολδάδο)

Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα 0-1
(66' Πικέ)

Λα Κορούνια-Μαγιόρκα 2-1(54' Σίσκο, 66' Λασάντ - 26' Ουεμπό)

Εσπανιόλ-Σανταντέρ 1-2
(37'πεν. Οσβάλντο - 50' Κόλσα, 75' Τζιοβάνι)

Λεβάντε-Μάλαγα 3-1
(5', 70' Στουάνι, 8' Ρουμπέν - 60' Φερνάντες)

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Έρκουλες 1-3
(93' Ιφράν - 69' Πορτίγιο, 84', 89' Ντρέντε)

Σεβίλλη-Σαραγόσα 2-1
(43' Περότι, 56'πεν. Κανουτέ, 93'πεν. Νεγρέδο - 47' Γιάροσικ)

Οσασούνα-Ατλέτικο 2-3
(31' Σόλα, 80'πεν. Νεκουνάμ - 38', 61', 63' Κόστα)

Οσασούνα-Ατλέτικο 2-3
(31' Σόλα, 80'πεν. Νεκουνάμ - 38', 61', 63' Κόστα)

www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog