Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Υπάρχει φιλότιμο;

Υπάρχει φιλότιμο;


Ο ρεπόρτερ Παναθηναϊκού στο gazzetta.gr, Νίκος Αθανασίου, γράφει για την υποχρέωση των μεγαλομετόχων να… εμφανιστούν αλλά και των παικτών να βγάλουν το «τριφύλλι» στο Τσάμπιονς Λιγκ!

 
Αυτή την στιγμή εκείνο που σαφώς έχει μεγαλύτερη σημασία για τον κόσμο του Παναθηναϊκό δεν είναι η ήττα από την Λάρισα. Έχει και αυτό το αποτέλεσμα την δική του ανάγνωση αλλά με το αγωνιστικό θα αναφερθούμε πιο κάτω. Εξάλλου, εκείνο που απασχολεί τον κόσμο του «τριφυλλιού» πάνω από όλους και από όλα είναι το διοικητικό.

Είναι η επόμενη μέρα, είναι το αν θα… εμφανιστούν οι εξαφανισμένοι εδώ και καιρό μεγαλομέτοχοι, οι οποίοι έχουν φέρει σε αυτό το σημείο τον νταμπλούχο. Το -13 από την κορυφή δεν είναι αποτέλεσμα της ποδοσφαιρικής ανωτερότητας του Ολυμπιακού. Είναι μια διαφορά προερχόμενη από μια σειρά πραγμάτων. Έχοντας στην κορυφή, τις κόντρες, τις πολυμετοχικές «μάχες» που βιώνει εδώ και καιρό ο Παναθηναϊκός.

Καθημερινά στα πρωτοσέλιδα… παρελαύνει η «τρύπα» των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Το σενάριο με τις πωλήσεις πρωτοκλασάτων. Τα πάντα είναι στον αέρα. Οι φετινοί στόχοι χάθηκαν, το κρίσιμο Δ.Σ στο τέλος Μαρτίου πλησιάζει και υπάρχει κίνδυνος ο τίτλος της επόμενης χρονιάς να χαθεί από το… καλοκαίρι. Όπως έγινε και φέτος όταν χάλασε η πετυχημένη συνταγή
Πατέρα, ακολούθησε ο Κωνσταντόπουλος, τα «εγκλήματα» του Νιόπλια και οι… επιστροφές-καταστροφές.
Τα πράγματα είναι απλά. Να εμφανιστούν οι μεγαλομέτοχοι. Όχι απλά σαν φιγούρες. Αλλά με υπευθυνότητα, να πουν στον κόσμο τις προθέσεις τους. Έχουν σκοπό να τα βάλουν με τον Μαρινάκη, να κάνουν τα πάντα για να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στην κορυφή ή έχουν πετάξει λευκή πετσέτα αποδεχόμενοι το… τέλος εποχής;

Το «τριφύλλι» πρέπει να ξέρει από τώρα πως θα πορευτεί για του χρόνου. Να κάνουν όσοι έχουν την διάθεση να βοηθήσουν, το δικό τους πλάνο. Για τον τεχνικό διευθυντή, τον προπονητή, το ρόστερ. Απλά και ποδοσφαιρικά. Καθαρά και ξάστερα!
Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη που θα επιμηκύνει αυτή την άρρωστη κατάσταση και δεν θα οδηγήσει σε… ξεκαθάρισμα μετόχων θα είναι πισωγύρισμα και «θηλιά» στον λαιμό της ομάδας.


Κύριοι, δεν τελείωσε η χρονιά
Άπαντες καταλαβαίνουν ότι ψυχολογικά μετά τα όσα έγιναν στο Φάληρο μιλάμε για μια ομάδα διαλυμένη. Δύσκολα συνέρχεσαι από τέτοιες καταστάσεις, όμως, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν την υποχρέωση πρώτα στον εαυτό τους, να βγάλουν το «τριφύλλι» στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Η ήττα από την Λάρισα και ο τρόπος που αυτή ήρθε(από παιδικά λάθη, δείγμα ότι το μυαλό τους είναι αλλού) είναι μάθημα για την συνέχεια. Αυτό το +3 που έχουν οι «πράσινοι» στην ειδική βαθμολογία των πλέι-οφ πρέπει να παραμείνει ως έχει.


Το έβαλε το… χεράκι του
Πάντως, δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστη η διαιτησία του Παμπορίδη. Προφανώς να επηρεάστηκε από την ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο Κώστας Πηλαδάκης στα μέσα της εβδομάδας. Σίγουρα, θα μιλούσαμε υπό διαφορετική βάση αν έδινε το χέρι του Μελίσση που πεντακάθαρα κόβει την σέντρα του Λέτο αλλά και την κόκκινη… μαρς του Νταμπίζα για το τάκλιν πάνω στον Σωτήρη Νίνη.


www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog