Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Δηλώσεις Σαλπιγγίδη, Βιεϊρίνια





Με αφορμή την έναρξη των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, ο Αντρέ Βιεϊρίνια μίλησε στην εφημερίδα "Goal" για την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να προκριθεί στην επόμενη φάση, για τον Δερμιτζάκη και το στόχο του πρωταθλητισμού. Αναλυτικά η συνέντευξη του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού:



Αντρέ, φαντάζομαι ότι δε σε πειράζει να ξαναθυμηθούμε τη φάση του 102ου λεπτού στο "Σουκρού Σαράτσογλου". Ο Κρέσιτς στέλνει την μπάλα εκεί που βρίσκεται εσύ με τον Σάντος. Συνέχισε την περιγραφή...
"Γιατί, δε θυμάσαι τι έγινε; Πήρα την κεφαλιά και ο "Μούσλι" μπήκε στην περιοχή..."

Και όλο το γήπεδο "πάγωσε".
"Όχι όλο. Έβλεπες εκείνη τη γωνία των φιλάθλων μας να έχει τρελαθεί και μαζί τους και εμείς.

Θα ήθελες να ζήσεις ένα παιχνίδι από την κερκίδα; Να ζήσεις αυτήν την τρέλα;
"Κάποια στιγμή ίσως, αλλά προτιμώ να είμαι στο γήπεδο και να παίζω. Αυτή είναι η ζωή μου και αυτό είναι που μου αρέσει, το λατρεύω".

Τι γεύση του έχουν αφήσει τα παιχνίδια με τον Άγιαξ;
"Δεν υπάρχει παίκτης στην ομάδα που να μην έχει σκεφτεί, ότι θα μπορούσαμε να έχουμε περάσει, αλλά βάζω μια τελεία εδώ. Πέρασαν αυτά τα παιχνίδια, όπως άλλωστε και αυτά με τη Φενέρ. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά".

Κοιτώντας λοιπόν μπροστά, ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη στο άκουσμα των ομάδων που βρίσκονται στον όμιλο του ΠΑΟΚ; Βιγιαρεάλ, Μπριζ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ.
"Μιλάμε για ομίλους Γιουρόπα Λιγκ. Το επίπεδο είναι υψηλό και δεν μπορείς να υποτιμήσεις καμία ομάδα. Δεν υπάρχουν εύκολες και δύσκολες κληρώσεις. Υπάρχουν έξι παιχνίδια στα οποία θα παίξουμε και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό".

Από πλευράς ονομάτων, πάντως, δεν υπάρχει ομάδα που να φοβίζει...
"Το θέμα είναι το πώς θα μπεις στο παιχνίδι και το τι θα γίνει στην προσπάθειά σου να κάνεις αυτό που θες στο γήπεδο. Και ο Άγιαξ και η Φενέρμπαχτσε ήταν δύο ομάδες που έχουν αυτό που λες "όνομα". Και όμως συνολικά τα πήγαμε καλά, αποκλειστήκαμε στις λεπτομέρειες από τον Άγιαξ και αφήσαμε εκτός διοργάνωσης τη Φενέρ. Το όνομα δεν παίζει ποδόσφαιρο. Αυτό δεν ισχύει μόνο για μια "μεγάλη" ομάδα απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά και για τον ΠΑΟΚ απέναντι σε κάθε άλλη ομάδα. Κερδίζεις με την προσπάθεια, κανείς δε σου χαρίζει τίποτα".

Η Βιγιαρεάλ θεωρείται το φαβορί.
"Μιλάμε για μία ομάδα που προέρχεται από ισπανικό πρωτάθλημα, ίσως το δυσκολότερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Είναι λογικό να είναι το φαβορί, αλλά ο τίτλος του φαβορί και του αουτσάιντερ είναι κάτι το έχουν οι ομάδες πριν παίξουν. Όταν ξεκινήσουν τα παιχνίδια, δεν υπάρχουν αυτοί οι τίτλοι. Μέσα στο γήπεδο κρίνονται όλα".

Λένε ότι το αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι παίζει μεγάλο ρόλο. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει στο Βέλγιο με την Μπριζ. Μια ενδεχόμενη νίκη δεν αλλάζει τις ισορροπίες;
"Θα είναι ό,τι καλύτερο για μας, αλλά και πάλι μιλάμε για ένα μεμονωμένο αποτέλεσμα. Ό,τι και αν κάνουμε, θα πρέπει να σκεφτούμε μετά το επόμενο παιχνίδι. Αν πάρουμε βαθμό ή βαθμούς, θα είναι καλύτερα τα πράγματα".

Θεωρείσαι ένας από τους καλύτερους παίκτες του ΠΑΟΚ. Εσύ πώς το εισπράττεις αυτό;
"Εγώ ξέρω κάποια πράγματα που είναι σταθερά στο ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι δεν το χάνει ή δεν το κερδίζει ο Βιεϊρίνια ή κάποιος άλλος παίκτης. Το παιχνίδι το κερδίζει και το χάνει ο ΠΑΟΚ. Το σύνολο κάνει πάντα τη διαφορά".

Αυτή η τελευταία του πρόταση μου "ταιριάζει" ως απάντηση στο γιατί ο ΠΑΟΚ, που έχει μικρότερο μπάτζετ από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, διεκδίκησε το πρωτάθλημα...
"Μα, έτσι είναι. Εγώ δε λέω ότι αυτός είναι ο κανόνας. Εγώ ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ σίγουρα δεν έχει τα χρήματα που διαθέτουν άλλες ομάδες, αλλά μέσα στο γήπεδο παρουσιάζει ένα σύνολο που έχει υψηλούς στόχους, διότι στο ποδόσφαιρο παίζουν έντεκα, δεν είναι όπως ο στίβος. Το σύνολο κάνει τη διαφορά και, όσο καλούς παίκτες και αν έχεις, αν δεν παίζουν ως σύνολο, δύσκολα θα καταφέρουν κάτι".

Ποια είναι η βασική διαφορά του ΠΑΟΚ από πέρυσι που κάνει την ομάδα πιο επιθετική;
"Είμαστε μια ομάδα που έχει ακόμα έναν χρόνο πείρας ως σύνολο, καθώς δεν έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ. Προστέθηκαν παίκτες που μας έχουν δώσει ταχύτητα και αυτό μας έχει βοηθήσει σημαντικά".

Στα δύο πρώτα σου χρόνια στον ΠΑΟΚ δούλεψες με τον Φερνάντο Σάντος και τους τελευταίους δύο μήνες υπήρξαν απότομες αλλαγές. Από τον Σάντος στον Μπερέτα και από εκεί στον Δερμιτζάκη...
"Ο κύριος Μπερέτα ήταν διαφορετικός από τον Σάντος και ο Δερμιτζάκης διαφορετικός από τον Μπερέτα. Ο κάθε προπονητής έχει το στιλ του. Ο κύριος Δερμιτζάκης μας βοήθησε, διότι φάνηκε να μας γνωρίζει ως ομάδα και εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε, διότι, όπως σου είπα, μιλάμε για ομάδα, για σύνολο".

Ξέρω ότι η λέξη τίτλος είναι μια λέξη ταμπού, που την αποφεύγουν όλοι στον ΠΑΟΚ. Όταν όμως μια ομάδα κάνει πρωταθλητισμό, φτάνει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αυτό είναι το επόμενο βήμα, δε συμφωνείς;
"Τι θες; Να σου πω ότι πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα; Είμαστε μια ομάδα που δουλεύει καθημερινά, με στόχο να γίνεται ολοένα και καλύτερη, πιο αποτελεσματική και να μπορεί να χαροποιεί τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο και τη στηρίζει, αλλά και όλους που την υποστηρίζουν. Μακάρι η όλη προσπάθεια που γίνεται να φέρει κάτι καλό σε εμάς και τον κόσμο μας".







O Δημήτρης Σαλπιγγίδης μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι λίγη ώρα μετά το τέλος της τελευταίας προπόνησης του ΠΑΟΚ πριν τον αγώνα με την Μπριζ την Πέμπτη (16/9). Ο επιθετικός του "Δικέφαλου" αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας του στο Γιουρόπα Λιγκ, στην κακή εικόνα στον αγώνα με την Τρίπολη, αλλά και στην κατάστασή που βρίσκεται ο ίδιος μετά τον τραυματισμό του και τα συνεχή παιχνίδια με Εθνική ομάδα και ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά όσα είπε ο διεθνής φορ του ΠΑΟΚ:

Για τον αγώνα με την Μπριζ και την παρουσία του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ: "Καταφέραμε να μπούμε στους ομίλους. Είμαστε εδώ. Ελπίζουμε να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Θέλουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Έχουμε διάθεση. Το γεγονός ότι δεν έχουμε άγχος δεν σημαίνει ότι τα υπόλοιπα παιχνίδια είναι αδιάφορα για εμάς. Πιστεύω ότι το φαβορί του ομίλου μας είναι ηΒιγιαρεάλ. Οι υπόλοιπες τρεις ομάδες είναι ίσες και θα παλέψουν για την δεύτερη θέση. Εμείς, από την πλευρά μας, θα τα δώσουμες όλα.
"Η αρχή είναι πολύ σημαντική. Είτε χάσεις, είτε κερδίσεις, είτε φέρεις ισοπαλία, έχεις άλλα πέντε παιχνίδια μπροστά σου. Η διοργάνωση αυτή είναι ένας μικρός Γολγοθάς. Στα παιχνίδια με Φενέρ και Άγιαξ υπήρχε άγχος και αν δεν τα κατάφερνες, έφευγες από την διοργάνωση. Εμείς, αφήσαμε στην άκρη αυτά τα ματς, έχουμε έξι παιχνίδια με καλές ομάδες και σε όλα τα ματς θα πάμε για τη νίκη και ελπίζουμε να νικήσουμε. Δεν είναι αυτοσκοπός η πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά να χαρούμε εμείς και ο κόσμος μας την συμμετοχή στους ομίλους."

Για το αν θα επηρεάσει η κακή εικόνα της ομάδας στον αγώνα με την Τρίπολη: "Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα στο οποίο παίζουν δύο ομάδες και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι. Δεν παίζεις μόνο εσύ, αλλά και η αντίπαλη ομάδα. Κάποιες φορές δεν είσαι σε καλή μέρα. Εμείς, το Σάββατο (11/9) δεν ήμασταν καλοί. Όμως, κοιτάμε μπροστά. Αυτή ήταν μία κακή παρένθεση για εμάς. Είμαστε μία πολύ καλή ομάδα και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αφήσουμε πίσω αυτήν την εμφάνιση και να ελέγξουμε την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια."

Για την κατάστασή του μετά τον τραυματισμό του: "Όπως είπα και πριν υπάρχει κούραση. Είχα την ατυχία να πάθω ζημιά σ α πλευρά μου. Δεν το έχω ξεπεράσει τελείως ακόμη και αυτό είναι λογικό. Με βοήθησαν οι γιατροί της ομάδας και νομίζω ότι δεν θα έχω πρόβλημα."




Πηγή:www.olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog