Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Δώνης: "Ηταν εύκολη απόφαση για μένα"

 
 
 
Εποχή Γιώργου Δώνη στον ΠΑΟΚ, με τον Έλληνα τεχνικό να δηλώνει έτοιμος για την πρόκληση κατά την παρουσίαση του στους εκπροσώπους του Τύπου.



Αποφασισμένος να αφήσει την πίσω του την αποτυχημένη περίοδο που βρέθηκε στον πάγκο της ΑΕΚ και να πετύχει σε μία μεγάλη ελληνική ομάδα εμφανίστηκε ο Γιώργος Δώνης κατά την σημερινή του παρουσίαση ως νέος προπονητής του ΠΑΟΚ.


Ο πρώην τεχνικός του Ατρόμητου επισήμανε πως θέλει ο «δικέφαλος» να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και να μπορέσει να μην μείνει στο σχεδόν, κάτι που άλλωστε είχε επισημάνει και ο Πάμπλο Γκαρσία.
Τον νέο προπονητή του ΠΑΟΚ παρουσίασε ο πρόεδρος των «ασπρόμαυρων» Ζήσης Βρύζας ο οποίος τόνισε: «Κρίναμε ότι υπήρχαν στοιχεία που δεν ήταν έτσι όπως τα θέλαμε. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε το νέο προπονητή μας, τον κ. Δώνης ο οποίος συμφώνησε για τα επόμενα δύο χρόνια. Τα θέματα της οργάνωσης, της ταυτότητας, μιας γενικότερης πειθαρχίας είναι αυτά που πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ. Τα έχουμε συζητήσει».

«Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε»

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γιώργος Δώνης λέγοντας αρχικά: «Η εξέλιξη των προπονητών φαίνεται από το σύλλογο που αντιπροσωπεύουν. Αυτό το κάνω από σήμερα. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε τον προγραμματισμό, την προετοιμασία και να βάλουμε τις βάσεις για μια πολύ καλή ομάδα». Μετά μίλησε...

Για την απόφαση που πήρε:
«Ηταν μια εύκολη απόφαση για μένα. Είτε έχεις κάποιες προτάσεις είτε όχι, πρέπει να τις σκεφθείς πρώτα και μετά να αποφασίσεις με τον πλέον ώριμο τρόπο».


Για το ποια ήταν τα στοιχεία που τον... ανάγκασαν να πει το ναι στον ΠΑΟΚ:
«Από την πρώτη μέρα που μιλήσαμε με τον πρόεδρο υπήρχε ένα ξεκάθαρο πλάνο. Επίσης έπαιξε ρόλο ότι ο ΠΑΟΚ πήρε γρήγορα την αδειοδότηση. Δηλαδή ότι μπορούν να μπουν τα πάντα σε ένα σωστό δρόμο».


Για το γεγονός ότι ζήτησε προθεσμία ορισμένων ημερών μέχρι να δεχθεί την πρόταση του ΠΑΟΚ:
«Λέω ξανά ότι ήταν μια εύκολη απόφαση, απλά κάποια οικογενειακά θέματα με ανάγκασαν να ζητήσω ορισμένες μέρες για να σκεφθώ και να οργανώσω κάποια πράγματα. Εχω δύο παιδιά που παίζουν στον Παναθηναϊκό κι ο ένας θα αγωνιστεί στο εξωτερικό. Χωριστήκαμε σε τρία σπίτια. Πήρα, όμως, μια ώριμη απόφαση και είμαι χαρούμενος που είμαι εδω σήμερα».


Για το πως φαντάζεται τη νέα του ομάδα:
«Το πρώτο που σκέφτομαι είναι να δω από κοντά τους παίκτες και ανάλογα με αυτό που βλέπω να προχωράμε. Επίσης οριοθετούνται οι στόχοι ορισμένες φορές, σαν βαθμολογικός πίνακας. Αυτό περιμένουν από έναν προπονητή. Εγώ θέλω νίκη σε κάθε παιχνίδι και από εβδομάδα σε εβδομάδα θα δούμε που θα μας οδηγήσει αυτό. Επίσης με ενδιαφέρει η εξέλιξη όλων των παικτών, όχι μόνο των νεαρών. Θέλω εξέλιξη και σε έναν 35άρη, να μαθαίνει καινούργια πράγματα. Ακόμα θέλω μια δυνατή Τούμπα και οι αντίπαλοι να είναι ικανοποιημένοι με την ισοπαλία. Επομένως δεν υπάρχει ένας στόχος, αλλά επιμέρους. Να έχουμε μια δεμένη ομάδα, που να πανηγυρίζουν όλοι μαζί και να διαμαρτύρονται όλοι μαζί. Πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των παικτών μας».


Για το αν θέλει να αναφερθεί στον περσινό ΠΑΟΚ του Λάζλο Μπόλονι:
«Δε θέλω να εκφράζω πως ήταν η ομάδα μου στο παρελθόν. Υπήρχε ένα πλάνο από τον προηγούμενο προπονητή, εμείς τον αντιμετωπίσαμε, αλλά δε θέλω να κάνω κάποια αναφορά σε αυτό».


«Είμαι πιο ώριμος για να αντέξω την πίεση»


Για το γεγονός ότι δεν πετυχαίνουν οι Έλληνες προπονητές σε μεγάλες ελληνικές ομάδες και το αν οφείλεται στην πίεση:
«Πρέπει να μάθουμε να ξεπερνάμε την πίεση. Οι ξένοι έχουν πλεονέκτημα σε αυτό, μια και δε γνωρίζουν ελληνικά. Εγώ σε μια καριέρα 10 ετών έχω και κάποια αρνητικά. Εγώ το κακό κομμάτι το γνώρισα στην ΑΕΚ. Τότε με είχε κυριεύσει ο ενθουσιασμός. Ημουν νεότερος κατά πέντε χρόνια και είχα άλλες σκέψεις. Τώρα ξέρω τι πρέπει να κάνω, τι πρέπει να ζητήσω για να είναι μικρό το κομμάτι των πιθανοτήτων της αποτυχίας. Είμαι πιο ώριμος για να το αντέξω. Επίσης γνωρίζω την ιστορία και τον κόσμο που αντιπροσωπεύει ο ΠΑΟΚ. Αυτό, όμως, είναι ξεχωριστό με το αγωνιστικό πλάνο. Εμείς πρέπει να βρούμε μια ισορροπία και αυτό που βλέπει ο κόσμος να είναι και πιο αποτελεσματικό και ευχάριστο».


Για τα πλάνα του:
«Παρουσίασα δύο πλάνα στις συζητήσεις που κάναμε. Υπάρχουν παίκτες που είναι σε υψηλό βαθμό και σε ποιες θέσεις πρέπει να κάνουμε μεταγραφές. Ηδη τις έχω υποδείξει. Θέλουμε να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές».


Για την πρόταση από το Κατάρ:
«Ημουν ξεκάθαρος από την πρώτη μέρα. Ηθελα το χρόνο για καθαρά οικογενειακούς λόγους. Η προοπτική του εξωτερικού ήταν καθαρά για οικονομικούς λόγους και σε πρωτάθλημα χωρίς ενδιαφέρον. Ηρθε αυτή η πρόταση, αλλά προτίμησα να δοκιμάσω σε ένα μεγάλο σύλλογο στην Ελλάδα».


Για το Γιουρόπα Λιγκ:
«Εμείς πρέπει να προετοιμάσουμε την ομάδα με τον καλύτερο τρόπο και να συνεχίσουμε τη δουλειά μέσα στην χρονιά. Δεν ξέρω πότε η ομάδα θα είναι έτοιμη. Πρέπει να γνωρίσω πρώτα τους παίκτες. Μπορεί να περάσω εύκολα αυτό που θέλω σε αυτούς και να βγει πιο γρήγορα η φιλοσοφία μου μέσα στο γήπεδο. Μπορεί, όμως, να βγει και πιο αργά. Πιστεύω ότι λόγω των έμπειρων παικτών, η χημεία μεταξύ αυτών και των νεαρών θα γίνεται μέρα με τη μέρα».


Για όσα συμβαίνουν με την έλλειψη αδειοδοτήσεων των ελληνικών ομάδων:
«Είναι άσχημο για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τους ποδοσφαιριστές. Δεν μπορούν να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους και να βρουν (ειδικά οι πάνω από 22 ετών) εύκολα δουλειά. Στο κομμάτι του ανταγωνισμού πιστεύω ότι θα είναι κάτι παρόμοιο όπως το περσινό. Ισως ορισμένες ομάδες να είναι χειρότερες από πέρυσι. Το ποδόσφαιρο, όμως, είναι κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και όποιος είναι νοικοκυρεμένος θα προοδεύσει».

Για τους συνεργάτες του ανέφερε τους κ. Αγγελίνα, Μέντεν, Γεωργίτσα (γυμναστής) και Μαλλιαρίτση (προπονητής τερματοφυλάκων).

Για τις ακαδημίες και το αν θα δοθεί βάρος:
«Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι η εξέλιξη των ακαδημιών. Να γίνεται δουλειά με οργανόγραμμα, από ηλικίες 12 ετών. Ξέρουμε ότι αυτό ήταν πίσω στην χώρα μας, αλλά τα τελευταία χρόνια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια. Υπάρχει άφθονο ταλέντο στην Ελλάδα».


«Να πετύχει ωραία πράγματα ο ΠΑΟΚ»

Για τους προσωπικούς του στόχους: «Ως προπονητής πολλές φορές προσπαθώ να χαλιναγωγήσω τον εαυτό μου γιατί είμαι υπερβολικά φιλόδοξος. Νομίζω ότι χρησιμοποιώντας σωστά αυτόν τον ενθουσιασμό, σκέφτομαι έναν ΠΑΟΚ που μπορεί να πετύχει ωραία πράγματα. Δε θέλω να πω περισσότερα…».

Για το αν θέλει να δουλέψει σε ένα σχήμα με τεχνικό διευθυντή ή όχι:
«Δεν έχω πρόβλημα. Θέλω ανοιχτά μυαλά, με ανθρώπους με γνώση. Τους ρόλους μπορείς εύκολα να τους βάλεις, είτε υπάρχει τεχνικός διευθυντής είτε όχι».



Βρύζας για τεχνικό διευθυντή

«Πιθανόν μέχρι την επόμενη Δευτέρα να πάρει κάποιος αυτήν τη θέση. Συμφωνώ με τον Γιώργο. Οι ρόλοι είναι ξεκάθαροι. Σίγουρα η γνώμη του προπονητή είναι σημαντική και με την καλύτερη χημεία μπορείς να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα. Πιθανόν να είναι ο Γιώργος Γεωργιάδης ο τεχνικός διευθυντής. Υπάρχουν ακόμη υποχρεώσεις με την Εθνική Ελπίδων».


Ο Βρύζας για τις αδειοδοτήσεις

«Ασόβαρο θα είναι… Κατανοώ σε περιόδους κρίσεις να παίρνουμε τέτοιες αποφάσεις. Ομως εμείς πουλήσαμε παίκτες τον Γενάρη για να είμαστε μέσα σε σωστά πλαίσια».

Βρύζας για παραίτηση Κωνσταντινίδη:
«Θέλω να τον ευχαριστήσω για όσα έκανε. Απο δω και πέρα πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς αυτόν».

Βρύζας για Μπόλονι:
«Για μένα ήταν και είναι πολύ σημαντικός είναι ο τρόπος λειτουργίας και η οργάνωση, πιο σημαντικά από τις επιλογές των προσώπων. Με τον κ. Δώνη μειώνουμε το ρίσκο προς αυτήν την κατεύθυνση. Εχουμε ένα επιτελείο ανθρώπων που έχουν δουλέψει χρόνια μαζί και μπορούμε σημαντικά πράγματα».


Δώνης για όσα είπε ο Πάμπλο Γκαρσία ότι ο ΠΑΟΚ έφθανε πάντα στο... σχεδόν:
«Μακάρι την επόμενη χρονιά να μην είμαστε στο σχεδόν...»


Για το αν στα πλάνα υπάρχει το όνομα του Ιβάν Σαββίδη:
«Τα δύο πλάνα που λέω είναι για καθαρά αγωνιστικά πράγματα. Είδα αυτές τις μέρες πολλά παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Θέλω να υπάρχουν 2-3 παίκτες που θα μπορούν να μετακινηθούν μέσα στον αγώνα, ανάλογα με αυτό που θέλουμε σε κάθε παιχνίδι».

Επίσης ο Δώνης απάντησε ερώτηση αν θα αποκτήσει ο ΠΑΟΚ παίκτες, που συνεργάστηκαν στο παρελθόν με τον ίδιο απάντησε λακωνικά: «Δύσκολα...».
Για τον τίτλο που θέλουν όλοι στον ΠΑΟΚ: «Για τις μεγάλες ομάδες σημαντικό ρόλο παίζουν οι τίτλοι. Ετσι δείχνεις ότι μεγαλώνεις. Ο τίτλος του Κυπέλλου, όμως, δεν είναι ισάξιος του πρωταθλήματος. Πηγαίνεις μπροστά διεκδικώντας τους μεγάλους τίτλους».
Τέλος είπε ότι «δεν παίζει ρόλο τι ομάδα υποστήριζα μικρός. Ηρθα στον ΠΑΟΚ γιατί ταιριάζω στην φιλοσοφία που ήθελε η διοίκηση. Εμένα θα με κρίνετε για το έργο που θα παρουσιάσω κι όχι για την ομάδα που υποστήριζα μικρός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog