Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Τελικός κυπέλλου Ελλάδας 2011-2012: Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-1 (1-2 παράταση)

 
 
Ενα λεπτό πριν οι ομάδες οδηγηθούν στην διαδικασία των πέναλτι(119') ο Φουστέρ με κεφαλιά σκοράρει και δίνει στον Ολυμπιακό το 25ο κύπελλο στην ιστορία του. (εικόνες+βίντεο)

Έτσι έπαιξαν:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: 4-4-1-1
Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Δώνης «πονοκεφάλιαζε» για το αριστερό άκρο της άμυνας, καθώς ο Γιαννούλης είχε τεθεί νοκ-άουτ. Ο Έλληνας προπονητής προτίμησε τον Οικονόμου... ποντάροντας στο γεγονός πως γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι του Αμπντούν.
Ο Ιτάνζ υπερασπίστηκε την «κυανόλευκη» εστία, με τον Σκόνδρα να παίζει δεξιά στην άμυνα και τον Οικονόμου αριστερά. Φυτανίδης και Τομάς στα στόπερ. Δημούτσος και Ιγκλέσιας στον άξονα των χαφ, έχοντας αριστερά τον Επστάιν και δεξιά τον Μπρίτο. Ο Τάτος σε ελεύθερο ρόλο και μοναδική «αιχμή» του δόρατος ο Μήτρογλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 4-2-3-1

Χωρίς κάποια μεγάλη έκπληξη από τον Ερνέστο Βαλβέρδε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι του δεν άλλαξε το αγαπημένο του σύστημα(4-2-3-1), προτιμώντας τελικά τον Μακούν από τον Φουστέρ και τον Χολέβας αντί του Μαρκάνου.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Ρόι Κάρολ, αριστερό μπακ ο Χολέβας, δεξί ο Τοροσίδης και ο Μέλμπεργκ με τον Αβράαμ Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Μανιάτης και Ορμπάιθ τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Μακούν μπροστά τους. Αμπντούν δεξί «φτερό», αριστερό ο Τζιμπούρ και στη κορυφή της επίθεσης.

Πρώτο Ημίχρονο
Την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού είχε ο Ολυμπιακός, επιβεβαιώνοντας τη διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Οι ερυθρόλευκοι μάλιστα άρχισαν από το πρώτο δεκάλεπτο να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο τέρμα, με τον Ιτάνζ να μπλοκάρει το σουτ του Μιραλάς στο 3’ και να σταματά στο τετ α τετ τον Τζιμπούρ στο 7’. Στο 18’ μάλιστα οι παίχτες του Βαλβέρδε απείλησαν εκ νέου, αφού το σουτ του Μακούν από το ύψος της περιοχής, έπειτα από κακό διώξιμο των αμυντικών του Ατρομήτου, έφυγε άουτ.

Η ομάδα του Δώνη από την άλλη πλευρά, είχε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο 21ο λεπτό, όταν ο Μήτρογλου κράτησε τη μπάλα και έπαιξε το ένας εναντίον ενός με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε, έφυγε άουτ.
Στο 24πάντως, ο Ολυμπιακός έχασε τη μεγαλύτερή του ευκαιρία, ως εικόνα το σημείο, ώστε να ανοίξει το σκορ. Ο Σπάθας έδωσε σωστά πέναλτι σε ανατροπή του Μανιάτη από τον Φυτανίδη, αλλά ο Χολέμπας με μια κακή εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα άουτ από τα 11 βήματα, με το 0-0 να παραμένει.
Ό,τι δεν κατάφερε ο ακραίος αμυντικός των ερυθρολεύκων βέβαια, το πέτυχε στο 29’ ο Ράφικ Τζιμπούρ, ο οποίος με ένα ωραίο συρτό σουτ στην κίνηση, νίκησε τον Ιτάνζ κάνοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό.
Και μετά το γκολ, οι πρωταθλητές συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του ρυθμού, έχοντας μάλιστα άλλη μία καλή φάση με τον Τοροσίδη στο 36’, τη στιγμή που ο Ατρόμητος απείλησε για δεύτερη φορά ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Επστάιν έκανε τη σέντρα από αριστερά, ωστόσο η κεφαλιά του αφύλαχτου Μπρίτο, πέρασε έξω από τα δοκάρια του Κάρολ.

Δεύτερο Ημίχρονο
Αρκετά διαφορετικό ήταν το πρόσωπο που έδειξε ο Ολυμπιακός στην επανάληψη, με τους ποδοσφαιριστές του Βαλβέρδε, να δείχνουν σημάδια χαλάρωσης, δεδομένου πως είχαν το προβάδισμα στο σκορ και να δίνουν στον Ατρόμητο το δικαίωμα να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να ισορροπήσει την κατάσταση.
Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρους ανήκε στους ανεβασμένους Περιστεριώτες, με το σουτ του Σκόνδρα στο 49’ να φεύγει άουτ. Η απάντηση από την αντίπαλη πλευρά ήρθε στο 56’, με τον Μέλμπεργκ να στέλνει κι αυτός μόλις άουτ τη μπάλα, με κεφαλιά. Δύο λεπτά αργότερα βέβαια, ο Ατρόμητος απείλησε εκ νέου, με ένα σουτ του Επστάιν μέσα από την περιοχή, που δε βρήκε στόχο.

Ο Δώνης είδε στο 63’ τον Τάτο να μη μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα λόγω τραυματισμού κι έβαλε στη θέση του τον νεαρό Τάσο Καραμάνο. Ο Ατρόμητος όμως δεν πτοήθηκε από την απώλεια αυτή και στο 75’ έφτασε στην ισοφάριση, «τιμωρώντας» τον Ολυμπιακό για την κακή του εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Επστάιν γύρισε τη μπάλα από αριστερά, ο Ιγκλέσιας έκανε το σουτ στην κίνηση και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα μετά από κόντρα στον Χολέμπας! (1-1)


Παράταση

Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης μάλιστα, οι Πειραιώτες μερικές πολύ καλές στιγμές, για να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα. Στο 92’ ο Μιραλάς ήταν άστοχος στο τετ α τετ με τον Ιτάνζ, ενώ στο 96’ η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τον Ορμπάιθ, πέρασε ελάχιστα άουτ. Παράλληλα, σε δύο ακόμα καλές φάσεις πρωταγωνίστησε ο Φετφατζίδης, ο οποίος είχε ένα σουτ και ένα φάουλ που κατέληξαν άουτ, στο 99’ και στο 113’ αντίστοιχα.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ο ρυθμός δεν ήταν εξίσου καλός κι όσο περνούσε η ώρα, όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα οδηγούνταν στην παράταση. Ο Φουστέρ όμως είχε αντίθετη άποψη, αφού στο 119ο λεπτό, ο Τοροσίδης έβγαλε μια σέντρα ακριβείας από δεξιά και ο Φουστέρ με μια άψογη κεφαλιά, άφησε «άγαλμα» τον Ιτάνζ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2!
Με αυτόν τον τρόπο, ο Ολυμπιακός  μετά τη λήξη του τελικού διάρκειας 120 λεπτών, πανηγύρισε την κατάκτηση του φετινού κυπέλλου Ελλάδας.
Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Γ. Δώνης):
 Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τόμας, Φυτανίδης, Οικονόμου, Ιγκλέσιας (98′ Ζουέλα), Δημούτσος, Μπρίτο (77′ Σφακιανάκης), Επστάιν, Τάτος (63′ λ.τρ. Καραμάνος), Μήτρογλου.

Ολυμπιακός (Ε. Βαλβέρδε): 
Κάρολ, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μανιάτης (102′ Μοδέστο), Μακούν (83′ Φουστέρ), Αμπντούν (72′ Φετφατζίδης), Μιραλάς, Τζεμπούρ.


Το χαμένο πέναλτι του Χολέμπας:


  
 
    
 
    
 
    
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog