Aρκετοί ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δεν δέχθηκαν να υπογράψουν τον διακανονισμό των... ήδη διακανονισμένων χρεών που πρότεινε ο Ανδρέας Δημητρέλος κάτι που ξεκαθάρισαν με κάθε τρόπο!


 
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημητρέλος, πήγε στη σημερινή προπόνηση των «κιτρινόμαυρων» στα Σπάτα, έχοντας στα χέρια του νέα πρόταση επαναδιαπραγμάτευσης για τα ήδη διακανονισμένα χρέη προς τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος εδώ και περίπου ένα χρόνο και... έκλεισαν τη πόρτα σε αυτή τη νέα πρόταση!
Οι παίκτες της «Ένωσης» θεωρούν ότι η διοίκηση Δημητρέλου είναι μια συνέχεια της κατάστασης που προϋπήρχε, με τον Σταύρο Αδαμίδη στη προεδρία. Μια κατάσταση που την χαρακτηρίζουν στις μεταξύ τους συζητήσεις ως «λαίλαπα»! Μάλιστα αρκετοί ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να δεχθούν νέους διακανονισμούς και η στάση τους ήταν σκληρή έως και «επιθετική», δείχνοντας πως είναι απόλυτα συνυφασμένοι με την ιδέα ότι το... μαγαζί κλείνει και είναι έτοιμο να βαρέσει «κανόνι»!

Αξίζει να σημειωθεί πως οι προτάσεις που έχουν πάρει στα χέρια τους οι ποδοσφαιριστές της Ενωσης δεν προβλέπουν κανένα ποσό ως προκαταβολή (ως έναντι των χρημάτων που τους οφείλονται) ενώ εννοείται πως ανάμεσα στους «κιτρινόμαυρους» υπάρχουν παίκτες οι οποίοι θα απαντήσουν θετικά όπως ο Λεονάρντο για παράδειγμα που έλαβε πρόσφατα σημαντικό ποσό αλλά και της... παλιάς σειράς (και της νεότερης). Ωστόσο απαιτείται η υπογραφή όλων των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ για τον φάκελο που πρέπει να παραδώσει η ΠΑΕ στην UEFA. Ολοι πήραν τα έγγραφα σπίτια τους αλλά θεωρείται δύσκολο έως απίθανο να το υπογράψουν όλοι!
Έτσι, λοιπόν, φαίνεται πως οι περισσότεροι δεν δέχθηκαν να υπογράψουν το χαρτί με τη πρόταση και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό τα πράγματα γίνονται σχεδόν μη αναστρέψιμα για την ΑΕΚ αν μέχρι (και) αύριο το μεσημέρι (οπότε και πρέπει οι παίκτες της ΑΕΚ να απαντήσουν οριστικά) υπάρχουν έστω μία με δυο περιπτώσεις ποδοσφαιριστών (τη στιγμή που σήμερα οι περισσότεροι λένε όχι στην υπογραφή) που δεν θα αποδεχτούν την πρόταση Δημητρέλου.  ! Στις 23 του μήνα είναι προγραμματισμένη η απολογία στην ΟΥΕΦΑ και χωρίς αυτό το χαρτί μοιάζει απίθανο να μην πέσει βαρύς ο πέλεκυς της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Τι έλεγαν οι «κιτρινόμαυροι»

Στο διάλογο που είχαν τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος με τον Ανδρέα Δημητρέλο (διάρκειας 30 λεπτών) αρκετές φορές επισημάνθηκε προς τον πρόεδρο της ΑΕΚ ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να εμπιστευτούν ξανά οι ποδοσφαιριστές όσα τους υπόσχονται οι διοικούντες.
«Πρέπει να καταλάβετε κάποτε ότι αρκετοί από εμάς αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα. Πλέον τίθεται θέμα βιωσιμότητας για αρκετούς. Κι εσείς έρχεστε εδώ με λόγια και υποσχέσεις που έγιναν και στο παρελθόν από τον προηγούμενο και δεν τηρήθηκαν ποτέ», έλεγαν οι «κιτρινόμαυροι» και συμπλήρωναν με νόημα: «Πώς να πιστέψουμε ότι θα πάρουμε χρήματα όταν βλέπουμε ότι οι μέτοχοι δεν δίνουν ούτε ένα μικρό ποσό για να εξασφαλίσουν τη διεξαγωγή ενός αγώνα με την παρουσία του κόσμου. Ούτε για τα εισιτήρια δεν βρέθηκε λύση, ποιον να εμπιστευτούμε εμείς;».

Από την κουβέντα δεν έλειψαν οι αναφορές (με αφορμή το παράδειγμα του Λεονάρντο) σε πιθανότητα προσφυγών: «Ο μόνος ασφαλής δρόμος για να εξασφαλίσουμε τα χρήματά μας αποδείχτηκε από εδώ και από συμπαίκτη μας ότι είναι αυτός της προσφυγής. Αυτό έπρεπε να κάνουμε δηλαδή; Να προχωρήσουμε όλοι σε ομαδική προσφυγή γιατί διαφορετικά μας περνάτε για κορόιδα; Αν όμως κάνουμε προσφυγή θα πάρουμε σίγουρα τα λεφτά μας από τα χρήματα του τηλεοπτικού συμβολαίου, έτσι αποδείχτηκε».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δημητρέλος ξεκαθάρισε στους παίκτες της ΑΕΚ πως για την πρόταση που τους έγινε δεν είναι ενημερωμένοι οι μέτοχοι μια και προσπαθεί μέρες τώρα να επικοινωνήσει μαζί τους αλλά δεν το έχει καταφέρει! Γεγονός βέβαια που έκανε ακόμη πιο δύσπιστους τους «κιτρινόμαυρους» και με το δίκιο τους. Από την πλευρά του πάντως ο πρόεδρος της Ενωσης είπε την αλήθεια...

gazzetta