Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Προκριματικά Euro 2012: Ισραήλ-Ελλάδα 0-1(video)


 

Με γκολ του Νίνη η Εθνική ομάδα νίκησε με 1-0 το Ισραήλ στο Τελ Αβίβ και έκανε ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση στο Euro 2012. Εκπληκτική εμφάνιση από την ομάδα του Σάντος.


Η Εθνική μας ομάδα παρουσιάζοντας ένα εκπληκτικό πρόσωπο, επικράτησε με 1-0 του Ισραήλ στο Τελ Αβίβ με ένα πολύ όμορφο γκολ του Σωτήρη Νίνη και είναι αγκαλιά με την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012.


Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσιάστηκε όπως ακριβώς έπρεπε στο ματς και με το "τρίποντο" που πήρε παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου με 17 βαθμούς, έναντι 13 των Ισραηλινών.

Η Εθνική ομάδα ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, δημιούργησε ευκαιρίες για να πετύχει ένα τέρμα, ενώ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα η εστία του Μιχάλη Σηφάκη, καθώς οι δύο Παπαδόπουλοι και ο Ζαραδούκας ήταν πολύ καλοί στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Φερνάντο Σάντος παρά την πίεση των Ισραηλινών, συνέχισε στους ρυθμούς του πρώτου ημιχρόνου και όχι μόνο δεν απειλήθηκε. αλλά σημείωσε και ένα εκπληκτικό γκολ με τον Σωτήρη Νίνη και πήρε μια δικαιότατη νίκη που την κρατά στην πρώτη θέση του ομίλου και με το ένα πόδι στα τελικά του Euro.

Όσο για διακριθέντες, συνολικά όλη η ομάδα του Φερνάντο Σάντος (σ.σ. παραμένει αήττητος στον πάγκο της Εθνικής), έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση, σε όλες τις γραμμές του γηπέδου, μην αφήνοντας του Ισραηλινούς να απειλήσουν την εστία του Σηφάκη.

Το επόμενο ματς της Εθνικής μας ομάδας είναι την προσεχή Τρίτη (6/9) στην Ρίγα με αντίπαλο την Λετονία, από το οποίο θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Κατσουράνης και Τοροσίδης.

 

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Ελλάδα 17 (7 αγώνες)
2. Κροατία 13  (6 αγώνες)
3. Ισραήλ 13 (8 αγώνες)
4. Γεωργία 9 (7 αγώνες)
5. Λετονία 4 (6 αγώνες)
6. Μάλτα 0 (6 αγώνες)

Γήπεδο: "Μπλούμφιλντ"

Διαιτητής/Βοηθοί: Κρεγκ Αλεξάντερ Τόμσον (Σκωτία)/ Φράνσις Άντριους (Σκωτία), Άλασντερ Ρος (Σκωτία)

Ισραήλ (Λουίς Φερναντές): Αουάτ, Σπούνκιν, Μπεν Χαΐμ, Α. Κοέν (61' Νάτχο), Μπεναγιούν, Ρεφαέλοβ, Ζάχαβι (55' Χέμεντ), Καγιάλ, Σέχτερ (55' Ντάμαρ), Γκέρσον, Μπεν Χαρούς.

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Κ. Παπαδόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ζαραδούκας, Κατσουράνης, Καφές (42' λ.τρ. Μάκος), Καραγκούνης, Νίνης (77' Φετφατζίδης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (84' Μανιάτης).

Κίτρινες κάρτες: Ζάχαβι (6', Ισραήλ), Α. Κοέν (38', Ισραήλ), Καγιάλ (44', Ισραήλ), Μπεν Χαρούς (61', Ισραήλ), Νάτχο (75', Ισραήλ)- Καραγκούνης (6', Ελλάδα), Καφές (34', Ελλάδα), Κατσουράνης (54', Ελλάδα), Τοροσίδης (75', Ελλάδα), Σαλπιγγίδης (75', Ελλάδα), Μανιάτης (94', Ελλάδα)

Σκόρερ: Νίνης (60', Ελλάδα)


Τα πλάνα του Σάντος

Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με το γνωστό 4-3-3, με τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Τοροσίδη, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Ζαραδούκα στην άμυνα από δεξία προς τ' αριστερά.

Στην μεσαία γραμμή ο Κατσουράνης ήταν μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς και ακριβώς μπροστά του ήταν οι Καφές και Καραγκούνης. Στα άκρα της επιθεσης δεξία ξεκίνησε ο Νίνης, αριστερά ο Σαμαράς και στην κορυφή ο Σαλπιγγίδης.

Δεν απειλήθηκε η Εθνική στο πρώτο

Η Εθνική μας ομάδα στάθηκε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο. Είχε τις ευκαιρίες για κάποιο γκολ, ενώ δεν ένιωσε μεγάλη πίεση ο Σηφάκης.

Στο 24', ο Νίνης άλλαξε τη μπάλα με τον Τοροσίδη, ο τελευταίος έβγαλε ωραία σέντρα ο Σαλπιγγίδης έπιασε σουτ στην κίνηση, αλλά ο Αουάτ με ωραία εκτίναξη στη δεξιά του γωνία μάζεψε σταθερά τη μπάλα.

Οι άλλες δύο καλές φάσεις της Εθνικής, ήταν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Στο 45+3',  ο Νίνης έκλεψε τη μπάλα από τον Ζάχαβι, γύρισε στον Μάκο, αυτός έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά ο Αουάτ μπλόκαρε.

Στο 45'+4'ο Καραγκούνης ξεμαρκαρίστηκε έξω από την περιοχή των Ισραηλινών, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αουάτ.

Τους "χόρεψε" ο Νίνης

Στο δεύτερο ημίχρονο πάλι η Εθνική μας ήταν καλύτερη από το Ισραήλ και πέτυχε ένα απίστευτα όμορφο γκολ με τον Σωτήρη Νίνη.

Στο 53', από κόρνερ του Νίνη η μπάλα έφτασε στον Σαμαρά, αυτός έπιασε την κεφαλιά αλλά πάνω στη γραμμή απομάκρυναν οι αμυντικοί των γηπεδούχων.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, (57'), ο Μπεναγιούν πλαγιοκόπησε την Ελληνική άμυνα απο αριστερά, έβγαλε τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Χέμεντ πέρασε άουτ.

Στο 60', η Εθνική μας ομάδα έκανε τους Ισραηλινούς να σωπάσουν για τα καλά. Ο Μάκος έκλεψε την μπάλα από τον Καγιάλ στο κέντρο του γηπέδου, αυτή έφτασε στον Νίνη, ο οποίος έξω από την μεγάλη περιοχή "χόρεψε" πέντε αντιπάλους του και με δυνατό συρτό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Αουάτε για να κάνει το 0-1 για την Ελλάδα.

Από εκείνο το σημείο και μετά το Ισραήλ πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά οι παίκτες του Φερναντο Σάντος άντεξαν.

Στο 80'από σέντρα του Μπεναγιούν ο Χέμεντ έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα (82') ο Ραφαέλοβ βρέθηκε αμαρκάριστος στην ελληνική περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 83', ο Χέμεντ μέσα στην Ελληνική περιοχή βρέθηκε αμαρκάριστος από πάσα του Μπεναγιούν, αλλά ο Τοροσίδης με προβολή έδιωξε σε κόρνερ.

Η τελευταία καλή φάση του αγώνα ήταν για την Εθνική μας, στο 86', όταν από τακουνάκι του Φετφατζίδη ο Σαμαράς βρέθηκε μέσα στην περιοχή των Ισραηλινών, αλλά το σουτ που έπιασε πέρασε άουτ.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, δεν άλλαξε κάτι και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη με 1-0 επί του Ισραήλ και κρατήθηκε στην πρώτη θέση του 6ου προκριματικού ομίλου.



2 σχόλια:

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog