Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Χάνει πρόκριση, κερδίζει εντυπώσεις




Ο Ολυμπιακός πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό με την Άρσεναλ, αγωνιστικά κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά έφυγε χωρίς βαθμό από το Λονδίνο. Το gazzetta.gr αναλύει αν ήταν επιτυχία ή αποτυχία.


 
Οι πρωταθλητές Ελλάδας πραγματοποίησαν ίσως την καλύτερη εκτός έδρας εμφάνισή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ το βράδυ της Τετάρτης στο «Εμιρέιτς». Αν και βρέθηκαν μόλις στο 20΄ πίσω στο σκορ με 2-0 κατάφεραν να αντιδράσουν πολύ γρήγορα και να μειώσουν με το γκολ του Ντιέγκο Φουστέρ.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης ανακούφισε τους παίκτες της Άρσεναλ αφού ο Ολυμπιακός πίεζε για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης και να πάρει τον βαθμό μέσα στο Λονδίνο. Ας δούμε όμως αναλυτικότερα αν η χθεσινή βραδιά μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη ή αποτυχημένη για τους «ερυθρόλευκους». Ξεκινάμε πρώτα με τα αρνητικά.

-Ο Ολυμπιακός γνώρισε τη δεύτερη σερί ήττα του σε ισάριθμες αγωνιστικές στη διοργάνωση και έμεινε στους μηδέν βαθμούς στον όμιλό του. Αυτό σημαίνει ότι η προσπάθεια για την κατάκτηση μία εκ των δύο πρώτων θέσεων στον όμιλο που οδηγεί στην επόμενη φάση είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολη. Μαρσέιγ και Άρσεναλ έχουν ξεφύγει στη βαθμολογία και είναι τα φαβορί για την πρόκριση στους «16». Οι πρωταθλητές Ελλάδας παίζουν την επόμενη αγωνιστική στην έδρα τους με τη Ντόρτμουντ η οποία βρίσκεται περίπου στην ίδια θέση μιας και έχει έναν βαθμό. Η νίκη είναι αναγκαία για τους «ερυθρόλευκους» προκειμένου να διατηρήσουν τις λιγοστές ελπίδες τους και από εκεί πέρα να κάνουν την υπέρβαση στα δύο εκτός έδρας ματς που ακολουθούν με Ντόρτμουντ και Μαρσέιγ. Όπως έχει διαμορφωθεί πάντως, η κατάσταση στον όμιλο, ο Ολυμπιακός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και ο πιο εφικτός στόχος είναι η τρίτη θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ.

-Αν ο Ολυμπιακός είχε πάρει θετικό αποτέλεσμα μέσα στο Λονδίνο, μεγάλο μερίδιο της αποτυχίας θα πιστωνόταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ωστόσο, από τη στιγμή που τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά ο Βάσκος τεχνικός δεν θα μπορούσε να μην κριθεί για κάποιες επιλογές του που αποδείχθηκαν αποτυχημένες. Μία από αυτές ήταν η απόφαση του να ξεκινήσει τον Ιβάν Μαρκάνο στο κέντρο της άμυνας και να κρατήσει στον πάγκο τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ο Ολυμπιακός πλήρωσε την έμπνευση του προπονητή του καθώς ο Ισπανός αμυντικός ταλαιπωρήθηκε πολύ από τους επιθετικούς της Άρσεναλ και έχει μερίδιο ευθύνης και στα δύο γκολ. Στο πρώτο δεν καταφέρνει να καθαρίσει τη φάση πριν ο Τσάμπερλεν γίνει αποδέκτης της μπάλας και στο δεύτερο χάνει εύκολα την κόντρα από τον Αντρέ Σάντος. Ίσως τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί καλύτερα στο κέντρο της άμυνας με την παρουσία του έμπειρου Αβραάμ, ο οποίος έχει «δέσει» με τον Όλαφ Μέλμπεργκ.

-Στα αρνητικά της χθεσινής ήττας ήταν σίγουρα η αντίδραση του Κέβιν Μιραλάς κατά την διάρκεια της αντικατάστασής του. Ο Βέλγος επιθετικός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο αν και αγωνίστηκε πότε στα αριστερά και πότε στα δεξιά και όχι σέντερ φορ, όπως τον έχουμε συνηθίσει το τελευταίο διάστημα. Ο άσος των «ερυθρολεύκων» ταλαιπώρησε αρκετά τους αμυντικούς της Άρσεναλ και ίσως αν είχε μείνει μέσα στο ματς θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά μιας και ο Τζαμέλ Αμπντούν που πήρε τη θέση του δεν κατάφερε να βοηθήσει επιθετικά. Παρόλα αυτά η δυσαρέσκεια του Βέλγου όταν αντικαταστάθηκε χάλασε το κλίμα την ώρα που ο Ολυμπιακός πίεζε για να φέρει το ματς στα ίσα.

Ας δούμε όμως και τα θετικά της εμφάνισης του Ολυμπιακού στο «Εμιρέιτς» τα οποία μπορούν να αποτελέσουν οδηγό για τη συνέχεια των «ερυθρολεύκων» τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη.

-Ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς με 15 τελικές προσπάθειες έναντι 10 της Άρσεναλ. Αν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πιο αποτελεσματικοί και ίσως πιο τυχεροί τα πράγματα θα εξελίσσονταν διαφορετικά. Διότι δεν είναι και ότι πιο σύνηθες για μια ομάδα να τελειώνει τον αγώνα με περισσότερες ευκαιρίες μέσα στο Λονδίνο απέναντι στην Άρσεναλ.

-Ένα ακόμα θετικό στοιχείο που έδειξαν οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν ο τρόπος που διαχειρίστηκαν την κατάσταση όταν βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 στα πρώτα είκοσι λεπτά. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν παράτησαν το παιχνίδι και μάλιστα κατάφεραν να μειώσουν νωρίς με αποτέλεσμα να έχουν σύμμαχο το χρόνο για την ολική ανατροπή. Τη δύσκολη στιγμή οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έδειξαν χαρακτήρα και δεν παρασύρθηκαν ούτε από τον ρυθμό των «κανονιέρηδων», αλλά ούτε και από την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι της Άρσεναλ μέσα στο «Εμιρέιτς».


Το ταμείο

Όλα αυτά να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν έγινε καμία επιτυχία αφού ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε πόντους απέναντι στην ελλιπή και ντεφορμέ Αρσεναλ. Οι «ερυθρόλευκοι» βάσει της απόδοσής τους αλλά και της εικόνας των «κανονιέρηδων» είχαν μοναδική ευκαιρία να πετύχουν κάτι καλό μέσα στο Λονδίνο και από εκεί και πέρα να βλέπουν με άλλο μάτι την υπόθεση πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Πλέον η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι εξαιρετικά δύσκολη για τους πρωταθλητές Ελλάδας που μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν τους στόχους τους και να ρίξουν το βάρος τους στην τρίτη θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Ωστόσο, αν πρέπει να κρατήσει κάτι ο Ολυμπιακός από την ήττα στο «Εμιρέιτς» είναι ότι με την εμφάνισή του κατάφερε να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί και να δείξει σημάδια ζωής και αισιοδοξίας εν όψει της συνέχειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog