Διαβάστε τους όρους του συμφωνητικού που έχει συνταχθεί για τη συνεργασία της ΠΑΕ ΑΕΚ με την εταιρία Petit Chateau, όπου μεταξύ άλλων η Ένωση ζητάει 2,5 εκατ. ευρώ σε τρεις μέρες.


 
Στο συμφωνητικό μεταξύ της ΑΕΚ και της ιταλικής εταιρίας ρωσικών κεφαλαίων, δανείστρια εταιρία αναφέρεται η Petit Chateau και εκπρόσωπός της ο Έρα Τζουσέπε Σιμόνε. Στους όρους του συμφωνητικού, σύμφωνα με την εφημερίδα Εξέδρα, η ΑΕΚ προσδοκά καταβολή 2,5 εκατ. ευρώ (και όχι 2 εκατ. ευρώ) εντός τριών εργάσιμων ημερών σε λογαριασμό ελληνικής τράπεζας, από την ημερομηνία υπογραφής του ιδιωτικού συμφωνητικού.

Δεύτερον, αναφέρεται η σύγκληση γενικής συνέλευσης των μετόχων εντός ενός μηνός, όπου θα επικυρωθεί η καταβολή 10 εκατ. ευρώ (2,5 + 7,5) και η εταιρία θα καταστεί νέος μέτοχος με ποσοστό 35%.

Τρίτον, αν σε διάστημα 15 ημερών δεν έχουν κατατεθεί συνολικά 10 εκατ. ευρώ, τότε το αρχικό ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ δεν θα επιστραφεί στην Petit Chateau, αλλά θα πιστωθεί υπέρ της εταιρίας ως νέος μέτοχος με ποσοστό 9% για μελλοντική ΑΜΚ στην επόμενη γενική συνέλευση, μέχρι τις 15 Μαρτίου του 2012.

Και τέλος, αν για οποιονδήποτε λόγο δεν συγκληθεί γενική συνέλευση και η ΑΜΚ δεν πραγματοποιηθεί μέσα σε διάστημα 45 ημερών, το αρχικό ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ θα επιστραφεί στην Petit Chateau με τους ανάλογους τόκους υπερημερίας.

gazzetta.gr