Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Προκριματικά Europa League: ΠΑΟΚ-Βαλερένγκα 3-0 (video)



Με γκολ των Βιεϊρίνια, Αθανασιάδη και Φωτάκη ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τις νίκες του επί της Βαλερένγκα (3-0) και κατέκτησε πανηγυρικά την πρόκριση στα play off του Europa League.


Εικόνα του αγώνα

Με το ισχυρό πλεονέκτημα του 2-0 στο Όσλο, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν υποχρεωμένος να επιτεθεί. Παραχώρησε την κατοχή της μπάλας και άφησε τη Βαλερένγκα να προσπαθεί αλλά να μην μπορεί να απειλήσει τον εξαιρετικό Κρέσιτς. Όσο μάλιστα περνούσε η ώρα τόσο οι φιλοξενούμενοι έχαναν σε αυτοπεποίθηση, μια και όχι μόνο δεν πέτυχαν νωρίς κάποιο γκολ, αλλά ούτε υποψία ευκαιρίας δημιούργησαν.


Για την ελληνική ομάδα έφτανε η ατομική ενέργεια του Βιεϊρίνια στο 44' προκειμένου να πάρει προβάδισμα και να ξεδιαλύνει οριστικά την κατάσταση. Παρότι μετά το γκολ του δραστήριου Πορτογάλου ο Δικέφαλος είχε κλειδώσει μια και καλή την πρόκριση, οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι για χάρη του κόσμου δεν έμειναν εκεί. Χωρίς να αλλάξει τακτική, ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τα πολλά και ευδιάκριτα κενά στην αντίπαλη άμυνα, σκοράροντας δις στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου. Πρώτα με τον ταχύ σε σκέψη και εκτέλεση Αθανασιάδη και έπειτα με τον Φωτάκη στο 58' μετά το χαμένο τετ α τετ του Αθανασιάδη.


 
Φυσιολογικό ήταν στο τελευταίο μισάωρο ο ανέτοιμος ακόμη ΠΑΟΚ να ρίξει τους τόνους και να κάνει σχετική συντήρηση δυνάμεων. Ο Μπόλονι ξεκούρασε Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Γκαρσία και ο ρυθμός έπεσε αναμενόμενα, παρά τις προσπάθειες των υπολοίπων για ένα τέταρτο γκολ. Η Βαλερένγκα πάλι απείλησε μόνο με τα μακρινά σουτ του Φελά. Μέχρι εκεί...

Κλειδί του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ δεν άφησε τη Βαλερένγκα να πιστέψει στην ανατροπή. Ήταν συμπαγής αμυντικά και από τη στιγμή που κράτησε εύκολα το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο έγινε το απόλυτο αφεντικό του ματς.


MVP

Στο πρόσωπο του Στέφανου Αθανασιάδη ο ΠΑΟΚ βρίσκει έναν κλασικό φορ περιοχής, ο οποίος με τη στήριξη των πλάγιων μπορεί να εξελιχθεί σε δύναμη πυρός. Του λείπει η μυική δύναμη, αλλά αναπληρώνει την εν λόγω έλλειψη με ταχύτητα στην σκέψη και καλή εκτέλεση.


Αδύναμος κρίκος

Τα στόπερ της Βαλερένγκα πέρασαν ένα δύσκολο βράδυ, καθώς η ταχύτητα των επιθετικογενών παικτών του ΠΑΟΚ τους δημιούργησε πολλά προβλήματα. 


Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Αρίας, Γκαρσία (79' Κοντρέρας), Ίβιτς (61' Γεωργιάδης), Φωτάκης, Βιεϊρίνια (69' Ρομπέρ), Αθανασιάδης


Βαλερένγκα: Χίρσφελντ, Νόρτνβικ (46' Λιγκ), Μούρι, ντος Σάντος, Μπέρε, Όγκουντε (60' Χέσταντ), Κονέ, Φελά, Στράντμπεργκ, Ζάιτς (73' Νίλσεν), Σινγκ



Κίτρινες
: Φελά 

www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog