Ο Φερέιρα δεν σταμάτησε λεπτό να δίνει οδηγίες. Τι ζητούσε, ποιοι ήταν οι νικητές στα μίνι διπλά και γιατί ξεχώρισε ο Λέτο. Η γκολάρα του Κατσουράνη.
Το πρωί, ο Παναθηναϊκός έκανε... πρεμιέρα για φέτος στο Κίτσμπουελ. Στις 9.3ο το πρωί, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ξεκίνησε να χτίζει το νέο «τριφύλλι». 
Ο Πορτογάλος τεχνικός, ξέρει καλά τι αρέσει στους ποδοσφαιριστές και τι προστάζει το μοντέρνο ποδόσφαιρο. Οπότε, το πρόγραμμα είχε πολύ μπάλα και οι ασκήσεις φυσικής κατάστασης συνδυάζονταν με ενναλαγές της μπάλας.
Ο «φωνακλάς» Ζοσέ Γκόμες
Σημαντικό ρόλο στις προπονήσεις του Φερέιρα έχει ο βοηθός του, Ζοσέ Γκόμες. Ειδικά στις πρώτες ασκήσεις δεν άφησε κανέναν σε ησηχία, ζητώντας συνεχώς  τα πάντα να γίνονται στην εντελεία. Από το απαιτητικό... μάτι του δεν γλίτωσε ο πιτσιρικάς Φουρλάνος από τον οποίο ζητούσε περισσότερη ένταση ενώ κάποια στιγμή σταμάτησε ένα από τα μίνι διπλά για να εξηγήσει σε έντονο ύφος από τον Κατσουράνη, τι ακριβώς ζητούσε από αυτόν.
Τα «θέλω» του Φερέιρα
Από κει και πέρα, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν πανταχού παρών. Βρισκόταν στο μισό γήπεδο και όταν οι ομάδες πήγαιναν στο δικό του κομμάτι, δεν σταμάτησε λεπτό να διδάσκει τι ακριβώς θέλει από τους παίκτες του. Λέξεις όπως «keep», δηλαδή κράτα και «open», δηλαδή άνοιξε ήταν μονίμως στο στόμα του 65χρονου τεχνικού.
Ο Πορτογάλος ζητούσε η μπάλα να κυκλοφορεί σωστά, κανείς να μην την «πουλάει» ακόμη και όταν είναι κλεισμένος από δύο και τρεις αντιπάλους. Παράλληλα, ζητούσε πίεση ψηλά αλλά και να «ανοίγει» η μπάλα στα άκρα με σωστό τρόπο. Μάλιστα, σε κάποια στιγμή είπε πέντε φορές στον Δημούτσο να κάνει την πάσα που έπρεπε στα αριστερά, επιμένοντας πολύ στη σωστή ανάπτυξη του παιχνιδιού.
Μεγάλες «μάχες» στα διπλά
Μετά το ζέσταμα και για περίπου 45 λεπτά, ο Φερέιρα χώρισε τέσσερις ομάδες και αυτές μεταξύ τους έπαιζαν εναλλάξ διπλό στο μισό γήπεδο. Δεν έλειψαν οι δυνατές μονομαχίες ενώ τα μεγάλα ντέρμπι έγιναν ανάμεσα στους παίκτες με τα πορτοκαλί και τα κίτρινα. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις ομάδες αλλά και τα αποτελέσματα στα μίνι διπλά.
Πορτοκαλί ομάδα: Κλέιτον, Σπυρόπουλος, Καραγκούνης, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Βύντρα
Κίτρινη ομάδα: Λέτο, Κατσουράνης, Χριστοδουλόπουλος, Σιμάο, Νίνης, Ταμπάκης
Μπλέ ομάδα: Σαριέγκι, Σεϊταρίδης, Δημούτσος, Φουρλάνος, Ιωαννίδης, Πλεσί
Άσπρη ομάδα: Μουν, Μαρίνος, Λεοντίου, Πετρόπουλος, Μπίαρσμιρ, Τριανταφυλλόπουλος
Κοτσόλης, Καρνέζης, Τζόρβας αρχικά δούλευαν στο δεύτερο βοηθητικό με τον Βασίλη Αλεξούδη και στη συνέχεια συμμετείχαν στα διπλά.
Τα αποτελέσματα
Κίτρινοι-Πορτοκαλοί 0-0
Άσπροι-Μπλε 0-0
Κίτρινοι-Άσπροι 1-2(Λάζαρος-Λεοντίου, Πετρόπουλος)
Πορτοκαλοί-Μπλε 1-1 (Ιωαννίδης, Κλέιτον)
Κίτρινοι-Μπλε 1-1(Κατσουράνης, Δημούτσος)
Άσπροι- Πορτοκαλοί 1-0(Καραγκούνης)
Κίτρινοι-Άσπροι 3-1 (2 Λέτο, Νίνης- Μαρίνος)
Κίτρινοι-Πορτοκαλοί 1-2(Κατσουράνης-Καντέ, Σπυρόπουλος)
Άσπροι-Μπλε 0-0
Άσπροι Πορτοκαλοί 1-0(Μουν)
Κίτρινοι-Μπλε 0-1 ( Σαριέγκι)
Κίτρινοι-Άσπροι 3-0(2 Πετρόπουλος, Μαρίνος)
Μπλε-Πορτοκαλοί 1-0(Φουρλάνος)
Τα... κολλούσε ο Λέτο
Αν θα μπορούσαμε να σταθούμε σε πρόσωπα, τότε ο Σεμπάστιαν Λέτο θα ήταν ένα από αυτά. Ο Αργεντινός πέτυχε τρία... συστημένα με μακρινά σουτ και έδειξε σε μεγάλα κέφια. Γκολάρα και από τον Κώστα Κατσουράνη με τρομερή περιστροφή γύρω από τον άξονα του(υπάρχει σχετικό βίντεο)
Από κει και πέρα, καλά στοιχεία από τον πιτσιρικά πορτιέρο Ταμπάκη που «έβγαλε» κάποιες πολύ δύσκολες φάσεις αλλά και τον έτερο νεαρό, Σπύρο Φουρλάνο.