Δυο χρόνια μετά, ο Τζιμπρίλ Σισέ έζησε ξανά σκηνές... τρέλας κατά την άφιξή του, αυτή τη φορά από 1.000 Λατσιάλι!




Ο τελευταίος μεγάλος σταρ του ελληνικού ποδοσφαίρου αποχαιρέτισε τη χώρα μας και το Gazzetta.gr πιστό στο καθήκον έχει μία ακόμα αποκλειστικότητα! Όλα τα video από την άφιξη του Γάλλου στην Ιταλία και τον πανζουρλισμό που ακολούθησε, αλλά και διαρκή ενημέρωση για το τι συμβαίνει αυτή την ώρα στην Αιώνια Πόλη που ζει σε ρυθμό... Σισέ!

Οι ιατρικές εξετάσεις...
Λίγο μετά τις 12.30 ο Τζιμπρίλ Σισέ έφτασε στο ιατρικό κέντρο, που βρίσκεται μια ώρα και δέκα λεπτά μακριά από το αεροδρόμιο, για να υποβληθεί στις ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν περίπου δύο ώρες. Η κίνηση στην αιώνια πόλη ήταν αφόρητη και ακόμα και έξω από τα ιατρεία περίμεναν τον Γάλλο, φίλοι της Λάτσιο (περίπου 35) με κασκόλ και φώναζαν συνθήματα.

Ειδική εκπομπή για την άφιξη του
Ολοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της Ρώμης είχαν πρώτο θέμα την άφιξη του Σισέ στην ιταλική πρωτεύουσα, ενώ στήθηκε και ειδική εκπομπή για την παρουσία του στο αεροδρόμιο (κάτι σαν LIVE).

Παρουσίαση ως την Πέμπτη
Ο Γάλλος φορ αναμένεται μέχρι την Πέμπτη να έχει παρουσιαστεί από τη Λάτσιο. Η παρουσίαση του Σισέ θα γίνει σε ένα μέρος λίγο έξω από τη Βενετία.

Έφτασε στη Ρώμη ο Τζιμπρίλ
Στις 10.45 το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Φιουμιτσίνο» και ο Τζιμπρίλ Σισέ έζησε ένα μικρό deja vu. Μπορεί οι οπαδοί της Λάτσιο να μην ήταν όσοι και του Παναθηναϊκού προ διετίας, αλλά και πάλι η έκπληξη του Γάλλου ήταν το ίδιο μεγάλη, αντικρίζοντας περίπου χίλιους οπαδούς της ιταλικής ομάδας σε... έξαλλη κατάσταση. Κυριολεκτικά είναι δύσκολο να περιγραφεί τι συνέβη όταν βγήκε από την αίθουσα αναμονής.

Οι οπαδοί της Λάτσιο κόντεψαν να γκρεμίσουν το αεροδρόμιο και οι σκηνές λατρείας που εκτιλύχθηκαν υπενθύμισαν ότι... αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα, όπως ενδεχομένως υποστηρίζουν κάποιοι υποτιμητικά. Το ποδόσφαιρο είναι το... όπιο των λαών και η υπενθύμιση ήταν εκκωφαντική εδώ στη Ρώμη, από τους Λατσιάλι που περίμεναν καρτερικά τον Γάλλο φορ και τον έβγαλαν χιλιάδες φωτογραφίες, ενώ μερικοί τυχεροί τον αγκάλιασαν κιόλας.

Φωτό με ανάπηρο παιδάκι
Ο τριαντάχρονος άσος ήταν χαρούμενος και χαμογελούσε συνεχώς, ενώ όταν τον πλησίασε ένα ανάπηρο παιδάκι, φωτογραφήθηκε μαζί του και του χάιδεψε το κεφάλι, με το παιδάκι να του λέει πως είναι φαινόμενο. Ο Τζιμπρίλ Σισέ πήρε και κασκόλ της Λάτσιο από τους φίλους της, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, νέας του ομάδας.

«Γ... τον Τότι»
Ο πρώτος σκόρερ της περσινής Σούπερ Λιγκ έχει γίνει ήδη σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων της Λάτσιο, καθώς μετά το σύνθημα με την Ιλάρι Μπλάζι (σύζυγο του Φραντσέσκο Τότι), οι λατσιάλι τού φώναζαν στο αεροδρόμιο να γαμ... τον Τότι και τη Ρόμα.  Το αεροδρόμιο της Ρώμης σείστηκε με το σύνθημα: «Οεοεοε Σισέ - Σισέ».

Αποκλεισμός στο αεροδρόμιο
Όπως είναι λογικό, στο Φιουμιτσίνο δεν ήταν μόνο φίλαθλοι, αλλά δεκάδες τηλεοπτικές κάμερες και δημοσιογράφοι που περίμεναν την άφιξη του Γάλλου. Ο Σισέ μέχρι και τις 11.20 δεν είχε αποχωρήσει από το αεροδρόμιο, αφού δεν υπήρχε τρόπος να βγει λόγω του συνωστισμού και της αποθέωσης των Ρωμαίων.
\
Ξύλο με την αστυνομία για Τζιμπρίλ
Τελικά, λίγο πριν από τις 11.30 (ώρα Ελλάδος πάντα) βρέθηκε τρόπος ώστε ο Σισέ να αποχωρήσει από το αεροδρόμιο. Η αστυνομία έκανε διάδρομο-ασπίδα για να περάσει ανάμεσα από τους οπαδούς ο Γάλλος και την ώρα που έκανε τα βήματά του προς την έξοδο, οι λατσιάλι έκαναν ντου για να τον ακουμπήσουν και πλακώθηκαν με την αστυνομία. Ο Τζιμπρίλ τρελάθηκε από την αγάπη των φιλάθλων που τον ακολούθησαν και εκτός αεροδρομίου. Με το που επιβιβάστηκε στο αμάξι για να πάει για τις ιατρικές εξετάσεις, έπεσαν στο αυτοκίνητο πάρα πολλοί φίλοι της Λάτσιο και το... χτυπούσαν μανιωδώς σε ένδειξη αγάπης. Αρκετοί μάλιστα σκαρφάλωσαν και στο καπό του αυτοκινήτου, αλλά και στο παρμπρίζ!

Αναστάτωσε και το «Βενιζέλος»!
Να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά: Ο τριαντάχρονος επιθετικός στις 7:55 το πρωί έκανε την εμφάνισή του στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» μαζί με τον μάνατζέρ του Παύλο Τοπίδη, με τη γνωστή trendy εμφάνισή του. Δεν θέλησε να μιλήσει, αλλά χαμογέλασε στους δημοσιογράφους.
Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού με το που πάτησε το πόδι του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το έκανε άνω κάτω! Όλοι όσοι είδαν τον Σισέ έσπευσαν δίπλα του για να βγάλουν φωτογραφία ή να του πάρουν αυτόγραφο. Πολλοί επιβάτες άργησαν να επιβιβαστούν στις πτήσεις τους επειδή έτρεξαν (στην κυριολεξία) να δουν από κοντά τον Γάλλο σουπερστάρ. Δεν πίστευαν στα μάτια τους, αντικρίζοντας πρωί πρωί τον Σισέ στο αεροδρόμιο με μια βαλίτσα στο χέρι.

Καλή τύχη και επιστροφή
Αρκετοί φίλοι του «τριφυλλιού» τού ζήτησαν να επιστρέψει κάποια στιγμή στον ελληνικό σύλλογο, ενώ όλος ο κόσμος τού ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα σελίδα που ανοίγει στην καριέρα του στο Καμπιονάτο.
Τα φλας άστραψαν στην κυριολεξία στο αεροδρόμιο, καθώς ήταν δεκάδες οι φωτογραφίες που έβγαλε ο κόσμος που πέταγε, ο καθένας για τον δικό του προορισμό. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που άργησε στον έλεγχο.

Ο Σισέ ήταν πολύ χαλαρός και ντυμένος μέσα στην ιταλική μόδα (φορώντας βερμούδα και από πάνω σακάκι), ενώ ατραξιόν του ήταν τα τρομερά γυαλιά που φορούσε. Ο πρώην αρχηγός των «πρασίνων» ταξιδεύει μόνος του για τη Ρώμη και έχει πάρει μαζί του λίγα πράγματα. Συγκεκριμένα μία βαλίτσα και ένα λάπτοπ.

Χαμός και μέσα στο αεροπλάνο
Το gazzetta.gr είναι στο ίδιο αεροπλάνο με τον τριαντάχρονο στράικερ που κάθεται στη δεύτερη σειρά και γίνεται αντιληπτός από όλους, καθώς όποιος μπαίνει μέσα στο αεροπλάνο της Αegean τον βλέπει στα δεξιά. Ο πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λιγκ έκατσε στη θέση του στις 08.20!
Ο Τζιμπρίλ Σισέ μετά το αεροδρόμιο προκάλεσε μια... αναστάτωση και το αεροπλάνο, αφού όλοι ήθελαν να τον χαιρετίσουν και να βγάλουν φωτογραφία μαζί του. Το ίδιο έκαναν μέλη του πληρώματος και οι αεροσυνοδοί αλλά και ο... πιλότος που άφησε το κόπκιτ για να του δώσει το χέρι του! Μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο στην Ελλάδα, ο Τζιμπρίλ Σισέ ρούφηξε γουλιά γουλιά την αγάπη και το πάθος όλων των φιλάθλων...