Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Κωνσταντινίδης: "Θεωρήσαμε ότι ο Μπόλονι μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα, γι' αυτό τον επιλέξαμε"

 

Αναλυτικά όσα είπε:

Ποια θα είναι η φιλοσοφία του ποδοσφαιρικού τμήματος τη νέα σεζόν;

«Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τις ακαδημίες, διότι εκεί είναι το μέλλον. Από εκεί και πέρα, θέλουμε πιο νέα ομάδα, που θα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο».


Ποιο είναι το επίπεδο της συνεργασίας σας με τον Ζήση Βρύζα;

«Οι ρόλοι θα ξεκαθαρίσουν μέσα στην εβδομάδα και αυτό θα γίνει στις συζητήσεις του προέδρου και του Ζήση. Αυτή τη συνεργασία με τον Βρύζα, πάντως, εγώ την επιζητώ τρεις μήνες. Ήμουν από τους πρώτους που έκαναν επαφές. Από τον Απρίλιο έχουμε κάνει τις επαφές με τον Ζήση».

Για το θέμα του Βιτόλο:

«Έπειτα από τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ ο Βιτόλο μου είπε ότι θέλει να φύγει. Δεν είναι μόνο οικονομικοί οι λόγοι. Κανείς δεν έβγαλε τίποτα προς τα έξω για να μη δημιουργηθεί θέμα. Μου είπε ότι όταν παίρνει μια απόφαση, δύσκολα την αλλάζει. Του απάντησα ότι θα δούμε το καλοκαίρι τι θα γίνει. Είναι μια πραγματικότητα ότι τα χρήματα που έχει λαμβάνειν είναι πολλά».

Αυτό το κενό πώς θα καλυφθεί;

«Για εμένα δεν υπάρχει αναντικατάστατος παίκτης. Σίγουρα κάποιοι είναι πολύτιμοι, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεθεί ο τρόπος για να αντικατασταθεί ένας ποδοσφαιριστής».

Για τον Βιτόλο οι υποψήφιοι επενδυτές κατέθεσαν κάποια χρήματα…

«Είναι θετικό κάποιοι άνθρωποι να θέλουν να δώσουν χρήματα. Καλό, όμως, είναι αυτά τα χρήματα να τα διαχειριστεί η ΠΑΕ. Εγώ δεν θα δεχόμουν να πληρωθεί ένας παίκτης και όλοι οι άλλοι να είναι απλήρωτοι».

Γιατί δεν έγινε προσπάθεια να πουληθεί ο Βιτόλο; Δεν είναι νωρίς να πείτε ότι δεν μπορούμε να τον πουλήσουμε;

«Έγινε μεγάλη προσπάθεια, αλλά δεν βρέθηκε προσφορά. Από εκεί και πέρα, υπάρχει και ο παίκτης με τα θέλω του. Θυμηθείτε αυτό που έγινε με τον Σορλέν πέρυσι. Αν δεις ότι κάποιος κινείται πονηρά, δεν θα τον αφήσεις να φύγει».

Αν ο Βιτόλο πάει στον Παναθηναϊκό, δεν θα ενοχληθείτε;

«Το καλύτερο είναι να πάει στο εξωτερικό. Αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις είσαι έτοιμος να δεχθείς το κάθε ενδεχόμενο».

Δεν είναι οξύμωρο ότι φεύγει ελεύθερος ένας ενδεκαδάτος ποδοσφαιριστής;

«Κάποια στιγμή θα πρέπει να κοιτάξουμε ότι το μπάτζετ πρέπει να είναι συγκεκριμένο. Υπάρχει πλέον η αδειοδότηση. Το σκεπτικό "έλα, μωρέ, θα δούμε του χρόνου" δεν υπάρχει. Πρέπει να λειτουργούμε βάσει εσόδων και εξόδων».

Με τον Σαλπιγγίδη τι θα γίνει;

«Αύριο θα σας πω οριστικά. Σε πρώτη φάση είμαστε χαρούμενοι που θέλει να μείνει. Θα κάνουμε συζήτηση για να χαμηλώσουμε τις οικονομικές αποδοχές του».

Τι ακριβώς έγινε στην υπόθεση Τσιρίλο;

«Ο Μπρούνο έκανε καλή σεζόν πέρυσι. Είναι παιδί με εμπειρίες και θέλαμε να μείνει. Σε πρώτη φάση δεν καταφέραμε να έρθουμε κοντά. Αυτό σε οικονομικό επίπεδο έγινε ένα μήνα μετά. Όλα τα άλλα που ακούγονται δεν είναι σωστά».

Είναι λάθος του ΠΑΟΚ να αφήνει έναν παίκτη να έχει δικαίωμα προσφυγής; Γιατί είναι τόσο καιρό απλήρωτοι οι παίκτες;

«Ο πρόεδρος έχει πει επανειλημμένα ότι έγινε κάποια υπέρβαση με στόχο να κατακτηθεί το πρωτάθλημα. Τώρα αν θέλουμε να ξανακάνουμε άνοιγμα είναι πολύ απλό. Κρατάμε την ίδια ομάδα, ας είναι και μειωμένα τα έσοδα. Του χρόνου θα με ρωτάτε για ποιον λόγο υπάρχει μεγαλύτερο άνοιγμα… Όσον αφορά τους παίκτες, η ερώτηση είναι πώς θα φαινόταν σε έναν ποδοσφαιριστή να είναι απλήρωτος ενώ κάποιος άλλος είναι πληρωμένος; Οι περισσότερες ομάδες έχουν το ίδιο πρόβλημα. Είναι θέμα διαχείρισης της κάθε ομάδας».

Για το συμβόλαιο του Βιεϊρίνια:

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένο σκεπτικό. Ανά πάσα στιγμή αξιολογείς αυτά που έχεις στα χέρια σου. Αν έρθει μία καλή ευρωπαϊκή ομάδα και καταθέσει καλή πρόταση, όλα συζητούνται. Μέχρι τώρα η μοναδική πρόταση πέντε εκατομμυρίων ήρθε από την Ντνιεπρ, αλλά αυτή η ομάδα δεν ήταν μέσα στις σκέψεις του παίκτη. Τώρα αυτό που σκεφτόμαστε είναι ότι πρέπει να ανανεωθεί το συμβόλαιο του παίκτη. Να διαφοροποιηθούν και οι απολαβές του, να αλλάξουν και τα δεδομένα του συμβολαίου του. Αυτό θα γίνει είτε τώρα είτε μέσα στη χρονιά».

Σε ποιο χρηματικό ποσό θα λέγατε «ναι» στην παραχώρησή του;

«Δεν θέλω να μπω σε οικονομικά δεδομένα. Εμείς θέλουμε να τον κρατήσουμε στο ρόστερ όσα περισσότερα χρόνια γίνεται».

Με τον Κουτσιανικούλη τι ακριβώς συνέβη;

«Δεν μπόρεσε να δώσει αυτά που ήθελε και αυτά που θέλαμε και θεωρήσαμε καλό να πάει στην ομάδα που τον ανέδειξε για να νιώθει καλύτερα. Εμείς διατηρούμε ποσοστό του παίκτη, γιατί ήταν και είναι επένδυση. Αν διαπιστωθεί ότι μπορεί να επιστρέψει, έχουμε προτεραιότητα».

Για την επιλογή Μπόλονι:

«Έχει εμπειρία και επιτυχίες σε πολλά πρωταθλήματα και θεωρήσαμε ότι μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα. Έχει ασχοληθεί με νέα παιδιά και έχει αναδείξει παίκτες. Αξιολόγησα τα στοιχεία του ως ανθρώπου και ως προπονητή. Μου αρέσει ο τρόπος που προσεγγίζει τους παίκτες. Από την πλευρά του θέλει από την ομάδα να έχει την μπάλα στα πόδια της και να μην κυνηγάει. Θέλει να παίξουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα στα πόδια και στο μυαλό. Δίνει μεγάλη βαρύτητα στην άμυνα και στο πώς δεν θα δεχθούμε γκολ. Πιστεύω ότι μαζί του η ομάδα μπορεί να κρατήσει το μέταλλο που είχε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog