Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Πριμέρα Ντιβιζιόν

mourinho-real 

Το θεαματικότερο πρωτάθλημα της Ευρώπης έχει τα τελευταία χρόνια μόνο δύο ομάδες υποψήφιες για το πρωτάθλημα την νυν πρωταθλήτρια Μπάρτσα και την Ρεάλ του Μουρίνιο που πλέον γίνεται ακόμα περισσότερο ανταγωνιστική από πέρυσι. 



Όμως η οικονομική κρίση έχει κλονίσει ακόμα και τους μεγιστάνες του Ισπανικού ποδοσφαίρου αφού η Μπάρτσα πήρε δάνειο 155 εκατομμύρια ευρώ και όσο αν φαίνεται παράξενο μόνο για την περσινή χρονιά είχε 80 εκατομμύρια ευρώ ζημιά!!! Εν έδωσε και τον Ιμπραϊμοβιτς και τον Τουρέ.  Βέβαια όσο και αν φαίνεται παράξενο το Ισπανικό πρωτάθλημα δέχθηκε το μεγάλο χαστούκι με την έναρξη της σεζόν αφού η Μαγιόρκα έχει ήδη αποκλειστεί λόγω χρεών από την UEFA και δεν συμμετέχει στα Ευρωπαϊκά κύπελλα ως είχε δικαίωμα .

Το άλλο χαστούκι ήρθε από την Σεβίλλη η οποία δεν μπόρεσε να μπει στου ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον ως Τρίτη ομάδα παρουσιάζεται η Βαλένθια που μαζί με την Ατλέτικο αλλά και την Σεβίλλη θα παίξουν σε μία ταχύτητα κάτω από τις Ρεάλ και Μπάρτσα . Μάλιστα η Βαλένθια είναι ενισχυμένη οικονομικά μετά τις πωλήσεις Βίγια και Σίλβα αλλά ακόμα το χρέος της είναι μεγάλο και την πνίγει!!!



Ο Φαμπιναό έμεινε στην Σεβίλλη αλλά έφυγε ο Αντριάνο για την Μπάρτσα , ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης κράτησε τον Αγουέρο και την Φορλάν και είναι αρκετά ανταγωνιστική  Εσπανιόλ, Μαγιόρκα καοι Βιγιαρεάλ φαίνεται να διεκδικούν μία Ευρωπαϊκή θέση αλλά δύσκολα θα φτάσουν σε θέση βολής για Τσάνπιονς Λιγκ



Η Μαγιόρκα με χρέη που αγγίζουν τα 100 εκατομμύρια προσπαθεί να τα φέρει βόλτα με πρόεδρο τον Λορένθο Σέρα Φερέρ σε ηγετικό διοικητικό πόστο. Από την άλλη η Χετάφε που πέρυσι τα πήγε πολύ καλά είχε την γνωστή διαμάχη του τεχνικού Μίτσελ με τον πρόεδρο Άνχελ Τόρες αλλά για τα μάτια του κόσμου οι δύο άντρες έδωσαν τα χέρια !!!! Στην Βιγιαρεάλ δεν θέλουν να κάνουν το λάθος του περσινού πρώτου γύρου και με τον Κάρλος Μαρτσένα στην σύνθεσή της μπορεί να τα πάει καλύτερα από πέρυσι όπου μπήκε στην Ευρώπη από την πίσω πόρτα λόγω αποκλεισμού της Μαγιόρκα



Ο Ραούλ Ταμούδο έφυγε από την Εσπανιόλ μετά από 14 χρόνια και αποκτήθηκε ο Σέρτζιο Γκαρθία από την Μπέτις ενώ η Μπιλμαπό θα στηριχθεί για από μα μία φορά στην πολύ καλή της έδρα το Σαν Μαμές το οποίο την κρατά στην κατηγορία τα τελευτάια χρόνια . Από την άλλη η Κορούνια πέρυσι ξεκίνησε καλά αλλά αν δεν πάρει περισσότερους βαθμούς στο Ριαθόρ θα έχει πολλά προβλήματα . Πιο δίπλα στην Παμπλόνα ο Καμάτσο κάνει καλή δουλειά για 3 σερί χρόνια στην Οσασούνα και παραμένει στην ομ΄δα που έχει σαν στόχο την παραμονή και να είναι δυνατόν ένα καλό πλασάρισμα .



Αλμύρα και Σαραγόσα θέλουν την παραμονή στην κατηγορία και αυτός θα είναι ο στόχος από την αρχή της σεζόν ποντάροντας και φορτσάροντας για νίκες και βαθμούς μόνο με ανταγωνιστικές ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους. Η Μάλαγα με διοικούντες τους Άραβες από το Κατάρ θα έχει σαν στόχο την μέση της βαθμολογίας και όχι στο να σώσει την κατηγορία την τελευταία αγωνιστική

Στη Σπόρτιγκ Χιχόν θα συνεχίσει την καριέρα του ο επιθετικός Νάτσο Νόβο, ύστερα από εννέα χρόνια στη Σκωτία. Στόχος της ομάδας, η παραμονή. Την παραμονή της στην κατηγορία θα διεκδικήσει και η Σανταντέρ , στην οποία θα αγωνίζεται εφέτος (δανεικός από τη Σιένα), ο Τζιόλης.



Η Χέρκουλες έκανε την έκπληξη, αποκτώντας τον Νέλσον Βαλντές από τη Βέρντερ Βρέμης, ενώ διεκδικεί και τον Ιγκουίδα ο οποίος επιστρέφει στην Ισπανία ύστερα από δύο χρόνια παραμονής στη Φενέρμπαχτσε.  Η Ρεάλ Σοσιεδάδ θα στηριχθεί στην επίθεση στον 32χρονο φορ Ραούλ Ταμούδο, τον οποίο απέκτησε από την Εσπανιόλ.  Τέλος, η Λεβάντε απέκτησε έμπειρους παίκτες (έξι μεταγραφές έως τώρα), στην προσπάθειά της να παραμείνει στην κατηγορία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog