Όπως είναι φυσικό, τα «μάτια» της UEFA είναι στραμμένα στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σχετικά με τα στημένα παιχνίδια και τους συλληφθέντες. Τονίζουν την ικανοποίησή τους για τον χειρισμό της Πολιτείας.



Δηλώσεις έκανε ο Μάριος Λευκαρίτης, αντιπρόεδρος της UEFA, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όπου υποστήριξε πως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει και ξετυλίγεται με γοργούς ρυθμούς.
Ο κ.Λευκαρίτης υποστήριξε μεταξύ άλλων πως η UEFA είναι ικανοποιημένη από την δράση που έχει αναλάβει η ελληνική δικαιοσύνη και ανυπομονεί για τις εξελίξεις των ερευνών και τις αποφάσεις που θα προκύψουν τις επόμενες ημέρες.
Αναλυτικά οι δηλώσεις Λευκαρίτη:
 
«Η ΟΥΕΦΑ παρακολουθεί με προσοχή και με ενδιαφέρον την εξέλιξη που είχε αυτή η υπόθεση με τους φακέλους που παρέδωσε στην ΕΠΟ. Είναι φυσιολογικό να ενδιαφέρεται για τα αποτελέσματα των ερευνών.
Υπήρχε μία εξαιρετική συνεργασία διότι τον Φεβρουάριο είχε γίνει μια συνάντηση μεταξύ των υπευθύνων της ΟΥΕΦΑ με τις αρχές της Ελλάδας. Η ΟΥΕΦΑ το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να περιμένει για να δει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Η ΟΥΕΦΑ μένει ικανοποιημένη από τις εξελίξεις και τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα η Πολιτεία. Εκείνο το οποίο επιδιώκει είναι να υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της…»