Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-2




Την τελευταία αγωνιστική των play off «επέλεξε» ο Τζιμπρίλ Σισέ να ξαναβρεί το δρόμο προς τα δίχτυα και με δύο δικά του γκολ να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στο 2-0 επί της ΑΕΚ, στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και στα προκριματικά του Champions League.
Ένα αποτέλεσμα που, ουσιαστικά, καθιστά άνευ αντικειμένου την εκδίκαση της ένστασης που έχει καταθέσει η ΑΕΚ κατά του κύρους του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό Βόλου, αφού ακόμη κι αν κερδίσουν τον αγώνα στα χαρτιά οι «κιτρινόμαυροι», η βαθμολογία δεν αλλάζει.

Όσο για το παιχνίδι του ΟΑΚΑ, κρίθηκε στο μεγαλύτερο κίνητρο που έδειξαν να έχουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού και, κυρίως, στο ότι ήθελαν περισσότερο τη νίκη και ήξεραν πώς να την πάρουν.

Και την πήραν μάλλον εύκολα, από τη στιγμή που είχαν στη διάθεσή τους έναν επιθετικό που ήταν μέσα στις φάσεις και εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που, ουσιαστικά, έπαιξε χωρίς επίθεση, αφού Σκόκο και Μπάχα έμειναν εκτός παιχνιδιού.

Οι πολλές απουσίες της ΑΕΚ, ανάγκασαν τον Μανόλο Χιμένεθ να παρατάξει ένα καθαρά πειραματικό σχήμα, με παίκτες που πλην των προπονήσεων, είχαν μάλλον ελάχιστες... παραστάσεις ο ένας από τον άλλο.

Ο Σάχα, λοιπόν, κάτω από τα δοκάρια, Καράμπελας (δεξιά) και Νταντόμο (αριστερά), με Ματέος και Ντρπιτς στο κέντρο της άμυνας, Γκέντσογλου στη βάση του ρόμβου, με Λαγό, Μάκο μπροστά του, Καφέ στην κορυφή και τους Σκόκο, Μπάχα στην επίθεση.


Από την άλλη, το έργο του Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν σαφώς ευκολότερο και, φυσικά, η ενδεκάδα που παρέταξε ήταν πολύ πιο ορθολογική, έστω και αν αναγκάστηκε να τη διαφοροποιήσει στο «παρά πέντε», αφού ο Τζόρβας έπαθε τράβηγμα στο ζέσταμα, με τον Κοτσόλη να παίρνει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια και τον Καρνέζη να καλείται εσπευσμένα από το σπίτι του για τον πάγκο.

Από εκεί και πέρα, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ και Καντέ, από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Κατσουράνης σε ρόλο καθαρών ανασταλτικών μέσω, μπροστά τους οι Μαρίνος (δεξιά), Νίνης (στον άξονα) και Λέτο (αριστερά), με τον Σισέ στην κορυφή της επίθεσης.

Η συγκεκριμένη «διαφορά» δεν άργησε να αποτυπωθεί και... επί χόρτου, με τους «πράσινους» να παίρνουν τον έλεγχο του παιχνιδιού, να κυριαρχούν στο κέντρο και να δημιουργούν πολλές ευκαιρίες.

Από τη μια, όμως, οι εντυπωσιακές επεμβάσεις του Σάχα και από την άλλη η ατυχία στη φάση του 29' (ο Αργεντίνος γκολκίπερ άλλαξε την πορεία της μπάλας πρις αυτή καταλήξει στο οριζόντιο δοκάρι), δεν του επέτρεψαν να πετύχει το γκολ που θα του έδινε και... αριθμητικά το πάνω χέρι.

Στον αντίποδα, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν προβληματικοί σε όλες τις γραμμές, με την άμυνα να έχει κενά, το κέντρο να μην έχει συνοχή και την επίθεση να μένει απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα. Φυσιολογικά, οι περιπτώσεις που έφτασε με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Κοτσόλη, μετριούνται μόλις και μετά βίας στα δάχτυλα του ενός χεριού.


Ό,τι δεν κατόρθωσε, πάντως, σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, το πέτυχε στο πρώτο εικοσάλεπτο της επανάληψης, όταν με δύο γκολ από τον Σισέ «καθάρισε» το παιχνίδι.

Το πρώτο, μάλιστα, κόντρα στη ροή του αγώνα, αφού ως το 58' που ο Γάλλος εκμεταλλεύτηκε το... παραπάτημα του Ντρπιτς και έβαλε σωστά την κόντρα στην προσπάθεια του Ματέος να διώξει, πριν πλασάρει τον Σάχα, η ΑΕΚ ήταν αυτή που έδειχνε περισσότερο ορεξάτη, που είχε πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού και που δημιούργησε μια δυο καλές φάσεις.


Από εκεί και πέρα, η εξέλιξη ήταν λίγο πολύ προδιαγεγραμμένη, αφού οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν τα ψυχικά κυρίως αποθέματα να αντιδράσουν, ενώ οι «πράσινοι» έπαιζαν πλέον χωρίς το παραμικρό άγχος.


Άγχος που εξαφανίστηκε ολοκληρωτικά στο 67', με τον Σισέ να βρίσκεται στην πλάτη της άμυνας και να σκοράρει με εξ επαφής κεφαλιά, από φάουλ του Καραγκούνη και αφού η μπάλα πέρασε από τους πάντες στην περιοχή.


Η συνέχεια του παιχνιδιού ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τις δύο ομάδες, απλώς να ενδιαφέρονται για το πώς θα περάσει η ώρα και όχι για το πώς θα αλλάξουν τα αριθμητικά δεδομένα του αγώνα.

ΣΚΟΡΕΡ: 58', 67' Σισέ

ΔΟΚΑΡΙΑ: 29' Κατσουράνης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθήνας)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:  -

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 34' Σαριέγκι


ΑΕΚ: Σάχα, Καράμπελας, Νταντόμο, Ντρπιτς, Ματέος, Γκέντσογλου (64' Κλωναρίδης), Καφές (70' Έντερ), Μάκος, Λαγός (79' Γκερέιρο), Σκόκο, Μπάχα.


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Βύντρα (46' Χριστοδουλόπουλος), Καντέ, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Νίνης (64' Καραγκούνης), Μαρίνος, Λέτο, Σισέ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog