Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Βόλου 5-1

Η 5άρα δεν ήταν αρκετή... 
 
 
Ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, αλλά όπως το «φοβόταν» δεν ήταν αρκετό για να τον στείλει στα… αστέρια. Ο «δικέφαλος» συνέτριψε 5-1 τον Ολυμπιακό Βόλου στην Τούμπα, στην 6η (τελευταία) αγωνιστική των πλέι οφ, αλλά η νίκη, την ίδια ώρα, του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, έδωσε στους «πράσινους» το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

 
Ο «δικέφαλος» κατέλαβε, πλέον, στη δεύτερη θέση που τον οδηγεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, κατάταξη που δεν θα αλλάξει ανεξαρτήτως της τύχης της ένστασης της ΑΕΚ για το κύρος του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου.


Το πάρτι στην Τούμπα κράτησε για 60 λεπτά, όσα έμενε το 0-0 στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ ανάμεσα στην «Ενωση» και τους «πράσινους». Όταν ο Σισέ σκόραρε, η Τούμπα «πάγωσε» αν και λίγο μετά αποθέωσε τον Μουσλίμοβιτς που μπήκε και πέτυχε γκολ στο τελευταίο του παιχνίδι με τον «δικέφαλο».
Με δεδομένες τις απουσίες των Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Ιβιτς, Ετο, Φιλομένο και την ανετοιμότητα του Σαβίνι (έμεινε στον πάγκο), το 4-2-3-1 του Μάκη Χάβου είχε τους Μπαλάφα και Μαλεζά στο κέντρο της άμυνας, με τους Σνάουτνσερ και Λίνο στα άκρα, μπροστά από τον Χαλκιά. Βιτόλο και Αρίας ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Σαλπιγγίδη, Βιεϊρίνια και Φωτάκη πίσω από τον Αθανασιάδη.
Από την άλλη πλευρά, το 4-4-1-1 του Μάκη Κατσαβάκη, με δεδομένες τις απουσίες των Ούμπιντες, Σανκαρέ και Μητρόπουλου, είχε τον Γιακούποβιτς στο τέρμα, με τους Μπρέσκα (δεξί μπακ!), Ζαραδούκα, Ντολεζάι και Γκότοβο (αντί του Τομάς) στην άμυνα. Αλβαες και Ρόκας ήταν οι αμυντικοί μέσοι, έχοντας στα άκρα τους Νέμεθ και Μόνχε, με τον Σολάκη πίσω από τον Μαρτίν.
Το παιχνίδι άρχισε με γκολ για τον ΠΑΟΚ μόλις στο 12ο δευτερόλεπτο από τον Σαλπιγγίδη. Το 2-0 ήρθε στο 12' από τον Βιεϊρίνια και η σεμνή τελετή είχε ολοκληρωθεί. Η πειραματική άμυνα του ΠΑΟΚ κρατούσε μια χαρά, ενώ η αντίστοιχα πειραματική του Ολυμπιακού Βόλου έμπαζε από παντού. Ετσι ο «δικέφαλος» έκανε ό,τι ήθελε από τα άκρα και κυρίως από αριστερά όπου ο Βιεϊρίνια ταλαιπώρησε αφάνταστα τον Μπρέσκα.

Στη συνέχεια ήρθε η ατυχία με τους τραυματισμούς των Μπαλάφα (19') και Χαλκιά (30') που έφεραν τις αναγκαστικές αλλαγές με τους Σαβίνι και Κρέσιτς, αντίστοιχα, να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο το πανηγυρικό κλίμα διατηρήθηκε, εντάθηκε με το 3-0 του Αρίας στο 39', την ώρα που ο ΠΑΟΚ μπορούσε και άλλα γκολ (4' Βιεϊρίνια, 7', 26' Σαλπιγγίδης, 25' Φωτάκης και Σαλπιγγίδης).
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε να ισορροπήσει την κατάσταση, με τον Κατσαβάκη να προσπαθεί να διορθώσει με αλλαγές τις αμυντικές «ανορθογραφίες» (Σέλεζι από το 40' και Ακόστα στο 46' αντί των Νέμεθ και Ζαραδούκα, αντίστοιχα). Οι Βολιώτες έδειξαν πιο επιθετικές τάσεις, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που σκόραρε με τον Σαλπιγγίδη στο 51' και απείλησε με τον Λίνο στο 58', την ώρα που οι φιλοξενούμενοι ουσιαστικά δεν είχαν τη μεγάλη ευκαιρία, αλλά δύο σουτ των Μαρτίν (59') και Μπρέσκα (65').

Ενδιάμεσα ήρθε η «παγωμάρα» με την είδηση του γκολ του Σισέ στο ΟΑΚΑ, που έδινε στους «πράσινους» το προβάδισμα απέναντι στην ΑΕΚ και την πρωτιά στα πλέι οφ. Όμως το γιορτινό κλίμα επανήλθε στο 66', όταν ήρθε η στιγμή του Μουσλίμοβιτς.
Ο Βόσνιος μπήκε αντί του Αθανασιάδη, στο τελευταίο του παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Αποθεώθηκε από τον κόσμο και ένα λεπτό αργότερα, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, σκόραρε για το 5-0, και πανηγύρισε έξαλλα με τον κόσμο, βγάζοντας τη φανέλα του και αποκαλύπτοντας ένα άσπρο μπλουζάκι που έγραφε μπροστά «Once PAOK always PAOK» και πίσω «One of you alani» με τον αριθμό 11.

Τα υπόλοιπα λεπτά είχαν καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό Βόλου να πετυχαίνει το γκολ της τιμής στο 83' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μαρτίν, σε μια φάση που ο Σαβίνι αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα για την ανατροπή στον Σολάκη. Οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν στο 87' με την ηθελημένη αποβολή του Σολάκη με 2η κίτρινη κάρτα (για να μην κουβαλήσει τιμωρία δύο αγωνιστικών τη νέα σεζόν).

ΣΚΟΡΕΡΣ: 1', 51' Σαλπιγγίδης, 12' Βιεϊρίνια, 39' Αρίας, 67' Μουσλίμοβιτς - 83' πεν. Μαρτίν
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 82' Σαβίνι (2η κίτρινη) - 87' Σολάκης (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45'+3' Λίνο, 64' Σαβίνι, 68' Μουσλίμοβιτς - 74' Σολάκης, 79' Ρόκας


ΠΑΟΚ: Χαλκιάς (30' Κρέσιτς), Σνάουτσνερ, Λίνο, Μαλεζάς, Μπαλάφας (19' Σαβίνι), Βιτόλο, Αρίας, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης (66' Μουσλίμοβιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς, Μπρέσκα, Ζαραδούκας (46' Ακόστα), Ντολεζάι, Γκότοβος, Αλβαρες (62' Ζέρης), Ρόκας, Νέμεθ (40' Σέλεζι), Μόνχε, Σολάκης, Μαρτίν.


Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog