Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Αραμπατζής: "Έχω πλέον αυτοπεποίθηση"




Για την μάχη του ώστε να καθιερωθεί στην ΑΕΚ, την αξία του Σάχα, την περσινή σεζόν και αυτή που έρχεται μίλησε στο Ζέεφελντ ο Γιάννης Αραμπατζής, βάζοντας την Ένωση πάνω από όλους και όλα.
"Σε σχέση με άλλα Μουντιάλ αυτό είχε πολύ λίγο θέαμα. Περιμέναμε κάτι καλύτερο. Το καλό είναι ότι στον τελικό θα δούμε δύο πολύ μεγάλες ομάδες και πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι".



Την εθνική πως την είδες

"Προσπάθησαν όσο μπορούσαν. Πιστεύω ότι η πρόκριση χάθηκε στο πρώτο ματς, όπως λένε όλοι. Προσπάθησαν να το γυρίσουν μετά και να προκριθούν αλλά μένει η καλή προσπάθεια και η πρώτη νίκη σε Μουντιάλ".

Στο επόμενο θα είσαι κι εσύ; |"Το εύχομαι".

Στα της ΑΕΚ τώρα, έχεις κάνει κι εσύ πάρα πολλές προετοιμασίες με την ομάδα και δε θεωρείσαι πια ο νεαρός πορτιέρο. Φέτος για τα γάντια του βασικού θα «πέσει ξύλο» για να τα αποκτήσει ο Σάχα ή ο Αραμπατζής; "Η φετινή προετοιμασία είναι η πρώτη στην οποία έρχομαι και παλεύω για τη θέση του βασικού. Είναι διαφορετική προετοιμασία για μένα. Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό όπως πάντα και παλεύουμε όλοι, ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία. Θέλουμε όλοι να βοηθήσουμε και όποιον αποφασίσει ο προπονητής να βάλει βασικό, θα είναι για το καλό της ομάδας. Και οι τρεις μπορούμε να βοηθήσουμε".

Τι είναι διαφορετικό για σένα μετά την περσινή σεζόν; "Πέρυσι πήρα κάποια ματς και έχω πλέον αυτοπεποίθηση. Πιστεύω στον εαυτό μου και ο στόχος μου είναι να καθιερωθώ στην ομάδα. Πέρυσι ο στόχος ήταν να πάρω ευκαιρίες. Ις πήρα, δικαιώθηκα, δικαίωσα τον προπονητή και ο στόχος είναι η καθιέρωση στην ΑΕΚ".


Με τον Σάχα κάνετε πλάκες για το ποιος θα παίζει και ποιος όχι;

"Με τον Σάχα έχουμε πολύ καλή σχέση. Δεν κοιτάμε το ποιος παίζει. Όταν παίζει του δίνω τις ευχές μου και τα συγχαρητήρια μου και το ίδιο κάνει κι αυτός. Το ίδιο και με τον Λούκατς και τον Θοδωρή".

Τα δύσκολα για σένα πέρασαν πέρυσι; Με ξεκίνημα στο Καραϊσκάκη…

"Πέρυσι ρίσκαρα πολύ το καλοκαίρι. Όταν τελείωσε η προετοιμασία δεν ήξερα τι θα γίνει. Αποφάσισα να μείνω, ρίσκαρα, μου δόθηκε η ευκαιρία με τον Ολυμπιακό και πήρα κάποια πολύ δυνατά ματς. Έδειξα πρώτα στον εαυτό μου ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα και τώρα θα είναι πιο δύσκολα γιατί θα πρέπει να έχω σταθερή πορεία στους αγώνες".

Είναι δύσκολο να κρίνεις έναν συμπαίκτη σου, αλλά τον Λούκατς πως τον βλέπεις;
"Όταν προπονείσαι τόσο καιρό βελτιώνεσαι συνεχώς. Κι εγώ όταν ήρθα ήμουν άπειρος και δεν ήξερα πολλά για τις προπονήσεις. Εμαθα με τον καιρό και περίμενα την ευκαιρία μου για να βγάλω στους αγώνες αυτά που μπορώ. Το ίδιο κάνει και ο Λούκατς τώρα".

Ποια θετικά στοιχεία διακρίνεις;

"Δεν μπορώ να το κρίνω εγώ. Αυτά τα κρίνει ο προπονητής και προσπαθεί πάντα να μας βοηθήσει στις προπονήσεις. Ο καθένας έχει τα δικά του αδύναμα σημεία και προσπαθεί να βελτιωθεί σε αυτά".


Η δική σου αδυναμία ποια είναι;

"Θέλω να είμαι πολύ καλύτερος στα πόδια. Προσπαθώ να βελτιωθώ σε αυτό, το ξέρει ο Σούιτσα ότι έχω αδυναμία σε αυτόν τον τομέα και προσπαθώ να βελτιωθώ με τις προπονήσεις".


Επειδή χρειάστηκαν πολλά ραντεβού για να ανανεώσεις το συμβόλαιο σου, τι ήταν τελικά αυτό που ήθελες για να κλείσεις;
"Ήταν το πρώτο μου καλό συμβόλαιο. Δεν κοιτούσα να βγάλω ένα μεγάλο ποσό επειδή έπαιξε σε δέκα ματς. Κοιτούσα να βγάλω ένα συμβόλαιο που να δικαιώνει τις προσπάθειες μου και να καταλάβω έτσι ότι η διοίκηση με πιστεύει και ότι η προσπάθεια που έκανα όλα αυτά τα χρόνια είναι εμφανής και σε αυτούς".

Με το νέο σου συμβόλαιο θα είσαι στην ΑΕΚ ως τα 30 σου;

"Μέχρι τα 29".


Με τον Σάχα κάνετε ο ένας στον άλλον παρατηρήσεις για κάποιες φάσεις στον αγώνα;
"Όχι, για αυτά είναι ο Σούιτσα. Εμείς δεν τα συζητάμε καθόλου. Όταν κάνουμε τέτοια συζήτηση είναι μπροστά ο Σούιτσα και το συζητάμε όλοι μαζί. Μας ρωτάει ποια είναι η γνώμη μας και ο καθένας προσπαθεί να βρει τι φταίει και τι μπορεί να γίνει για να πάει καλύτερα".

Σας έδωσε DVD;
"Μας έδωσε τη δεύτερη μέρα".

Η διοίκηση δεν είναι αρνητική στο να πουλήσει τον Σάχα αν έρθει ικανοποιητική πρόταση. Σου έχει πει κάτι ο ίδιος για αυτό;
"Όχι, αυτό είναι θέμα του Σάχα. Είναι μεγάλος τερματοφύλακας και το ότι είχε μια κακή περίοδο, δεν πήγε δηλαδή καλά σε 3-4 ματς, δεν πάει να πει κάτι. Όλοι έχουν τις κακές περιόδους τους και μετά ο Σάχα έδειξε και πάλι τον καλό του εαυτό και βοήθησε κι αυτός την ομάδα να φτάσει εκεί που έφτασε".

Τον βοήθησες κι εσύ σε αυτό, με την παρουσία σου…

"Ο ανταγωνισμός πάντα βοηθάει. Καλό είναι να υπάρχει αυτό και να προσπαθεί ο καθένας για το καλύτερο".

Τι έφταιξε πέρυσι και η ομάδα έμεινε εκτός στόχων από τον Οκτώβριο;

"Όταν στο ξεκίνημα μένεις αρκετά πίσω και αποκλείεσαι νωρίς στο κύπελλο, τότε δεν έχεις την κατάλληλη ψυχολογία για να γυρίσεις την κατάσταση. Σίγουρα μετά όταν άρχισε ο δεύτερος γύρος η ομάδα πήγε λίγο καλύτερα. Δείξαμε σε κάποια ματς τι μπορούμε να κάνουμε αλλά δεν είχαμε διάρκεια".


Για τη διαιτησία αποφεύγετε να συζητάτε. Απέναντι στην ΑΕΚ όμως ήταν εχθρική στον πρώτο γύρο. Δεν σας επηρέασε αυτό;
"Σίγουρα όταν η διαιτησία δεν σου δίνει αυτά που δικαιούσαι λες… τι γίνεται; Γιατί μας παίζουν έτσι; Η ΑΕΚ έχει ζήσει κι άλλες εχθρικές διαιτησίες παλαιότερα και έχει αποδείξει ότι μπορεί να τους κερδίζει όλους. Αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς. Να είμαστε οικογένεια και να τους κερδίζουμε όλους".

Σε αγχώνει η ενίσχυση Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού; Είσαι ΑΕΚτζής από μικρός και το αισθάνεσαι καλύτερα. Δε μεγαλώνει η ψαλίδα όσο περνάνε τα χρόνια και χάνουμε τους τίτλους;
"Όταν βλέπεις αυτές τις ομάδες να δίνουν τόσα λεφτά για μεταγραφές νιώθεις κάπως. Γιατί και η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα αλλά δεν κάνει τόσο ηχηρές μεταγραφές. Στο γήπεδο, όμως, πρέπει να δείξεις τι είσαι. Η ΑΕΚ δύο χρονιές τώρα τελευταία έφτασε κοντά στον τίτλο χωρίς να έχει κάνει τις ηχηρές μεταγραφές. Αν εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει και δίνουμε το 100%, τότε μπορούμε να πάμε ψηλά".

Από τον κόσμο περιμένεις να είναι δίπλα;

"Ο κόσμος έχει απογοητευτεί πολύ αλλά πρέπει να είσαι ΑΕΚ και στα δύσκολα και πιστεύω ότι ο κόσμος θα είναι δίπλα μας".

Γιατί να είναι δίπλα σας; Τι θα δει;

"Γιατί είναι ΑΕΚ και η ΑΕΚ είναι πάνω από όλα".


Πέρυσι αποδείξατε ότι η ΑΕΚείναι πάνω από όλα;

"Με βάση τη βαθμολογία δεν το δείξαμε και πιστεύω ότι αυτό πρέπει να το αλλάξουμε φέτος και θα το αλλάξουμε. Δε γίνεται να κάνουμε χειρότερη χρονιά. Ήταν μία από τις χειρότερες χρονιές στην ιστορία της ΑΕΚ".


Ο καλός τερματοφύλακας ποιος είναι τελικά; Αυτός που δε δέχεται γκολ; Αυτός που κάνει μεγάλες επεμβάσεις; Αυτός που είναι καλός στα τετ α τετ;
"Όλα τρώγονται κι όλα βγαίνουν. Αυτό πιστεύω εγώ. Πρέπει να έχεις σταθερότητα στην απόδοση, να βοηθάς την ομάδα όσο μπορείς και σίγουρα θα έρθουν και οι άσχημες μέρες. Όλοι τις έχουμε αλλά στον τερματοφύλακα φαίνεται περισσότερο γιατί αν κάνει γκέλα θα δεχθεί γκολ η ομάδα. Στο τέρμα πρέπει να είσαι σταθερός, να βοηθάς την ομάδα σου και δε χρειάζεται τίποτα άλλο. Σταθερότητα και όσο μπορείς να είσαι μέσα στο παιχνίδι, να συμμετέχεις. Η βοήθεια στην ομάδα μετράει".


Τις μπάλες του Μουντιάλ πώς τις βλέπεις; Κατάλαβες κάτι διαφορετικό βλέποντας τα παιχνίδια;

"Δεν είναι μόνο αυτή η μπάλα, υπάρχουν κι άλλες δύσκολες για τον τερματοφύλακα. Απλά αυτή είναι πιο ελαφριά, όπως λένε. Αλλάζει πορεία και αν γίνει αυτό, έστω για λίγο, είναι πιο δύσκολο για τον τερματοφύλακα. Το καταλαβαίνω και από την τηλεόραση αυτό. Και στις προπονήσεις λίγο να αλλάξει η πορεία της μπάλας και θα μας δυσκολέψει πολύ".

Αυτή η μπάλα που έχετε στις προπονήσεις; Έχουμε παρατηρήσει ότι έχει πολλές ραφές. Βολεύει;

"Μια χαρά είναι. Κάθε μπάλα είναι διαφορετική, η εταιρία την κάνει έτσι. Δε θα παίζουμε με αυτή φέτος εμείς. Στο πρωτάθλημα θα είναι διαφορετικές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog