Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΠΑΟΚ-Σάλκε 2-3



UEFA CPL: PAOK Thessaloniki 2-3 Schalke 04 (all... από tapchibongda-vn




Συγκλόνισε η ομάδα του Στέφενς με την προσπάθειά της κόντρα στην Σάλκε, έμεινε, όμως, και πάλι εκτός ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ.



Το σύνολο του Στέφενς προδόθηκε από τα λάθη στην άμυνα του, αλλά πλήρωσε και τη βλακεία κάποιων ανεγκέφαλων που με τα επεισόδια που δημιούργησαν πέρσι με τη Ραπίντ, ίσως να στέρησαν από την ομάδα τους φέτος την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Γιατί με τον 12ο παίκτη στο πλευρό του, το σύνολο του Στέφενς θα είχε σίγουρα περισσότερη τύχη και θα είχε αγχώσει τους Γερμανούς περισσότερο στο τέλος.

Ο Ντράξλερ (67') και ο Σαλάι (42', 89') σκόραραν για τους νικητές, ενώ για τους γηπεδούχους, που θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, δίχτυα βρήκαν οι Αθανασιάδης (53'), Κατσουράνης (79').

Οι συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες για ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι. Υψηλή θερμοκρασία, αλλά και "παγωμένη" η Τούμπα λόγω της απουσίας των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Οι λιγοστοί προνομιούχοι φίλοι του "δικεφάλου" που είχαν το δικαίωμα να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση από την εξέδρα και όχι από το Novasports2, δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να τραγουδούν.

Η Σάλκε προσπάθησε σχεδόν από τα αποδυτήρια να αντιστρέψει την εις βάρος της κατάσταση που είχε δημιουργηθεί από το πρώτο παιχνίδι, καθώς στο τέταρτο λεπτό ο Τζόουνς με κεφαλιά ανάγκασε τον Χακόμπο σε δύσκολη απόκρουση με τα πόδια. Αυτή η φάση, αλλά και η άστοχη κεφαλιά του Σαλάι δύο λεπτά νωρίτερα, "ξύπνησαν" τους παίκτες του Στέφενς, οι οποίοι στη συνέχεια πήραν τον έλεγχο του αγώνα.
Ο ρυθμός ήταν αργός, αλλά αυτό βόλευε τους γηπεδούχους που είχαν... σφραγίσει τα κενά στα μετόπισθεν, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Χακόμπο να μην απειληθεί. Ο Σκόνδρας από τα αριστερά δεν είχε επιτρέψει στον Φαρφάν να κάνει παιχνίδι, αποδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο τη γραμμή κρούσης των Γερμανών. 
Μπορεί ανασταλτικά ο ΠΑΟΚ να άγγιζε το τέλειο, ωστόσο επιθετικά ήταν ακίνδυνος. Ο Στοχ και ο Σαλπιγγίδης ήταν κινητικοί έξω από την περιοχή, μέσα σε αυτή δεν μπόρεσαν να πατήσουν αρκετά και να ανησυχήσουν τον Χίλντεμπραντ, ενώ ο Αθανασιάδης είχε χαθεί ανάμεσα στα αντίπαλα στόπερς. Μάλιστα το πρώτο το σουτ ο δικέφαλος του βορρά το είχε στο 37' με τον Σλοβάκο, έξω από την περιοχή.

Η Σάλκε δεν άργησε να απαντήσει και τρία λεπτά αργότερα ο Φαρφάν με σουτ στην κίνηση από τα δεξιά έξω από την περιοχή "σημάδεψε" τον Χακόμπο. Οι Γερμανοί μπορεί να μην κατάφεραν να μπουν σε θέση οδηγού στο σκορ στα πρώτα λεπτά του ημιχρόνου, ωστόσο το κατάφεραν στα τελευταία. Συγκεκριμένα στο 42' ο Τζόουνς έβγαλε τη βαθιά μπαλιά, ο Ουτσίντα βγήκε στην πλάτη της άμυνας, κατέβασε την μπάλα -ίσως και με το χέρι- για να την δώσει στον Σαλάι. Ο τελευταίος απέναντι στον Χακόμπο δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει και να δώσει στην ομάδα το προβάδισμα τόσο του σκορ, όσο και της πρόκρισης.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο συνειδητοποιημένος, πιο αποφασισμένος και γενικά μεταμορφωμένος προς το καλύτερο επιθετικά. Στο 50' ο Στοχ ταλαιπώρησε την άμυνα της Σάλκε, έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, αλλά ο Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε η σειρά του Σκόνδρα να απειλήσει με μακρινό σουτ, ενώ η τρίτη ευκαιρία των γηπεδούχων μετατράπηκε σε γκολ.

Ο Κίτσιου στο 52' έκανε την κούρσα, έβγαλε την κατάλληλη στιγμή την κάθετη μπαλιά και ο Αθανασιάδης που είχε κινηθεί ανάμεσα από τα δύο στόπερ με σουτ στην κίνηση έστειλε την "στρογγυλή θεά" στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Χίλντεμπραντ.

Την ώρα που η Σάλκε έδειχνε να ισορροπεί, ήρθε η αποβολή του Τζόουνς (64') για να ανεβάσει τον πήχη της δυσκολίας για τους Γερμανούς. Ο Αμερικανός αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα του Κάιπερς για φάουλ στον Σαλπιγγίδη και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή, αλλά  τρία λεπτά αργότερα ο Μέγιερ με κάθετη μπαλιά "τρύπησε" την άμυνα του δικεφάλου και ο Ντράξλερ αφού πέρασε τον Χακόμπο δεν δυσκολεύτηκε να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του. Αμέσως με τη σέντρα ο Λούκας θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει, όταν έφυγε στην πλάτη της άμυνας, όμως η μπάλα από το σουτ που επιχείρησε στην κίνηση, έφυγε πάνω από το δοκάρι.

Ο Στέφενς που έβλεπε τις προσπάθειες των παικτών του από τα επίσημα μετά την αποβολή του στο ημίχρονο για διαμαρτυρία, έδωσε εντολή για την είσοδο των Ολίσε, Νασίντ. Η εικόνα του ΠΑΟΚ βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο και στο 79' ο Κατσουράνης με κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο γκολκίπερ φέρνοντας στο ματς στα ίσα (2-2).

Ο Στοχ που έδωσε την ασίστ στον Κατσουράνη με την εκτέλεση φάουλ, δύο λεπτά αργότερα άγγιξε την ολική ανατροπή, όμως το σουτ του από καλή θέση μέσα από την περιοχή δεν βρήκε στόχο. Ο ΠΑΟΚ πίεσε, αλλά αν είχε και τη βοήθεια του κόσμου του, θα άγχωνε περισσότερους τους Γερμανούς. Μη έχοντας άλλη επιλογή οι γηπεδούχοι βγήκαν όλοι μπροστά μήπως και πετύχουν το τρίτο γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση. Τελικά το τρίτο τέρμα το πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι με τον Ντράξλερ να φεύγει στην αντεπίθεση στο 89', να δίνει την μπάλα στον Σαλάι, ο οποίος έκανε το 3-2, βάζοντας έτσι τέλος στα όνειρα των παικτών του ΠΑΟΚ για την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.


Διαιτητής:
Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)


ΠΑΟΚ
(Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Μιγκέλ Βίτορ, Σκόνδρας, Τζιόλης, Κάτσε, Λούκας (80' Γεωργιάδης), Στοχ, Σαλπιγγίδης (74' Ολίσε), Αθανασιάδης (74' Νέτσιντ).

ΣΑΛΚΕ (Γενς Κέλερ): Χίλντεμπραντ, Ουτσίντα, Χέβεντες, Φελίπε Σαντάνα, Φουχς, Κλέμενς (60' Μέγιερ) (70' Νόιστεντερ), Χέγκερ, Τζερμέιν Τζόουνς, Ντράξλερ, Φαρφάν (83' Ματίπ), Σαλάι.



Κίτρινες κάρτες:
Κίτσιου, Τζόουνς, Σαντάνα

Κόκκινες κάρτες: Τζόουνς

Σκόρερς: Αθανασιάδης 53', Κατσουράνης 79' / Σαλάι 43' και 90', Ντράξλερ 67'



novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog