Ο ρόλος του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ στον νέο Παναθηναϊκό, οι συνεχείς οδηγίες, οι συμβουλές και η ηγετική παρουσία του Γάλλου στόπερ.
 


 

Η παραμονή του, ήταν για την νεοσύστατη διοίκηση του Παναθηναϊκού ένα μεγάλο κερδισμένο στοίχημα. Εξάλλου μιλάμε για τον καλύτερο αμυντικό του ελληνικού πρωταθλήματος, έναν ποδοσφαιριστή με τεράστιες εμπειρίες και εικόνες, έναν από τους ηγέτες του νέου Παναθηναϊκού που χτίζει ο Φερέιρα. Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ παρέμεινε στην Παιανία με μειωμένες αποδοχές αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα συνεχίσει να φορά τα πράσινα με... βαριά καρδιά. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει με τον διεθνή στόπερ, ο οποίος από την πρώτη κιόλας προπόνηση στο Σάλτσμπουργκ έδειξε την ηγετική του παρουσία.

Πάθος και συνεχώς «φωνές»


Ο «Μπουμ» άρχισε να εμφανίζει... συμπτώματα Καραγκούνη! Δηλαδή να μην θέλει να χάνει ούτε στα προπονητικά διπλά. Για αυτό ακόμη και στην πιο απλά άσκηση, έδειξε να το... ζει, να φωνάζει παρατρύνοντας τους συμπαίκτες του και να δίνει οδηγίες για το πως θα πρέπει να κινείται η άμυνα. Σε έναν άτυπο ρόλο δεύτερου προπονητή μέσα στο γήπεδο, κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι. Η ποιότητα του είναι γνωστή και εννοείται πως παίρνει την φανέλα βασικού σπίτι του, αφήνοντας τους Πίντο και Βελάσκες να παλέψουν για το ποιος θα είναι ο παρτενέρ του.


«Δάσκαλος» και... Έλληνας


Τα πιτσιρίκια στην αποστολή του Παναθηναϊκού αρκετά. Α και Ω για την ανάδειξη και την στήριξη τους, είναι η ψυχολογία. Ο Μπουμσόνγκ, λοιπόν, σε κάθε ευκαιρία έλεγε «μπράβο» στους νεαρούς, ακόμη και αν εκείνοι δεν ήταν στην ίδια ομάδα μαζί του ενώ όταν σταματούσε μία άσκηση, φρόντιζε να εξηγεί τι ακριβώς πρέπει να κάνουν τακτικά, ώστε να ικανοποιούν τα «θέλω» του Φερέιρα.


Πάντως, μετά από δύο χρονιές στην Ελλάδα έχει μάθει... άπταιστα τα ελληνικά της θέσης, φωνάζοντας αρκετές φορές στην γλώσσα μας.

gazzetta.gr