Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Η Ισπανία των ρεκόρ


Ισπανία απονομή

 Με την κατάκτηση του Euro 2012 και το επιβλητικό 4-0 επί της Ιταλίας η Ισπανία κατέρριψε μία σειρά από ρεκόρ.

 

Στην κορυφή της Ευρώπης παρέμεινε η Ισπανία μετά την επιβλητική της νίκη επί της Ιταλίας με 4-0.
Η "φούρια ρόχα" επιβεβαίωσε πως είναι η καλύτερη εθνική ομάδα αυτή τη στιγμή όχι μόνο κατακτώντας ξανά το Euro, αλλά καταρρίπτοντας ταυτοχρόνως και πολλά ιστορικά ρεκόρ. Το Sport24.gr θα βρήκε και σας τα παρουσιάζει.

Με την κατάκτηση αυτού του Euro η Ισπανία έγινε η πρώτη ομάδα που παίρνει την εν λόγω διοργάνωση για δεύτερη φορά σερί, ενώ δεδομένου πως ενδιάμεσα υπήρχε και το Μουντιάλ του 2010 έγινε η μοναδική που πανηγύρισε τρεις μεγάλες διοργανώσεις στη σειρά. Συν τοις άλλοις, έφτασε τις τρεις κατακτήσεις Euro και έπιασε στην κορυφή τη Γερμανία.

Ακόμη, πιο εντυπωσιακό είναι πως για δεύτερη συνεχόμενη φορά ολοκλήρωσε τη διοργάνωση χωρίς να χάσει, με αποτέλεσμα να τρέχει αυτή τη στιγμή ένα αήττητο 12 αγώνων στο Euro, κάτι που δεν έχει προηγούμενο. Επιπλέον, τόσο σε αυτά τα νοκ άουτ όσο και σε εκείνα του Μουντιάλ η εστία του Κασίγιας δεν παραβιάστηκε με αποτέλεσμα οι Ισπανοί να γίνουν η μόνη ομάδα που δεν έχει δεχτεί γκολ σε 10 νοκ άουτ αγώνες, ενώ συνολικά στο Euro 2012 o Κασίγιας δέχτηκε ένα γκολ (από τον Ντι Νατάλε στην πρεμιέρα), κάτι που γίνεται για πρώτο φορά σε Euro 16 ομάδων.

Η Ισπανία, επίσης, μπόρεσε να ξορκίσει κακούς της δαίμονες όπως η Γαλλία και η Ιταλία, τις οποίες δεν είχε νικήσει ποτέ της σε επίσημα παιχνίδια. Τέλος, το 4-0 επί της Ιταλίας ήταν η μεγαλύτερη διαφορά με την οποία έχει νικήσει ομάδα στην ιστορία των μεγάλων διοργανώσεων (Euro και Μουντιάλ), ενώ οι Ίβηρες έγιναν οι πρώτοι που πετυχαίνουν τέσσερα τέρματα σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.


ΠΑΙΚΤΕΣ
Σαφώς και τα ομαδικά επιτεύγματα της Ισπανίας είναι πολλά και εντυπωσιακά, όμως, δε θα μπορούσαν να λείπουν και τα ατομικά ρεκόρ. Ο Φερνάντο Τόρες με το γκολ του στον χθεσινό τελικό (1/7) έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει σε δύο διαφορετικούς τελικούς Euro.
Επιπλέον, οι Ίκερ Κασίγιας, Πέπε Ρέινα, Σέρχιο Ράμος, Ραούλ Αλμπιόλ, Τσάβι, Άλβαρο Αρμπελόα,Τσάμπι Αλονσο, Αντρές Ινιέστα, Σεσκ Φάμπρεγκας και Φερνάντο Τόρες έγραψαν με χρυσά γράμματα το όνομά τους στην ιστορία, αφού συμμετείχαν στους πανηγυρισμούς και των τριών τροπαίων.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Ρεκόρ κατέρριψε και ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, ο οποίος ισοφάρισε τον Χέλμουτ Σον, πρώην Γερμανό τεχνικό που είχε κατακτήσει ένα Euro και ένα Μουντιάλ (1972 και 1974). Ωστόσο, ο Ισπανός έχει πάρει και ένα Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης (2002) σε αντίθεση με τον Σον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog