Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ζαρντίμ: "Ο στόχος είναι υψηλός" (VIDEO)



Ο Ολυμπιακός παρουσίασε τον Λεονάρντο Ζαρντίμ ως το νέο προπονητή της ομάδας. Ο Πορτογάλος προπονητής μαζί με τον πρόεδρο των πρωταθλητών Ελλάδας Βαγγέλη Μαρινάκη, αναφέρθηκε στους στόχους και τις εντυπώσεις του από τον Ολυμπιακό.




Έθεσε ως στόχο της ομάδας το νταμπλ και πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Επισήμανε ότι γνωρίζει το αγωνιστικό προφίλ του Ολυμπιακού και τις επόμενες ημέρες θα πάρει τις αποφάσεις του για το μοντέλο της ομάδας. Διαβάστε τις δηλώσεις του:

 
RedPlanet.gr - Το πρώτο σχόλιο του Ζαρντίμ από redplanetgr



Στην αρχική του δήλωση ο Λεονάρντο Ζαρντίμ τόνισε: "Είμαι χαρούμενος που υπέγραψα στον Ολυμπιακό γιατί είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Οι δυνατότητές μας και ο στόχος μας είναι υψηλός. Παρά τα όσα γίνονται στην Ελλάδα έχουμε την δυνατότητα να πάμε ψηλά. Θα ήθελα να πω δύο λέξεις για τους οπαδούς που μας στηρίζουν: Όλοι μαζί μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τον στόχο μας και να πάμε ψηλά την ομάδα".


Ποιο είναι ο στόχος του Ζαρντίμ για τη νέα σεζόν: "Εμάς ο στόχος μας στην Ελλάδα είναι να πάρουμε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, αλλά θέλουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ να περάσουμε την πρώτη φάση και να συνεχίσουμε...".

 Αν γνωρίζει το αγωνιστικό στυλ του Ολυμπιακού και αν μίλησε με Σάντος, Φερέιρα ή με κάποιον Πορτογάλο που δουλεύει στην Ελλάδα: "Έχω δει αρκετά παιχνίδια του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτές τις 7 εβδομάδες θέλω να γνωρίσω πάρα πολύ καλά την ομάδα, γιατί αυτή την περίοδο θα πάρουμε και τις αποφάσεις που έχουν να κάνουν με το μοντέλο και πως θα είναι η ομάδα. Με τον κύριο Σάντος έχουμε ΄'ερθει σε επαφή, περιμένω να τελειώσει το Euro και σίγουρα όταν έρθει θα βρεθούμε και θα συζητήσουμε πολλά πράγματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο".

 Για το στυλ που θέλει να έχει ο Ολυμπιακός και σχετικά με το ρόστερ: "Οι αποφάσεις δεν έχουν παρθεί γιατί πρέπει να τα αναλύσουμε όλα διεξοδικά. Θέλω να έχω μια ομάδα με καλή ποιότητα, με σεβασμό στους φιλάθλους που βλέπουν και προτιμούν το καλό ποδόσφαιρο και να έχει την φιλοδοξία που είχε τα τελευταία χρόνια για να κατακτά τίτλους".

 Για το αν έχει προτείνει παίκτες και με πόσους παίκτες θέλει να δουλεύει: "Δεν θέλω η ομάδα να βασίζεται μόνο σε Πορτογάλους. Θέλω να έχω καλούς παίκτες κι ας μην είναι Πορτογάλοι. Θέλω ποιοτικούς παίκτες που θα φτιάξουν και θα ανεβάσουν την ποιότητα της ομάδας. Το πόσοι καινούργιοι παίκτες θα έρθουν δεν ξέρω ακόμα, αλλά 24-25 παίκτες είναι ιδανικός αριθμός για μένα, γιατί θέλω ακόμα και τα άτομα της ακαδημίας να έχουν ευκαιρία αφού αποτελούν τη συνέχεια της δουλειάς που κάνουμε στον Ολυμπιακό".
Για το αν αισθάνεται πρόκληση γιατί υπάρχει μεγάλη πίεση για τη νίκη στον Ολυμπιακό: "Ξέρω ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι φίλαθλοι και αγαπούν την ομάδα και θα είναι μαζί μου όταν χάνω και όταν κερδίζω. Πιστεύω πως θα δουλέψουμε με τέτοιο τρόπο που θα έρθουν οι νίκες και αντίθετα και θα έρθουν πιο κοντά μας ο κόσμος".

 Για το γεγονός πως ο πήχης είναι ψηλά: "Το ότι ο πήχης είναι ψηλά μας δίνει επιπλέον ώθηση. Πάντα στην καριέρα μου έβρισκα προκλήσεις και πάντα προσπαθούσα να κάνω άλματα κάθε φορά. Αυτά που πρέπει να κάνουμε είναι να ξεκινήσουμε με νίκες, να δούμε ποιοι είναι οι στόχοι και να τους πετύχουμε".
Η γνώμη του για τον Βαλβέρδε: "Δεν έχει σημασία να μιλάμε για το παρελθόν και για τον προηγούμενο προπονητή. Το σημαντικό είναι πως θα προσπαθήσω να είμαι σε επαφή με τον Βαλβέρδε για να μου πει για την τωρινή κατάσταση του Ολυμπιακού".
Για την πολύ πίεση που θα έχει στον Ολυμπιακό σε σχέση με την Μπράγκα: "Οι στόχοι είναι διαφορετικοί γιατί και οι ομάδες είναι διαφορετικές από τη φύση τους. Στην αρχή στην Μπράγκα είχαμε στόχο να φτάσουμε στους 4 πρώτους και καταφέραμε να τερματίσουμε στην 3η θέση, ενώ ο στόχος μας στον Ολυμπιακό είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να περάσουμε τους αγώνες στην Ευρώπη. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αυτές τις δύο ομάδες, γιατί είναι διαφορετικές και έχουν άλλους στόχους. Βλέπω ότι εμείς θέλουμε να δουλέψουμε και να πάμε μπροστά. Στόχος μας είναι πάντα να κερδίζουμε και αυτό μας κάνει πιο φιλόδοξους και βάζουμε πιο ψηλά τον πήχη".

Μαρινάκης: "Δεν θα του λείψει τίποτα"

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, στην ομιλία του χαρακτήρισε φιλόδοξο προπονητή τον Ζαρντίμ με πολλές γνώσεις γύρο από το ποδόσφαιρο. Τόνισε ότι θα έχει ότι ζητήσει ώστε να φτιάξει έναν ισχυρό Ολυμπιακό που θα κατακτήσει το 40ο πρωτάθλημα.
Βαγγέλης Μαρινάκης: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχόμαστε τον νέο τεχνικό. Δεν πρόκειται να του λείψει τίποτα, θα έχει το καλύτερο ρόστερ για να χτίσει έναν πιο δυνατό Ολυμπιακό. Σας είχαμε πει για έναν καλό προπονητή και αυτό έγινε. Ήρθε ένας νέος άνθρωπος με φιλόδοξος.
Όλοι θα είμαστε δίπλα του για να κατακτούμε τίτλους στην Ελλάδα και να πηγαίνουμε καλά στην Ευρώπη. Οι φίλαθλοί μας θα μας στηρίξουν με την παρουσία τους στο γήπεδο για να ράψουμε το 4ο αστέρι και τα 40 πρωταθλήματα. Θέλω τους φιλάθλους μας κοντά μας και να βλέπουν καλό ποδόσφαιρο".

 
 
RedPlanet.gr - Ζαρντίμ για παίκτες που θέλει και... από redplanetgr



Αν είναι ρίσκο που είναι νέος ο Ζαρντίμ: "Εδώ και δύο μήνες έχουμε αναλάβει μια δύσκολη αποστολή. Να βρούμε το νέο προπονητή. Έχουμε ξοδέψει πολλές ώρες, όλοι στον Ολυμπιακό για να ψάξουμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση. Δεν βιαστήκαμε. Είδαμε πολλούς προπονητές, ήρθαμε σε επαφή μαζί τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είχαμε καλές συναντήσεις και η απόφαση που πήραμε μας καλύπτει και δεν πάρθηκε ούτε κάτω από συνθήκες πίεσης.
Ήταν μια συνειδητοποιημένη απόφαση και όλοι μας (εγώ, ο Θεοδωρίδης, ο Βρέντζος, ο Κοβάτσεβιτς) την πήραμε. 'Ηταν ομόφωνη. Ο Λεονάρντο έχει όλα αυτά που χρειάζονται για να πετύχει και θα έχει την απόλυτη στήριξη. Τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι στον Λεονάρντο".

 Ποια στοιχεία έφεραν τον Ζαρντίμ: "Ο Λεονάρντο είναι νέος, φιλόδοξος, με πολλές γνώσεις για το ποδόσφαιρο, εργατικός, είχε πολύ επιτυχημένη χρονιά πέρσι, με όσους μιλήσαμε στην Πορτογαλία μας είπαν τα καλύτερα, ενώ υπήρχε και χημεία που είναι σημαντικό στοιχείο για να πάρεις έναν προπονητή και έναν άνθρωπο με τον οποίο θα έχεις καθημερινή επικοινωνία".

 Για το αν επιλέχθηκε ο Ζαρντίμ επειδή είναι από την Ιβιρική: "Τα κριτήρια για την πρόσληψη του νέου προπονητή δεν ήταν μόνο η χώρα. Όταν κάνεις ανάλυση για τον προπονητή υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να εξετάσεις. Το γεγονός πως ο Ερνέστο ήταν Ισπανός και ο Λεονάρντο είναι Πορτογάλος δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι τι άνθρωποι είναι και τι γνώσεις έχουν. Ο Ολυμπιακός μετά το ποδόσφαιρο που έπαιξε και τις επιτυχίες που είχε, ο Λεονάρντο έχει κάποιες βάσεις".

 
RedPlanet.gr - Για τα στοιχεία του Ζαρντίμ από redplanetgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog