Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Τελικός Κυπέλλου Ισπανίας 2011-2012: Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα 0-3



Η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 3-0 την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο "Βιθέντε Καλδερόν" της Μαδρίτης και κατέκτησε για 26η φορά στην ιστορία της το Copa del Rey, στο τελευταίο παιχνίδι του Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της.


Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η χρονιά για την Μπαρτσελόνα, αλλά και η θητεία του Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο των Καταλανών, αφού οι "μπλαουγκράνα" ήταν καταιγιστικοί στον τελικό του Copa del Rey, φιλοδωρώντας με τρία γκολ την Αθλέτικ Μπιλμπάο.
Αυτό ήταν το 26ο τρόπαιο για την Μπαρτσελόνα, που βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας, με την Αθλέτικ Μπιλμπάο να είναι δεύτερη με 23 κατακτήσεις.


Ο αγώνας ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την Μπάρτσα, που μόλις στο 3ο λεπτό βρήκε δίχτυα με τον Πέδρο. Στο 20', ο "συνήθης ύποπτος" Λιονέλ Μέσι έκανε το 2-0 από κοντινή απόσταση, ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε μόλις από το 25ο λεπτό και πάλι από τον Πέδρο.
Στη συνέχεια, η Μπαρτσελόνα κατέβασε ταχύτητα και χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα από τους Βάσκους, κράτησε το 3-0 μέχρι το τέλος.

Αυτός είναι ο δεύτερος συνεχόμενος χαμένος τελικός για την ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα, που πριν από δύο εβδομάδες ηττήθηκε με το ίδιο σκορ και στον τελικό του Europa League από την Ατλέτικο Μαδρίτης.


Ο Πεπ λοιπόν αποχαιρέτησε. Εμειναν όμως οι άλλοι. Ο Τσάβι που έφτασε τις 20 κούπες στην καριέρα του. Ο Μέσι που έφτασε τα 73 γκολ της σεζόν!!



Αθλέτικ Μπιλμπάο:
Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Εκίθα, Αμορεμπιέτα, Αουρτενέτσε, Μαρτίνεθ, Ντε Μάρκος (46' Ερέρα), Σουσαέτα (46' Ινίγο Πέρεθ), Ιμπάι Γκόμεθ, Μουνιαϊν, Γιορέντε (73' Τοκέρο)

Μπαρτσελόνα:
Πίντο, Μασεράνο, Πικέ, Μοντόγια, Αντριάνο, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Τσάβι (73' Φάμπρεγας), Πέδρο (86' Τιάγκο), Αλέξις Σάντσες (73' Κεϊτά), Μέσι



Barcelona - Athletic Bilbao 3 - 0 Copa del Rey... από patagooos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog