ΑΝΑΝΕΩΣΗ
tom-footballnews.blogspot.com

Τώρα μπορείτε να παίξετε τα 11 καταπληκτικά παιχνίδια του blog μας στη σελίδα "Παίξε παιχνίδια !"

Για να δείτε θεαματικές φάσεις και γκολ πηγαίνετε στη σελίδα "Videos, goal "

Για να δείτε live τα ματς κάθε αγωνιστικής κάντε κλικ εδώ: "LIVE"

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΗΣ ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. HTML tutorial ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ο.Φ.Η. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Π.Α.Ο.Κ.ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑΠΛΑΤΑΝΙΑΣSKODA ΞΑΝΘΗTIP: Οταν κάνετε κλικ για να διαβάσετε μια ανάρτηση ή όταν προσπαθείτε να μπείτε στο blog, και "κολλάει", να πατάτε F5 για να συνδεθείτε.


Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Ολες οι αλλαγές στο σύστημα αδειοδότησης

 
 
 Η Super League καταργεί τον υποβιβασμό των ομάδων σε περίπτωση μη αδειοδότησης από την ΕΠΟ και μετατρέπει την ποινή σε απαγόρευση μεταγραφών. Δεν αποκλείονται από τα πλέι οφ οι ομάδες που θα τιμωρηθούν από την UEFA.
 
 
 
Για μία ακόμη φορά η Super League... ανακαλύπτει πρωτοποριακούς κανονισμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα, στο ΔΣ της διοργάνωτριας αρχής αποφασίστηκε πως οι ομάδες που δεν θα εξασφαλίζουν αδειοδότηση από την ΕΠΟ θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα -και δεν θα υποβιβάζονται- αλλά δεν θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές ή να ανανεώνουν συμβόλαια ποδοσφαιριστών τους. Επίσης, θα παρακρατείται από την ομάδα το 20% των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα για οφειλές προς ποδοσφαιριστές.

Αυτό θα ισχύει για ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου η ομάδα θα προωθεί παίκτες από τις ακαδημίες της έως και 22 ετών. Τα κριτήρια αδειοδότησης παραμένουν το ίδιο αυστηρά με αυτά της UEFA, αλλά ουσιαστικά υπάρχει διαφορά στις κυρώσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως αντίθετες με αυτήν την απόφαση ήταν οι ΠΑΕ Παναιτωλικός και Ξάνθη.

Παίζουν πλέι οφ και οι... τιμωρημένοι
Οσον αφορά στη συμμετοχή στα πλέι οφ των ομάδων που πιθανόν να τιμωρηθούν από την UEFA (αυτό τον κίνδυνο διατρέχουν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός), αυτή θα γίνεται κανονικά. Οπερ σημαίνει πως αν, για παράδειγμα, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός τιμωρηθούν τον Μάρτιο ένα χρόνο από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στα πλέι οφ και αν κατακτήσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο τότε θα μπορούν να εκτίσουν την τιμωρία τους.

Εδώ, όμως, υπάρχει μία σημαντική σημείωση. Αν τον Ιούνιο, στην τελευταία φάση αδειοδότησης της UEFA, οι ομάδες δεν τιμωρηθούν και εξασφαλίσουν άδεια, τότε θα αγωνιστούν κανονικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σε αντίθετη περίπτωση τη θέση τους θα καταλάβουν οι ομάδες που θα έχουν τερματίσει αμέσως μετά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ακόμα κι αν δεν θα έχουν συμμετάσχει στα πλέι-οφ!

Αναλυτικά οι αποφάσεις του Δ.Σ. της Super League, αναφορικά με το σύστημα αδειοδότησης περιόδου 2012-13, είναι οι ακόλουθες:
(α) Τα κριτήρια αδειοδότησης παραμένουν, όπως και πέρυσι, πλήρως εξομοιωμένα με τα κριτήρια της UEFA, για το σύνολο των ΠΑΕ της Super League.
(β) Ωστόσο, αντίθετα με ό,τι ίσχυε πέρυσι, ΠΑΕ της Super League η οποία δε θα αδειοδοτείται (κατά την επικείμενη διαδικασία αδειοδότησης της ΕΠΟ) δε θα υποβιβάζεται στη Football League, θα συμμετέχει κανονικά στο Πρωτάθλημα Super League – ΟΠΑΠ 2012-13, αλλά επ΄αυτής θα ισχύουν οι ακόλουθοι περιορισμοί:
(Ι) η εν λόγω μη αδειοδοτηθείσα ΠΑΕ δε θα δύναται, κατά τις μεταγραφικές περιόδους «Ιουλίου – Αυγούστου 2012» και «Ιανουαρίου 2013» να προβαίνει στην απόκτηση ποδοσφαιριστών, με την εξαίρεση ποδοσφαιριστών κάτω των 22 ετών με δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές Ομάδες της Ελλάδος και γηγενών (locally trained), κάτω των 22 ετών. Παράλληλα, η εν λόγω ΠΑΕ, μέχρι και την 30/6/2013 δε θα δύναται να προβαίνει στην ανανέωση ή τροποποίηση των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών της πλην της περίπτωσης ποδοσφαιριστών κάτω των 22 ετών με δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές Ομάδες της Ελλάδος και γηγενών (locally trained) κάτω των 22 ετών. Αν από σήμερα και μέχρι και την έκδοση τελεσίδικης απόφασης περί μη αδειοδότησης, ΠΑΕ, η οποία δε θα αδειοδοτηθεί, προβεί σε ανανέωση ή / και τροποποίηση συμβολαίου, κατά παράβαση των ως άνω, τότε για τους εν λόγω ποδοσφαιριστές, θα ανακαλούνται τα δελτία (ωστόσο η εν λόγω ΠΑΕ θα υποχρεούται να σεβαστεί τις οικείες οικονομικές υποχρεώσεις έναντι του εν λόγω ποδοσφαιριστή). Διευκρινίζεται ότι η εν λόγω ρύθμιση γίνεται προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο ΠΑΕ να προβούν ήδη από σήμερα μαζικά σε ανανεώσεις / τροποποιήσεις συμβολαίων μέχρι να εκδοθούν οι αποφάσεις περί αδειοδότησης.
(ΙΙ) από τα ποσά που θα αναλογούν στην εν λόγω ΠΑΕ εκ των αμοιβών κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων, η Super League θα παρακρατεί ποσό 20% το οποίο θα καταβάλλεται σε εξόφληση υποχρεώσεων της εν λόγω ΠΑΕ προς ποδοσφαιριστές και προπονητές, δυνάμει αμετάκλητων αποφάσεων των Επιτροπών Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ.
Σκοπός των ως άνω δυο περιορισμών είναι η συμβολή της Super League στην εξυγίανση των εν λόγω ΠΑΕ, δια της αποτροπής της δυνατότητας περαιτέρω επιβάρυνσης των οικονομικών μεγεθών τους και της εξόφλησης οφειλών τους προς ποδοσφαιριστές και προπονητές (Διευκρινίζεται ότι στο σημείο αυτό μειοψήφησαν οι ΠΑΕ Skoda Ξάνθη και Παναιτωλικός, οι οποίες ενέμειναν στην άποψη ότι ΠΑΕ που δεν αδειοδοτείται θα πρέπει να υποβιβάζεται στη Football League).
(γ) ΠΑΕ – μέλος της Super League, που τυχόν δε λάβει αδειοδότηση από την ΕΠΟ, κατά την επικείμενη διαδικασία αδειοδότησης, θα συμμετέχει κανονικά στα play-off της τρέχουσας περιόδου (Απριλίου – Μαίου 2012). Διευκρινίζεται, συναφώς, ότι οι τελεσίδικες αποφάσεις περί αδειοδότησης θα εκδοθούν από την ΕΠΟ, μετά το πέρας των play-off.
(δ) ΠΑΕ – μέλος της Super League που τυχόν τιμωρηθεί τελεσίδικα από την UEFA με αποκλεισμό από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, επίσης θα συμμετέχει κανονικά στο Πρωτάθλημα περιόδου 2012/13 καθώς και στα επικείμενα play-off της τρέχουσας περιόδου (Απριλίου – Μαίου 2012). Διευκρινίζεται ότι η απόφαση αυτή δικαιολογείται εκ του γεγονότος ότι από τα play-off προκύπτει η τελική κατάταξη των ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Το αρχείο του blog