Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ο Ολυμπιακός μεγάλος νικητής (2-0) στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός μεγάλος νικητής (2-0) στο ντέρμπι με την ΑΕΚ 
 
Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ στο Γ. Καραϊσκάκης στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας ωστόσο ένα ματς περισσότερο από τον Παναθηναϊκό. 


 
Ο Όλοφ Μέλμπεργκ με κεφαλιά στο 5' και ο Κέβιν Μιραλάς με κοντινό πλασέ στην κίνηση στο 24' σημείωσαν τα γκολ των γηπεδούχων που ήταν κυρίαρχοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.  Αντιθέτως, απογοητευτική ήταν η ΑΕΚ που δημιούργησε μόλις δύο φάσεις για γκολ…
Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με το +1 έναντι του δεύτερου Παναθηναϊκού και πλέον στρέφουν το βλέμμα στον αγώνα της Τρίτης με τη Ρούμπιν Καζάν στη Μόσχα για το Europa League.
Το α' ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στους Πειραιώτες που μπήκαν δυνατά, επικράτησαν πλήρως, πέτυχαν εύκολα δύο γκολ και είχαν ευκαιρίες να πετύχουν κι άλλα. Αφού στο 2' ο Μανιάτης έχασε αυτό που... δεν χάνεται, στο 5' και σε κόρνερ του Ιμπαγάσα, ο Μέλμπεργκ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο 12' και στο 20' ο Μιραλάς βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά αστόχησε, δεν συνέβη όμως το ίδιο και στο 24', όταν ο Τζιμπούρ μπήκε από αριστερά και γύρισε την μπάλα, για να έρθει ο Βέλγος και πάνω στην κίνηση να τη στείλει στα δίχτυα.
Μετά το 30' ο ρυθμός του Ολυμπιακού έπεσε κάπως κι αυτό βοήθησε την ΑΕΚ να εμφανιστεί λίγο πιο δραστήρια, όμως χωρίς κάτι το ουσιαστικό, πέρα από μια κεφαλιά του Λυμπερόπουλου στο 43', που έφυγε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Μέγιερι.
Στο β' ημίχρονο ο ρυθμός δεν ήταν ανάλογος του πρώτου. Ο Ολυμπιακός ήταν πιο αργός στην ανάπτυξή του κι έτσι η άμυνα της ΑΕΚ δεν πελαγοδρομούσε όπως στο πρώτο 45λεπτο. Μάλιστα η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους «κιτρινόμαυρους» και ήταν ένα σουτ του Λυμπερόπουλου στο 62', που απέκρουσε με υπερένταση ο Μέγιερι.
Τα επόμενα λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι το ξεχωριστό, αφού ο Ολυμπιακός διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων κι έτσι έφτασε σε μια εύκολη νίκη, που τον έφερε και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά μ' ένα ματς περισσότερο από τον Παναθηναϊκό.
Μάλιστα, όπως φάνηκε στην εξέλιξη του αγώνα, ο Βαλβέρδε θέλησε να ρίξει τον ρυθμό κάνοντας συντήρηση εν όψει του κρίσιμου αγώνα με τη Ρούμπιν, ενώ το μυαλό του Ισπανού τεχνικού θα πρέπει ήδη να βρίσκεται στους Μανιάτη και Μιραλάς που αντιμετώπισαν ενοχλήσεις και έγιναν αλλαγή υπό τον φόβο μυικών τραυματισμών.


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθήνας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Α. Παπαδόπουλος, Ιμπαγάσα, Μοντέστο - Μάκος, Μπέλεκ, Δέλλας, Μανωλάς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μανιάτης (82' Μοντέστο), Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ, Καζίμ (85' Χολέμπας), Μιραλάς (66' λ.τρ. Αμπντούν).
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής,Καφές, Κοντοές, Μανωλάς, Δέλλας, Μπέλεκ (62' Σιαλμάς), Λεονάρντο, Μάκος (66' λ.τρ. Ρίκκα), Καράμπελας, Βάργκας (82' Γκερέιρο), Λυμπερόπουλος.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog