Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Τελικός Κάρλινγκ Καπ: Κάρντιφ-Λίβερπουλ 1-1 (2-2 παράταση, 2-3 πέναλτι)


LIVERPOOL WIN CARLING CUP 2012 από vik2003

Τον πέμπτο της τελικό στα πέναλτι κέρδισε η Λίβερπουλ. Οι "κόκκινοι" πήγαν από την κόλαση στον παράδεισο απέναντι στην Κάρντιφ.







Μετά από έξι χρόνια η Λίβερπουλ πανηγυρίζει! Οι «κόκκινοι» επιβλήθηκαν στα πέναλτι της Κάρντιφ και πανηγύρισαν το League Cup που αποτελεί τον 59ο τίτλο του τεράστιου αυτού συλλόγου!


Η Λίβερπουλ που στάθηκε κατώτερη των προσδοκιών, έστω και μέσα από το καρδιοχτύπι της παράτασης και της άσπρης βούλας, πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη της ακόμα ένα τρόπαιο. Αυτή η κούπα είναι η 48ή εγχώρια και η όγδοη στο Λιγκ Καπ (έχει τις περισσότερες από κάθε άλλον στο Νησί). Το σημαντικότερο όμως είναι πως επιτέλους πανηγύρισε έναν τίτλο μετά το Τσάριτι Σιλντ και το Κύπελλο του 2006.

Και όμως η επανεμφάνιση των Κόκκινων στο «Γουέμπλεϊ», η πρώτη από το 1996, δεν ξεκίνησε καθόλου καλά. Μόλις στο 2' το εκπληκτικό δυνατό και τεχνικό σουτ του Γκλεν Τζόνσον σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι (κοντά στο παραθυράκι), με τον Τζέραρντ να αστοχεί στο ριμπάουντ. Στο 10' η Κάρντιφ προειδοποίησε και και εννέα λεπτά αργότερα χτύπησε! Ο Μίλερ πέρασε εξαιρετική κάθετη στον 20χρονο Μέισον που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, περνώντας την κάτω από τα πόδια του Ρέινα.


Από εκείνο το σημείο και έπειτα το γήπεδο έγειρε προς την εστία του πάρα πολύ καλού Χίτον, ο οποίος στάθηκε τυχερός σε δύο-τρεις περιπτώσεις, βλέποντας τα σουτ των αντιπάλων του να... χαϊδεύουν τα δοκάρια της εστίας του. Οταν όμως χρειάστηκε, όπως στην εξ αποστάσεων κεφαλιά του Αγγερ (44'), φώναξε παρών. Στην επανάληψη η Λίβερπουλ ανέβασε ταχύτητα και για αρκετό διάστημα οι Ουαλοί δεν πέρασαν καν τη σέντρα. 


Στο 58' ο Κένι Νταλγκλις αποφάσισε να ρισκάρει και πέρασε στο ματς τον Μπέλαμι. Δύο λεπτά αργότερα δικαιώθηκε, με τον Μάρτιν Σκρτελ να ισοφαρίζει. Σε φάση διαρκείας στην περιοχή της Κάρντιφ ο Ντάουνινγκ πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Κάρολ τη δεύτερη και μετά την απόκρουση του Χίτον, ο Τσέχος αμυντικός πλάσαρε από τη μικρή περιοχή. Οι Κόκκινοι συνέχισαν να πιέζουν, αλλά στο 83' κεφαλιά του Τέρνερ και στο 88' το δυνατό σουτ του Μίλερ λίγο έλειψε να χαρίσει την κούπα στα Γαλάζια Πουλιά.


Παράταση και σοκ στο 118'!

Ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση (18ος τελικός στον θεσμό που πάει στον έξτρα χρόνο). Ο Νταλγκλίς αποφάσισε να βγάλει τον τραγικό Κάρολ και να βάλει στο ματς τον Κάουτ και δικαιώθηκε εκ νέου για την επιλογή του. Πέντε λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι, ο Ολλανδός επιθετικός     έγινε για πολλοστή φορά ο ήρωας της Λίβερπουλ. Αρχικά σούταρε εντελώς εκτός εστίας, αλλά η μπάλα βρέθηκε ξανά στο πόδι του και με δεξιά προβολή έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Χίτον.

Η Κάρντιφ βγήκε μαζικά στην επίθεση, παλεύοντας με αγγλικές παραδοσιακές γιόμες. Κια όμως τα κατάφερε. Στο 118'  και έπειτα από έναν διαρκή χαμό στην μικρή περιοχή του Ρέινα, ο Τέρνερ έκανε την προβολή και εγένετο θαύμα. Ο τελικός θα κρινόταν στα πέναλτι. Για την Κάρντιφ ήταν απίστευτο αυτό που συνέβαινε. Στη φετινή πορεία της στη διοργάνωση είχε προκριθεί πέντε φορές στην παράταση και τρις στα πέναλτι! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!


Τούτη τη φορά όμως θα το πλήρωνε...


Η ΔΙΑΣΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

0-0!! Εκτελεί ο Τζέραρντ και με τη βοήθεια του δοκαριού αποκρούει ο Χίτον

0-0!! Εκτελεί ο Μίλερ και στέλνει τη μπάλα στο δεξί δοκάρι!!!

0-0!! Εκτελεί ο Ανταμ αουτ πάνω από το δοκάρι!!!

1-0 η Κάρντιφ!!! Εκτελεί ο Κάουι και σκοράρει!!!

1-1 η Λίβερπουλ!!! Εκτελεί ο Κάουτ και ξεγελάει τον Χίτον!!!

Παραμένει το 1-1!!!! Εκτελεί ο Γκεστέντ και στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι!!!

1-2 η Λίβερπουλ!!! Εκτελεί εύστοχα ο Ντάουνινγκ!!!

2-2 η Κάρντιφ. Εκτελεί εύστοχα ο Γουίτινγχαμ!!!

2-3 η Λίβερπουλ!!! Εκτελεί εύστοχα ο Τζόνσον, σημαδεύοντας τον ουρανό των διχτύων!!!

2-3 Αστοχεί ο Τζέραρντ για την Κάρντιφ και στέλνει τη μπάλα άουτ!!!


Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΛΙΓΚ ΚΑΠ ΓΙΑ ΤΟ 2012!


ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Κάρντιφ:
Χίτον, ΜακΝόουτον (116' Μπλέικ), Τέιλορ, Χάντσον (99' Τζέραρντ), Τέρνερ, Γουίτινγχαμ, Κόουι, Γκούναρσον, Μίλερ, Μέισον (91' Κις), Γκιστέντ

Λίβερπουλ:
Ρέινα, Τζόνσον, Χοσέ Ενρίκε, Αγκερ (86' Κάραγκερ), Σκρτελ, Τζέραρντ, Χέντερσον (58' Μπέλαμι), Ντάουνινγκ, Ανταμ, Λουίς Σουάρες, Κάρολ (103' Κάουτ)

 gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog