Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 1-2



Οπως και στο πρωτάθλημα η Ρεάλ προηγήθηκε νωρίς, όμως η Μπαρτσελόνα ήξερε τι να κάνει. Οι Καταλανοί έφαγαν απίστευτο ξύλο, όμως γύρισαν το ματς (1-2) και πήραν μισή πρόκριση.
Εφιάλτης της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και του Ζοσέ Μουρίνιο έχει γίνει η Μπαρτσελόνα, η οποία για ακόμα μία φορά ήταν η θριαμβεύτρια σε clasico. Οι Μπλαουγκράνα επικράτησαν 1-2 στο «Μπερναμπέου» στο πρώτο ματς της φάσης των «8» του κυπέλλου Ισπανίας και ουσιαστικά στέρησαν από την αιώνια αντίπαλό τους την ευκαιρία να διατηρήσει το στέμμα της. 
Πλέον στη ρεβάνς, που είναι στις 25 του μήνα, η Ρεάλ θέλει ένα θαύμα για γυρίσει την κατάσταση, ενώ ο Πορτογάλος που έχει 14 στα 14 με όλες τις ομάδες του στα ημιτελικά οποιασδήποτε διοργάνωσης είναι μία ανάσα από τον πρώτο του αποκλεισμό.

Η Ρεάλ προηγήθηκε μόλις στο 11' με το γκολ του Ρονάλντο σε αντεπίθεση όμως η συνέχεια ήταν μόνο Μπαρτσελόνα. Αμέτρητες πάσες, tiki taka και χαμένες ευκαιρίες είχε το μενού, με αυτή του 16' και το δοκάρι του Σάντσες με κεφαλιά να είναι η καλύτερη για την ομάδα του Γκουαρδιόλα, ο οποίος πήρε ένα... συνηθισμένο δώρο για τα 41α γενέθλιά του. Το πρώτο μέρος κύλησε φυσιλογικά, με του Καταλανούς να έχουν ακόμα μία καλή στιγμή με τον Ινιέστα, ενώ η Ρεάλ έκανε μόλις ένα σουτ στην εστία και πήγε αποδυτήρια με 1-0. Στο δεύτερο μέρος είδαμε μάλλον άλλο άθλημα.

Η Μπαρτσελόνα ευτύχησε να ισοφαρίσει στην πρώτη φάση της επανάληψης, καθώς στο 49' μετά το κόρνερ του Τσάβι ο Πουγιόλ με κεφαλιά ψαράκι έκανε το 1-1! Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με το passing game των Καταλανών εκνεύρισε τους παίκτες της Ρεάλ, που έπαιξαν ξύλο και αντιποδόσφαιρο στο υπόλοιπο του αγώνα, τον οποίο είναι θαύμα πως ολοκλήρωσαν με δέκα παίκτες.
Ο Πέπε θα μπορούσε να έχει αποβληθεί πάνω από μία φορά, πάτησε τον Μέσι στο χέρι και δέχθηκε κριτική από την Marca αλλά και από τον Γουέιν Ρούνεϊ, με την εφημερίδα και τον Αγγλο παίκτη να τον χαρακτηρίζουν «ηλίθιο». Ο Αργεντινός -που ήταν εξαφανισμένος στο πρώτο μέρος- δέχθηκε πολλές κλωτσιές, τακτική την οποία ακολούθησαν πολλοί παίκτες της Ρεάλ ακόμα και εκτός φάσης.

Στο 77' ο Μέσι έκρυψε το τόπι και το εμφάνισε μπροστά στον Αμπιντάλ με τον Γάλλο να κάνει με τσίμπημα της μπάλας στο 1-2. Η συνέχεια ήταν η ίδια με ξύλο από όλους. Και το φινάλε βρήκε το κοινό των Μαδριλένων να αποδοκιμάζουν, όχι τόσο για την ήττα αλλά περισσότερο για την προσέγγιση του αγώνα αλλά και το αντιαθλητικό παιχνίδι...

Αυτό ήταν το 7ο σερί clasico χωρίς ήττα του Πεπ Γκουαρδιόλα στο Μπερναμπέου (5 νίκες, 2 ισοπαλίες).

Στα 10 τελευταία clasico στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» ο Μέσι μόνο σε ένα έχει αποτύχει να κάνει ή γκολ ή ασίστ.


Πλέον, ο Γκουαρδιόλα έχει περισσότερες νίκες κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης από οποιαδήποτε άλλη ομάδα.


Ο Κάρλες Πουγιόλ πέτυχε το δεύτερο γκολ του κόντρα στην Ρεάλ. Και τα δύο ήταν με κεφαλιά από ασίστ του Τσάβι.


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είχε χάσει ποτέ σε αγώνα κυπέλλου με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι συνθέσεις

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο):
Κασίγιας, Αλτιντοπ, Καρβάλιο, Ράμος, Κοεντράο, Πέπε (80' Γκρανέρο), Αλόνσο, Ντιαρά (66' Οζίλ), Ρονάλντο, Ιγουαΐν (66' Καγιεχόν), Μπενζεμά.

Μπαρσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα):
Πίντο, Αλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Μπουσκέτς, Τσάβι (86' Τιάγκο), Ινιέστα, Φάμπρεγας (88' Κουένκα), Σάντσες (82' Αντριάνο), Μέσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog