Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0

 
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0 | Match Highlights από StarVideos



Πέρυσι ήταν η ΑΕΚ αυτή, που έκοψε τον δρόμο του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο, φέτος έγινε το αντίθετο. Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε της Ενωσης με 2-0 στην Τούμπα και προκρίθηκε στα προημιτελικά του θεσμού, εκεί που θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο εντός έδρας. 

 
Η ομάδα του Μπόλονι προηγήθηκε χάρη σε πέναλτι του Λίνο (φωνάζει η ΑΕΚ στη φάση) στο 33', οι κιτρινόμαυροι, που είχαν την κατοχή, προσπάθησαν να απαντήσουν, αλλά ο Αθανασιάδης στο 54' έβαλε τέλος στις ελπίδες του, κλειδώνοντας την πρόκριση. Εντονες αποδοκιμασίες σε βάρος του Θοδωρή Ζαγοράκη από μερίδα οργανωμένων, με γιουχάισμα απάντησε το υπόλοιπο γήπεδο.
Αμφίρροπο και ισορροπημένο ήταν το α' μέρος, που συνοδεύτηκε από πολλά δυνατές μονομαχίες, με τον ΠΑΟΚ να προηγείται από το σημείο του πέναλτι, απόφαση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. 

Με τη δύναμη της έδρας, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και στο πρώτο τέταρτο απείλησαν σε δύο περιπτώσεις, μία με τον Σταφυλίδη και μία με τον Λίνο, που ήταν και η πιο σημαντική. Οι παίκτες του Κωστένογλου ωστόσο δεν έδειξαν διάθεση να κλειστούν και έπαιζαν αρκετά ψηλά.

Η ΑΕΚ, που έχασε τον Μάκο (τραυματίστηκε), είχε καλή κυκλοφορία με τους Γκερέιρο και Μπέλεκ να είναι αρκετά δραστήριοι, αλλά να μην μπορούν να ξεκλειδώσουν την καλοστημένη άμυνα του ΠΑΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό πως με εξαίρεση ένα άστοχο σουτ του Σιαλμά από πλάγια θέση, ο Γλύκος δεν απειλήθηκε. Οι θεσσαλονικείς ήταν νευρικοί, αλλά κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 33' όταν ο βοηθός υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κάλα στον Λαζάρ. Ο Λίνο ευστόχησε και η γεμάτη, αυτή τη φορά, Τούμπα πήρε φωτιά.

Η κίνηση-απάντηση του Κωστένογλου για να δώσει ώθηση ήταν ο Λυμπερόπουλος στη θέση του Λεονάρντο και η ΑΕΚ στις αρχές της επανάληψης προσπάθησε να ανέβει πιο ψηλά και να πιέσει για το γκολ της ισοφάρισης. Δεν τα κατάφερε όμως και ο ΠΑΟΚ στο 54' διπλασίασε τα τέρματά του από κόρνερ, που προήλθε από γρήγορη αντεπίθεση και καλή στιγμή του Σαλπιγγίδη. Σκόρερ ήταν με κοντινή προβολή
ο Αθανασιάδης, που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο λάθος του Μπέλεκ στη μικρή περιοχή.

Ο ΠΑΟΚ πλέον είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του και για να διασφαλίσει το υπέρ του αποτέλεσμα έδωσε χώρο στην Ενωση, η οποία είχε την κατοχή, αλλά χωρίς να μπορεί να φτιάξει ευκαιρίες. Η πρώτη επικίνδυνη φάση για την εστία του Γλύκου προήλθε από σουτ-κεραυνό του Λυμπερόπουλου στο 78', το οποίο όμως πέρασε άουτ. Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία ευκαιρία της ΑΕΚ να ξαναμπεί στο παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ τελικά να κρατάει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία το υπέρ του αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, πως μερίδα των οργανωμένων φώναξε συνθήματα κατά του Θοδωρή Ζαγοράκη, με τους υπόλοιπους φιλάθλους του γηπέδου να τους γιουχάρουν.
sigmalive.com
                                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog