Το δεύτερο πιάτο του β' γύρου της Super League έχει αρκετό ενδιαφέρον σε Ξάνθη (Skoda – ΠΑΟΚ, 15:00 ΝΕΤ), ΟΑΚΑ (Παναθηναϊκός – Κέρκυρα (17:15 NS1), Θεσσαλονίκη (Δόξα Δράμας – Ολυμπιακός, 19:30 NS1) και Περιστέρι.


 
ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟΚ
Είναι το παιχνίδι της αγωνιστικής! Το πιο αμφίρροπο, το πιο ενδιαφέρον, πιθανότατα και το πιο θεαματικό. Η Ξάνθη είναι η έκπληξη της χρονιάς όχι μόνο γιατί βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία, αλλά γιατί προσφέρει κάτι να δεις μεμονωμένα και ομαδικά. Το ίδιο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ, με τον Λάζλο Μπόλονι να έχει γίνει μάγος που βγάζει διαρκώς λαγούς απ’ το καπέλο του και καταφέρνει παρά τις απώλειες και τα προβλήματα, να κρατάει την ομάδα του ανταγωνιστική και σε υψηλό επίπεδο.

ΠΝΤ:
8/1 (15:00)
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ:
NΕΤ
ΤΡΟΪΚΑ:
Σιδηρόπουλος, Ευθυμιάδης, Φραγκιαδάκης
ΚΟΥΡΕΜΑ:
Ντάνι, Βασιλακάκης, Φλίσκας (αμφίβολοι) – Γεωργιάδης (τραυμ.),
SPREAD:
Ξάνθη-Λεβαδειακός 1-1, Ξάνθη-Πανιώνιος 1-0, Εργοτέλης-Ξάνθη 1-2. / ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-1, Δόξα Δράμας-ΠΑΟΚ 0-2, ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 3-1.
ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ:
Στον Βλάνταν Ίβιτς... Ο Σέρβος μέσος πέτυχε κόντρα στον Λεβαδειακό το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και το έκανε πριν την αναμέτρηση με την Ξάνθη, κόντρα στην οποία έχει μια... ιδιαίτερη παράδοση. Ο 34χρονος μέσος έχει σκοράρει τέσσερις φορές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ κόντρα στην ακριτική ομάδα και είναι μια καλή ευκαιρία για να μεγαλώσει τον προσωπικό του λογαριασμό απέναντι στην Skoda.
ΕΥΡΩ:
Αμφότερες είναι ιδιαίτερα παραγωγικές ομάδες και το over 2,5 γκολ που προσφέρεται στο 2,40 στη Bwin είναι μια καλή ευκαρία. Μακριά από την Τούμπα ο ΠΑΟΚ σκοράρει κάτι παραπάνω από ένα γκολ ανά αγώνα, ενώ στα Πηγάδια η Ξάνθη πετυχαίνει δύο γκολ κατά μέσο όρο. Βασικό στοιχείο του αγώνα πιθανόν να είναι η κακοκαιρία και ο αέρας.

ΑΡΗΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Ο τυφλός υποδέχεται το μονόφθαλμο και στο φινάλε του αγώνα μένει να δούμε ποιανού κατάσταση θα επιδεινωθεί. Ο Άρης έχει από τα χειρότερα ρεκόρ στο πρωτάθλημα εντός έδρας και βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, με ελάχιστα πράγματα να μπορούν να αλλάξουν σε μερικές ώρες. Ο ΠΑΣ παρά την αλλαγή προπονητή δεν δείχνει να βελτιώνεται, δεν κατάφερε να πάρει ανάσα απέναντι στον ΟΦΗ και είναι μαζί με τη Δόξα και τον Αστέρα οι χειρότερες εκτός έδρας ομάδες.

ΠΝΤ:
8/1 (15:00)
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ:
Novasports 3
ΤΡΟΪΚΑ:
Καλογερόπουλος, Σωτηρόπουλος, Γεωργαράκος
ΚΟΥΡΕΜΑ:
Βράνιες, Γιακούποβιτς (αμφ.) - Μπουζίντ, Πάντος (τιμωρ.), Φεγκρούς (τραυμ.).
SPREAD:
Άρης-Παναιτωλικός 0-0, Άρης-Δόξα Δράμας 2-0, Κέρκυρα-Άρης 1-0. /ΑΕΚ-Γιάννινα 2-1, Ολυμπιακός-Γιάννινα 2-0, Γιάννινα-ΟΦΗ 0-0.
ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ:
Έλα ντε?? Αυτό που συμβαίνει φέτος με τον Άρη δεν έχει προηγούμενο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και ίσως να έχει επόμενο... Ο Μιχάλ Πρόμπιερζ άντεξε περίπου δύο μήνες και αποτελεί παρελθόν με τον επόμενο προπονητή να αναζητείται και τον Άρη να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, αδύναμος να δείξει χαρακτήρα στα δύσκολα. Οι παίκτες πρέπει κάποια στιγμή να αναλάβουν την ευθύνη τους, αφού ναι μεν δεν μπορούν να αλλάξουν όλοι και πρέπει να φύγει ο ένας, αλλά δεν μπορεί να φταίει και συνέχεια ο ένας.
ΕΥΡΩ:
Με δεδομένη την ψυχολογία των δύο ομάδων, θα φοβάται ο Γιάννης – που γιορτάζει κιόλας – το θεριό και το θεριό τον Γιάννη. Συνεπώς, το under 2,5 γκολ που πληρώνει 1,53 στη Bwin μοιάζει ως η ασφαλέστερη επιλογή για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΟΦΗ

Πρόκειται για ένα ακόμα από τα πολλά αμφίρροπα παιχνίδια που έχει η αγωνιστική. Αμφότερες οι ομάδες έχουν καλή ψυχολογία από το πρώτο ματς της χρονιάς, έστω κι αν ο Ατρόμητος δεν πήρε βαθμό στο Καραϊσκάκη. Η προϊστορία μεταξύ τους είναι μοιρασμένη με τον ΟΦΗ να έχει κερδίσει οκτώ φορές, τον Ατρόμητο έξι και τρία παιχνίδια να έχουν λήξει ισόπαλα, τόσο σε πρωτάθλημα όσο και σε κύπελλο, όπου έχουν βρεθεί έξι φορές αντιμέτωπες οι δύο ομάδες. Στο Περιστέρι, πάντως, τον πρώτο λόγο έχει ο Ατρόμητος με το ρεκόρ να είναι 5-1-2.

ΠΝΤ:
8/1 (15:00)
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ:
Novasports 2
ΤΡΟΪΚΑ:
Αρετόπουλος, Δημητριάδης, Σταθόπουλος
ΚΟΥΡΕΜΑ:
Ζουέλα (τιμωρ.) -  Μάντζιος, Λόπεζ (τραυμ.).
SPREAD:
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-1, Ατρόμητος-ΑΕΚ 1-0, Ολυμπιακός-Ατρόμητος 1-0. / ΟΦΗ-Κέρκυρα 0-0, ΟΦΗ-Λεβαδειακός 0-1, ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ 0-0.
ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ:
Στον Στέλιο Σφακιανάκη... Ο 35χρονος μέσος και σκόρερ του Ατρόμητου στο ματς με την ΑΕΚ ήταν το κεντρικό πρόσωπο στον αγώνα του πρώτου γύρου και πάντα τα συναισθήματά του είναι μπερδεμένα όταν αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ. Η υποδοχή που είχε στο Ηράκλειο και οι αποδοκιμασίες των οπαδών των Κρητικών τον είχαν ενοχλήσει και δεν το έκρυψε, ενώ σίγουρα και στο παιχνίδι της Κυριακής θα νιώσει περίεργα.
ΕΥΡΩ:
Ο Ατρόμητος είναι τέταρτος στην εντός έδρας βαθμολογία πίσω από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Είναι σίγουρα πιο ξεκούραστος από τον ΟΦΗ, που είχε συνεχόμενα ταξίδια (Γιάννινα, Ηράκλειο, Αθήνα) και έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Η επιλογή του άσου στο 1,80 της Sportingbet είναι και η πρότασή μας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπορεί στο Αγρίνιο να μην τα κατάφερε, ωστόσο ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ είναι πάντα αποτελεσματικός και φέτος είναι και θεαματικός. Οι πράσινοι θέλουν να πάρουν την πρώτη τους νίκη για το 2012 απέναντι στην Κέρκυρα και να μην έχουν ένα αποτέλεσμα που μπορεί να τους δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα από την ισοπαλία κόντρα στον Παναιτωλικό. Οι Φαίακες, άκρως ικανοποιημένοι από τη νίκη κόντρα στον Άρη, θα κυνηγήσουν την έκπληξη, όμως έχουν το περιθώριο για μια έτσι κι αλλιώς εντός προγράμματος, ήττα.

ΠΝΤ:
8/1 (17:15)
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ:
Novasports 1
ΤΡΟΪΚΑ:
Θάνος, Μπιτσίδης, Γουργιώτης
ΚΟΥΡΕΜΑ:
Κατσουράνης (τιμωρ.), Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι (τραυμ.) – Κοντοδήμος (τιμωρ.)
SPREAD:
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-2, Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 3-1, Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 1-1. / Κέρκυρα-Ολυμπιακός 0-4, ΟΦΗ-Κέκρυρα 0-0, Κέρκυρα-Άρης 1-0.
ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ:
Στην... ομάδα νέων του Παναθηναϊκού! Όσα δεν φέρνει ο χρόνος, φέρνει μια στιγμή και οι πράσινοι δείχνουν τον τελευταίο καιρό να τους έχει δει κακό μάτι. Οι συνεχείς τραυματισμοί έχουν δημιουργήσει μεγάλα κενά στο τριφύλλι, που αναγκάστηκε στο προηγούμενο ματς να παίξει ουσιαστικά χωρίς επίθεση και κόντρα στην Κέρκυρα θα φτάσει στο σημείο να παίξει... χωρίς άμυνα!
ΕΥΡΩ:
Πάνω από τρία γκολ μέσο όρο έχει ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ και παρότι η Κέρκυρα – με εξαίρεση το ματς με τον Ολυμπιακό – έχει πολύ καλή αμυντική λειτουργία (15 γκολ παθητικό σε 12 ματς) το over 2,5 που προσφέρεται στο 1,60 στη Vistabet είναι μια σίγουρη επιλογή.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κλασική μονομαχία του Δαυίδ με τον Γολιάθ. Μόνο που η Δόξα μάλλον έριξε την πέτρα της την περασμένη Τρίτη στο ΟΑΚΑ και είναι απίθανο να μπορέσει να ρίξει κι άλλο δυνατότερο αντίπαλο κάτω. Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για να διευρύνει το εντυπωσιακό του σερί από την Τρίπολη και μετά που έχει φτάσει το 6-0-0 και με τέρματα 19-0!!

ΠΝΤ:
8/1 (19:30)
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ:
Novasports 1
ΤΡΟΪΚΑ:
Παπαπέτρου, Βασιλειάδης, Τσολάκης
ΚΟΥΡΕΜΑ:
Λεάντρο (τιμωρ.), Κανακούδης, Ρόκας (εκτός αποστολής) – Χολέμπας (τιμωρ.).
SPREAD:
Δόξα-ΠΑΟΚ 0-2, Άρης-Δόξα 2-0, ΑΕΚ-Δόξα 0-0. / Ολυμπιακός-Γιάννινα 2-0, Ολυμπιακός-Ατρόμητος 1-0.
ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ:
Στην αστυνομία... Θα το κάνουμε με την ελπίδα να κυλήσουν όλα ομαλά. Η αστυνομία αρχικά επέτρεψε στους οπαδούς του Ολυμπιακού να ανέβουν στη Θεσσαλονίκη, μετά και υπό την απειλή των οπαδών του ΠΑΟΚ άλλαξε γνώμη και την Κυριακή ουδείς γνωρίζει με ασφάλεια τι θα συμβεί και αν θα αποτραπούν τα χειρότερα. Βάσει της απόφασης της Παρασκευής, ο Ολυμπιακός δεν πήρε εισιτήρια, αλλά το φυτίλι έχει ανάψει...
ΕΥΡΩ:
Δεν είναι και το καλύτερο παιχνίδι για στοίχημα. Το διπλό είναι πολύ χαμηλά, το over 2,5 γκολ κοντά στο 1,60 και φαντάζει καλύτερο, ενώ για όσους θέλουν να ρισκάρουν το over 3,5 γκολ προσφέρεται στο 2,50 στη Bwin.

gazzetta.gr