Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Κάρλινγκ Καπ: Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1

«Κόκκινο»... στο Μάντσεστερ! 

Αφού απέκλεισε τη Μάντσεστερ Σίτι από το Κάρλινγκ Καπ, η Λίβερπουλ απέκλεισε και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το Κύπελλο επικρατώντας στο «Άνφιλντ» με 2-1 και «άναψε» κόκκινο στα όνειρα των δύο πρωτοπόρων του πρωταθλήματος για νταμπλ. Στο 88΄ το γκολ της νίκης ο Κάουτ! 
 

Πριν το ματς


Με αρκετές αλλαγές ξεκίνησαν οι δύο ομάδες σε σχέση με τις καλές εμφανίσεις τους στα τελευταία παιχνίδια, όπου η Γιουνάιτεντ πήρε τη νίκη εκτός έδρας κόντρα στην Άρσεναλ, ενώ η Λίβερπουλ είχε αποκλείσει τη Μάντσεστερ Σίτι από το Κάρλινγκ Καπ. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε να διαχειριστεί αρκετούς τραυματισμούς και ο Κένι Νταλγκλίς την κούραση των παικτών του. Ο Πατρίς Εβρά φόρεσε το περιβραχιόνιο και παρατάχθηκε κανονικά στο γήπεδο με τους πρώτους 11 «κόκκινους διαβόλους» για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό του «Άνφιλντ» μετά το επεισόδιο με τον Λουίς Σουάρες.


Ά Ημίχρονο


Οι δύο αντίπαλοι παρόλο που έδειξαν ότι είχαν το νου τους αρκετά στην άμυνα λόγω του νοκ-άουτ χαρακτήρα του ματς, απείλησαν από το πρώτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι με τον Μάξι Ροντρίγκες και οι φιλοξενούμενοι με τον Γκιγκς. Οι τερματοφύλακες ήταν πάντως σταθεροί με τον Ντε Χέα να έχει μέχρι το 20λεπτο περισσότερη δουλειά. Ωστόσο η εστία του Ρέινα ήταν αυτή που απειλήθηκε πρώτα σοβαρά, όταν η μπάλα στο 18΄από το δυνατό σουτ του Βαλένσια βρήκε το κάθετο δοκάρι της εστίας του.


Το δοκάρι όμως δεν κουνά τα δίχτυα και αυτό το έκαναν πρώτοι οι «κόκκινοι». Στο 21΄ ο Άγκερ μετά από το κόρνερ του Τζέραρντ σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ο Ντε Χέα φέρνει και αυτός μερίδιο ευθύνης πάντως έκανε άμεσα νόημα στον πάγκο για πόνους που νιώθει και ο Λίντεγκααρντ άρχισε άμεσα την προθέρμανση. Μετά το γκολ ωστόσο τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν στο χορτάρι.


Η Γιουνάιτεντ κυκλοφορούσε την μπάλα και σταδιακά κέρδιζε μέτρα προς την περιοχή της Λίβερπουλ. Μπορεί να μην δημιουργούσε φάσεις, όμως με κατοχή που άγγιζε το 60% επέβαλλε το ρυθμό της και στην πρώτη καλή ουσιαστικά φάση που δημιούργησε έφτασε στην ισοφάριση. Ο Παρκ στο 39’ σούταρε με τη μία από το γύρισμα του Ράφαελ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρέινα για το 1-1.


Β΄ Ημίχρονο


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε σε πολύ καλό ρυθμό για τους δύο αντιπάλους με εκατέρωθεν… παραλίγο φάσεις. Αρχικά στο 57΄ο Σμόλινγκ γλίστρησε εντός περιοχής με την μπάλα να φτάνει στον Κάρολ αλλά το σουτ του από πολύ καλό σημείο κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο Γουέλμπεκ απέφυγε τον Ρέινα, όμως την τελευταία στιγμή ο Σκρτελ έδιωξε την μπάλα.


Ο Κένι Νταλγκλίς θέλησε τότε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, αφού παρά το καλό τέμπο ευκαιρίες δεν υπήρχαν, γεγονός που βόλευε περισσότερο τη Γιουνάιτεντ για να πάει το ματς στο «Ολντ Τράφορντ». Επέλεξε έτσι να κάνει διπλή αλλαγή με τους Άνταμ και Κάουτ να εισέρχονται στη θέση των Μάξι και Κάραγκερ. Δύο καλά εκατέρωθεν σουτ από Τζέραρντ και Κάρικ δεν άλλαξαν τίποτα στην εικόνα του ματς και ο Νταλγκλίς έκλεισε τις αλλαγές του μόλις στο 71΄με τον Μπέλαμι να μπαίνει στη θέση του Τζέραρντ και τον Φέργκιουσον να μην έχει κάνει ακόμη καμία.


Στο τελευταίο δεκάλεπτο ωστόσο το παιχνίδι πήρε φωτιά με τους παίκτες των ομάδων να επιχειρούν σουτ από παντού θέλοντας να κλέψουν τη νίκη. Την πρόκριση τελικά την πήρε πάνω του ο Ντιρκ Κάουτ που στο 88΄μετά από κεφαλιά ασίστ του Κάρολ βρέθηκε τετ-α-τετ και σούταρε εύστοχα πριν οι συμπαίκτες του τον πνίξουν στους πανηγυρισμούς. Ένα λεπτό αργότερα μάλιστα ο Κάρολ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Ντε Χέα(!) ενώ τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος με τους «κόκκινους να προκρίνονται στους «16» του θεσμού.



Συνθέσεις Ομάδων


Λίβερπουλ:
Ρέινα, Κέλι, Ενρίκε, Άγκερ, Σκρτελ, Κάραγκερ (63’ Κάουτ), Χέντερσον, Τζέραρντ (72’ Μπέλαμι), Ντάουνινγκ, Μάξι (63’ Άνταμ), Κάρολ

Πάγκος: Ντόνι, Τζόνσον, Κόατες, Σέλβεϊ,


Μαν.Γιουνάιτεντ:
Ντε Χέα, Ράφαελ, Σμόλινγκ, Έβανς, Εβρά, Βαλένσια, Κάρικ, Σκόουλς (76’ Ερνάντες), Γκιγκς (90’ Μπερμπάτοφ), Παρκ, Γουέλμπεκ

Πάγκος: Φέρντιναντ, Ερνάντες, Φάμπιο, Λίντεγκααρντ, Πογκμπά, Κιν
 
www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog