Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Λετονία-Ελλάδα 1-1

 
 
Η απώλεια δύο βαθμών στη Λετονία (1-1) υποχρεώνει την Εθνική να νικήσει την Κροατία στο Καραϊσκάκη (07/10) για να επανακτήσει την πρωτιά του 6ου ομίλου που ισοδυναμεί με απευθείας πρόκριση.

Η εικόνα του αγώνα:

Οσοι είχαν την πολυτέλεια να δουν τον αγώνα της Εθνικής στο Ισραήλ, γιατί η αλήθεια είναι πως ζήσαμε καταστάσεις δεκατίας 60 και 70, θα έτριβαν τα μάτια τους βλέποντας την Εθνική του πρώτου μέρους κόντρα στη Λετονία.


Και μη βιαστείτε να καταλήξετε στο συμπέρασμα των πολλών απουσιών. Ναι, η ενδεκάδα είχε αλχημείες λόγω των απόντων (στους ήδη υπάρχοντες προστέθηκαν οι Τοροσίδης, Κατσουράνης, Καφές και Νίνης), αλλά η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων έκανε... μπαμ. Απλώς αυτή τη φορά οι Ελληνες δεν έβγαλαν το πάθος, την ωριμότητα και την ψυχραιμία στο γήπεδο με αποτέλεσμα η Λετονία να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά και στο 19ο λεπτό να προηγηθεί με τον Κάουνα. Μάλιστα, στα πρώτα λεπτά του ματς λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά με το Βερπακόφσκις, σαν ένα προειδοποιητικό μήνυμα για την απρόσεκτη ελληνική άμυνα.


Πριν το 1-0 των Λετονών, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε γίνει αισθητό στην αντίπαλη άμυνα με μιά-δυό φάσεις, αλλά μετά το γκολ του Κάουνα εξαφανιστήκαμε από τον αγωνιστικό χώρο. Λανθασμένες επιλογές όταν είχαμε την ευκαιρία να βγούμε μπροστά, βιαστικές κινήσεις και μία ευκαιρία με τον Μάκο λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους συνέθεσαν την εικόνα μέχρι το σφύριγμα της λήξης.


Στο δεύτερο μέρος η εικόνα της Ελλάδας δεν διαφοροποιήθηκε. Γίναμε πιο σφιχτοί στο κέντρο με την είσοδο του Τζιόλη και την αποχώρηση του Φετφατζίδη, αλλά στην επίθεση δυσκολευόμασταν ιδιαίτερα να δημιουργήσουμε φάσεις. Η απουσία ταχύτητας από το παιχνίδι της ελληνικής ομάδας και της γρήγορης σκέψης ήταν τροχοπέδη με τους Λετονούς να μη δυσκολεύονται ιδιαίτερα να κρατήσουν το υπέρ τους 1-0.

Με την Κροατία να έχει νικήσει 3-1 το Ισραήλ, εμείς κυνηγούσαμε την ανατροπή. Το θαύμα κυνηγούσαμε, για να είμαστε ειλικρινείς, βάσει της εμφάνισής μας. Με την ισοπαλία δεν θα άλλαζαν πολλά πράγματα, ούτε φυσικά ο μεγάλος στόχος που δεν είναι άλλος από τη νίκη με τους Κροάτες στις 7 του επόμενου μήνα. Οχι πως μας χάλασε το γκολ της ισοφάρισης από τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στο 84ο λεπτό. Κυρίως άλλαξε τη μοίρα μας όσον αφορά στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τη Γεωργία εκτός έδρας. Γιατί με το τελικό 1-1 (και πάλι καλά να λέμε έτσι όπως παίξαμε), θέλουμε νίκη με την Κροατία και τουλάχιστον ισοπαλία με τη Γεωργία. Το θετικό είναι ότι εξασφαλίσαμε τα μπαράζ, στη χειρότερη των περιπτώσεων. Το αρνητικό είναι ότι κόντρα στους Κροάτες δεν θα παίξουν οι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Μανιάτης.


 
Το κλειδί του αγώνα:

Η Ελλάδα θύμισε ομάδα... άλλων δεκαετιών. Τότε που παίζαμε με τη Λετονία και αναρωτιόμασταν... πόσα θα φάμε. Δεν είχαμε διάθεση, ταχύτητα και σωστές επιλογές. Εντάξει, δικαιούται και ένα κακό ματς αυτή η ομάδα. Και η Εθνική μπάσκετ έκανε ένα κακό ματς, αλλά προκρίθηκε. Τουλάχιστον, η Εθνική ποδοσφαίρου το έκανε τώρα με τη λιγότερη δυνατή ζημιά. Δεν χάθηκε ο κόσμος. Για την ιστορία, ο Φερνάντο Σάντος διεύρυνε το αήττητο σερί του στον πάγκο της Εθνικής. Εφτασε τα 14 ματς χωρίς ήττα, ρεκόρ για προπονητή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.



MVP:

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος αντίκρισε την κίτρινη κάρτα και δεν θα παίξει με τους Κροάτες, έκανε όμως το καθήκον του και σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης.


Ο αδύναμος κρίκος:

Υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έπαιζε βασικός, αλλά βάσει αναγκών ο Σάντος τον προτίμησε στην αρχική ενδεκάδα. Ο λόγος για τον Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος ήταν σε κακό βράδυ. Βέβαια, είχε μια καλή κεφαλιά λίγο πριν το τέλος. Ισως πλέον είναι στην ηλικία όπου προσφέρει περισσότερα όταν μπαίνει ως αλλαγή. Χωρίς, φυσικά, να θέλουμε να προσβάλουμε το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του.



Οι συνθέσεις:

ΛΕΤΟΝΙΑ (Αλεξάντερ Στάρκοβς): Βάνινς, Μίχατζουκς, Κλάβα, Κριάουκλις, Φέρτοβς, Ιρβάνοβς, Λάιζανς, Τσάουνα, Βερπακόφσκις (67΄ Ρούντνεβς), Βίσνακοβς (82΄ Ζιγκάγεβς), Λουκιάνοβς.


ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Βύντρα (71΄ Μανιάτης), Ζαραδούκας, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μάκος (81΄ Γεωργιάδης), Καραγκούνης, Σαμαράς, Λυμπερόπουλος, Φετφατζίδης (46΄ Τζιόλης), Σαλπιγγίδης.
  

Η βαθμολογία μετά και το τελικό Λετονία - Ελλάδα 1-1:
1. Κροατία 19 (8)
2. Ελλάδα 18 (8)
3. Ισραήλ 13 (9)
4. Γεωργία 10 (9)
5. Λετονία 8 (8)
6. Μάλτα 1 (8) 

letonia ellada 1-1 by koukos_81


contra.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog