Η κτηματομεσιτική εταιρεία φάντασμα, οι Ιταλοελβετοί ενδιάμεσοι και οι δικηγόροι τους, και τα 2 εκ. ευρώ που σκέφτονται να βάλουν άμεσα στην ομάδα, την ώρα που ο Αδαμίδης «ψάχνεται» και δεν πιστεύει σε «μεσσίες».

 
Η εταιρία E Side Property Limited (SPL) φέρεται να είναι οι επενδυτές με τους οποίους έχει έρθει σε επαφή ο Σταύρος Αδαμίδης. Το ποιοι ακριβώς βρίσκονται πίσω από την εταιρία παραμένει άγνωστο, ωστόσο η δράση της δείχνει ότι δραστηριοποιείται στην Τσεχία και την Σλοβακία με αντικείμενο την φτηνή αγορά μία εταιρίας που φθίνει και την άμεση εξέλιξή της. Οι επενδύσεις της και οι στόχοι που επιλέγονται έχουν αποφέρει αρκετά κέρδη τα τελευταία χρόνια, ενώ φαίνεται να είναι άμεσα συνεργαζόμενη με της βρετανική Key Oak.

Έργο της συγκεκριμένης εταιρίας είναι και η κατασκευή της «Σίνοτ Τιπ Αρίνα» για την Σλάβια Πράγας, όπου για την παραχώρηση του 50% του γηπέδου ζήτησε και πήρε ένα ποσοστό των μετοχών της ομάδας. Συγκεκριμένα νούμερα (ποσοστά και χρηματικά ποσά) δεν έγιναν γνωστά. Θυμίζουμε ότι η τσέχικη ομάδα ανήκε στο παρελθόν στον όμιλο της Εnic, όπως και η ΑΕΚ.

Από εκεί και πέρα, Ιταλοελβετική εταιρία που φέρεται να δρα ως ενδιάμεσος της SPL δείχνει ενδιαφέρον να μπει και να επενδύσει στην ΑΕΚ. Ο Σταύρος Αδαμίδης ισχυρίζεται ότι δεν έχει αρκετά στοιχεία στα χέρια του και δεν γνωρίζει τι σκοπούς έχουν για την Ένωση οι επενδυτές.

Αυτό που κάνει εντύπωση στον πρόεδρο της ΑΕΚ είναι ότι – όπως μεταφέρθηκε μέσω των δικηγόρων τους – θέλουν να επενδύσουν στην ομάδα και να βάλουν χρήματα στο ταμείο, όμως ουδέποτε ζήτησαν να δουν τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας (ΠΑΕ ΑΕΚ) στην οποία θέλουν να επενδύσουν. Η ΑΕΚ όμως καίγεται για ρευστό και έτσι ο Σταύρος Αδαμίδης τους μετέφερε ότι αν επιθυμούν να εμπλακούν στην ΠΑΕ θα πρέπει να το δείξουν έμπρακτα, και εκείνοι από την πλευρά τους ενημέρωσαν ότι θα βάλουν 2 εκ. ευρώ. Ως εκτ τούτου, ο πρόεδρος της Ένωσης περιμένει σήμερα τις σχετικές τραπεζικές εγγυήσεις.
Ο Αδαμίδης έχει ενημερώσει φυσικά τον Νοτιά για τα παραπάνω, όμως δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος και επανέλαβε στον Έλληνα εφοπλιστή ότι χρειάζεται άμεσα χρήματα. Εκείνος από την πλευρά του βλέπει πολύ θετικά το ενδεχόμενο να εμπλακούν και άλλα πρόσωπα στην ΠΑΕ, τα οποία θα συνεισφέρουν στην οικονομική ανάσταση της ομάδας.

Τέλος, ο πρόεδρος του συλλόγου έχει καταστήσει σαφές ότι ακόμη κι αν βρεθούν και δοθουν αυτά τα 2 εκ. ευρώ, θα δοθούν αμέσως για τις οφειλές των αθλητών και των προπονητών και θα χρειαστούν πολύ περισσότερα για να καλυφθούν οι ανάγκες της ΠΑΕ ΑΕΚ.


gazzetta