Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Εκδικάστηκε η Έφεση του Ηρακλή

 

Εκδικάστηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η υπόθεση πλαστογραφίας του Ηρακλή και η απόφαση αναμένεται την προσεχή Παρασκευή ή την Δευτέρα.



Εκδικάστηκε την Τρίτη στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η υπόθεση πλαστογραφίας του Ηρακλή και η οποία κράτησε κάτι παραπάνω από τρεις ώρες.

Στα γραφεία της ΕΠΟ ήταν και αντιπροσωπεία του Αστέρα Τρίπολης, που έχει άμεσο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της υπόθεσης και οι δύο ομάδες θα υποβάλλουν υπομνήματα το μεσημέρι της Παρασκευής και η απόφαση αναμένεται την ίδια μέρα ή την Δευτέρα.


Από τον Ηρακλή το παρών έδωσαν οι Ανδρέας Παντελή και σύσσωμο το νομικό επιτελείο με επικεφαλής τον Πέτρο Καϊμακάμη, ενώ σχεδόν όλη η διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης ήταν στα γραφεία της ΕΠΟ.

Η πλευρά του Ηρακλή, ζήτησε αναβολή της υπόθεσης, κάτι το οποίο δεν κατάφερε. Στην συνέχεια οι ίδιοι κατέθεσαν αίτημα να μην παρίσταται στην αίθουσα η πλευρά του Αστέρα, όμως ούτε αυτό έγινε δεκτό.

Ο κ. Καϊμακάμης, για λογαριασμό του Ηρακλή, υποστήριξε: "Στη δίκη του Διαιτητικού ο νομικός της ΕΠΟ (σ.σ. Κουρίδης) είπε στο Τακτικό ότι σας αναβαθμίσαμε. Ο κ. Τάκης ενήργησε παρά το Νόμο. Ο Ηρακλής καταδικάστηκε για έναν μόνο αγώνα. Τα άλλα είχαν παραγραφεί. Εάν υπήρχε σε αυτόν τον αγώνα γνώση των πράξεων του κ. Τάκη δεν θα έβαζε τους παίκτες και ούτε γάτα ούτε ζημιά".

Ο κ. Λύτρας από την πλευρά του είπε: "Αμφισβητήθηκε η αρμοδιότητα του Τακτικού Διαιτητικού το οποίο υπάρχει γιατί προβλέπεται από το καταστατικό της ΕΠΟ. Από αυτό, λοιπόν, προκύπτει ότι το Διαιτητικό είναι Πειθαρχικό Όργανο. Αυτό έχει το δικαίωμα να εξετάζει εάν εφαρμόζονται σωστά οι κανόνες της ΕΠΟ; Αυτή ακριβώς είναι η αρμοδιότητα του. Εάν οδηγηθούμε στην αλληλοαναίρεση αποφάσεων τότε είναι σαν να αμφισβητούμε την υποχρέωση να τηρούνται οι αποφάσεις".

Ο κ. Αζαριάδης, από πλευρά του Αστέρα, τόνισε: "Έχουμε έλλειψη δικαιοδοσίας από το Διαιτητικό. Οι αποφάσεις της Επιτροπής σας εκτελούνται υποχρεωτικά εντός 15 ημερών από την έκδοση τους! Το δικαστήριο αποτελείτο από έναν Αρεοπαγίτη, έναν αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου και έναν συνάδελφο που έχει εμπειρία στα θέματα.

Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να υπάρχει δικαστήριο που έβγαλε απόφαση με δικαστές με λιγότερα προσόντα από την Εφέσεων. Με έναν εφέτη και δύο δικηγόρους. Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο έχει γίνει για άλλους σκοπούς. Αν θέλανε να έχει τέτοιες αρμοδιότητες θα έπρεπε να το ορίσουν στον νέο Πειθαρχικό Κώδικα που τροποποιήθηκε πριν ένα μήνα".

Οι δικαστές άκουσαν και τις δύο πλευρές και στη συνέχεια αποφάσισαν να δώσουν προθεσμία για την κατάθεση υπομνημάτων μέχρι την Παρασκευή 2/9.


sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog